Toysdaily 玩具日報

樓主: getterwing2

[新品消息] 高達無雙3

抵喎!~~~
黑色三連敗 發表於 17-12-2010 08:50 AM

如果你係灣仔入,我係咁意價格,多數賣$&* ~ $*)

地下入口最平,現金價就係我入o既價

我用Easy級試,所以玩落用斬瓜切菜來形容

但打巨大MA方法,好似和以前不同,

以往可以長按X掣,儲夠力再放手衝撞,就可以破MA防禦力場

但今次好似改用北斗Boss打法,先要打破防禦Bar,才可繼續扣打HP
最多4人組隊.  但聽講會出現畫面唔同步.
getterwing2 發表於 17-12-2010 09:55 AM

xb 都會???
d d 通常係 ps3 到出現多 ... 我之前玩 ps3 果隻 gundam 就真係勁 lag ... 成日見到 NT ... 隻 膠達 可以舜間轉移 ... 由左 "閃" 去右 ... 完全打唔到 ...
如果你係灣仔入,我係咁意價格,多數賣$&* ~ $*)

地下入口最平,現金價就係我入o既價

我用Easy級 ...
williamhychan 發表於 17-12-2010 09:48 AM

唔駛5舊都殺~~~:DD 不過唔過海lu~~~除非返阿媽處~~~我諗都係mk入~~~順便買玩具~~~~:(

斬瓜切菜~~~~good~~~~I like it~~~~:34: 好今晚殺番隻~~~不過應該冇機會開黎玩~~~~:unhappy:
getterwing2 發表於 17-12-2010 09:55 AM

到時睇下幾多人玩~~~如果5-6人就分2組啦~~~:)

畫面唔同步~~~唔好嚇我 :49:
xb 都會???
d d 通常係 ps3 到出現多 ... 我之前玩 ps3 果隻 gundam 就真係勁 lag ... 成日見到 NT ...  ...
Vince 發表於 17-12-2010 10:21 AM

您有乜comments~~~呢隻雷唔雷先 :36:
xb 都會???
d d 通常係 ps3 到出現多 ... 我之前玩 ps3 果隻 gundam 就真係勁 lag ... 成日見到 NT ...  ...
Vince 發表於 17-12-2010 10:21 AM

唔知, 我睇果個谷係PS3/360都有討論....  可能係PS3,  因為有人提到冇得用mic, 照計應該只有 ps3先有呢個問題
唔知, 我睇果個谷係PS3/360都有討論....  可能係PS3,  因為有人提到冇得用mic, 照計應該只有 ps3先有呢 ...
getterwing2 發表於 17-12-2010 10:34 AM

睇黎我地會做白老鼠~~~試360有冇問題~~~我驚我地個寬頻有問題咋 :he:
大家打SF4都好暢順, 我諗條線應該冇大問題.   

最大問題可能係隻game個介面係日文, 我唔識睇. 而且聽講個介面極低b, 選完版先搵人入, 同埋打完一關就要重新選版再搵人入..............
大家打SF4都好暢順, 我諗條線應該冇大問題.   

最大問題可能係隻game個介面係日文, 我唔識睇. 而且聽講個 ...
getterwing2 發表於 17-12-2010 10:48 AM

仲記得最初打sf~~~雞兄成日入唔到~~~~:79: 所以有陰影架~~~:56:

乜d介面咁低b~~~咁樣打好麻煩喎 :53:
getterwing2 發表於 17-12-2010 09:55

畫面唔同步咁大獲 :@
琴晚試玩左幾個鍾 ... 感覺隻 game 有買貴, 冇買錯!
一開 ball, 隻 game 會 強制你玩 2 版, 頭一版係 殺那, 第2版, 係牙寶, 過完先係真正開始.
隻 game 就分左 story mode 同 online mode.
online mode 未試 ... 所以 no comment ... 不過開每一個 mission 都會有 quck match, find match 果 d ... 仲有 RANKING ... 即 "可能" 可以對戰 ?!
story mode 同 之前 2代 唔同, 之前 巾毛2 係每個 character 一個 story mode, 打完一個 character 開第 2 個打. story 會跟反 原著.
今次 3 呢, 就係原創故事, 個 story 其實似 mission mode 多. 因為入面有好多 唔同既 支線 ... 有 d 支線係 共同 完成的, 即你用 牙寶 打完某一版, 用反 殺那 就會見到果版係 CLEAR 左 ... 完成每個 mission 都會有 角色對話 (機戰?) ... 而初頭係有 配音 的 ... 一般黎講都只係得字幕, 相信要到左 特定版 先會再有 "配音". 而某些支線/ mission 要 用 某人 或 某機 去完成. 同埋 唔同 陣形 story 入面既 mission 都會變化.
畫面上呢, 今次 3 用左 新技術, 玩時好似睇緊動畫咁, 而到左 特定人物對戰 就會有 movie 睇 ... 好似 OO vs Reborn 或者 GP01 vs GP02 ... 最正既係, 佢地唔係用反 原著 ... 係 GP01 vs GP02 時, 毛 la la nu gun 會出黎 幫"tall" ... 仲會打打下停手, 講2句野, chok 下樣 ... 之後再打過 (好有 生角毛傷 feel) ...
AI 方面, 之前 2 時, d 兵仔好小會主動打你, 今次 3 就改善左好多 ... 你會見到一班 渣古 高舉 斧頭 沖埋黎 劈 你 ... 琴晚用 00 時出無傷...  拿住把 GN sword 3 一野打埋去真係幾爽 !!
暫時黎講, d 隻 game 用 4xx 買都 算 OK 直 la ... 因為如果要每個人都玩 ... 唔用反一年半載 都幾難 ... 當然中間有好大可能已轉玩其他 game ... 但仲好過有 d game 只係玩到 1日 半日 law...
唔駛5舊都殺~~~ 不過唔過海lu~~~除非返阿媽處~~~我諗都係mk入~~~順便買玩具~~~~

斬瓜切菜~~~~g ...
黑色三連敗 發表於 17-12-2010 10:30

我今晚都出旺角同外父食飯, 睇下食完飯有冇時間今晚買埋 :shy:
琴晚試玩左幾個鍾 ... 感覺隻 game 有買貴, 冇買錯!
一開 ball, 隻 game 會 強制你玩 2 版, 頭一版係 殺那 ...
Vince 發表於 17-12-2010 11:15 AM

有chok樣~~~~掂喎 :shiny: 不過畫面正係加速想買o既衝動~~~:p

mission mode~~~希望唔係好似gvg咁~~超難玩~~:70:

對戰如果有得chok就爽啦~~~:unhappy:
畫面唔同步咁大獲
bbf1125 發表於 17-12-2010 11:15 AM

要唔要試試~~~:^