Toysdaily 玩具日報

[其他] 悼念菲律賓挾持人質事件中死去及受傷的朋友

真係好 x 廢, 白白睇住 d 人死, 如果係我 d 親人我真係好想去救佢地, 就算冒險會死都要救,
但而家就只可以眼白白睇住佢班廢物間接屠殺香港人 ! 真係好嬲好嬲 !
頭像被屏蔽
頭像被屏蔽
R.I.P.
原嗰個PK係澳門人...
CombattraV 發表於 24-8-2010 01:58

唔關係唔係澳門人事,我哥日都係參加康泰岩岩落機番到屋企就睇到哩單野都無心機到依家, 只可以講係佢無腦, 冷血同埋可能係小學雞
人性大披露, 有的很冷血 :53:
文明大倒退, 有槍唔用用鐵鎚 :70:
有幸世上還有高尚情操的人, 捨身成仁, 偉大的爸爸 :79:
RIP :64:
:64::64::64:深切悼念
RIP
願已去的能夠安息, 倖存的能釋懷!!

有時睇見咁多天災人禍, 我們很快就忘記了.

所以我都在想, 不應止於同情, 難過, 或責罵, 而應該有所改變

﹕1. 為生還者做多點事, 在心靈上及物質上給幫助
   2. 為自己生活在香港, 有好的治安感到滿足, 而不是投訴呢樣個樣.

3.  反思自己的生命態度 , 這件事是由一位警員受到不公義對待而引起的.
        我們平時有無阻止過這些事?我們期待超人出來拯救, 但我們見到劫案會否幫手?拿電話是報警還是錄影?
        對貧富懸殊是否事不關己, 只在意自己的生活, 權利有無少到?
        要開始學為別人而活了, 因為我們己開始承受惡果.

4. 不要再逃避, 這世界是有很多人過得不好的, 若他們繼續受欺壓, 缺乏愛, 遲早香港都會發生這種事
    5. 一齊學習為別人付出多一點關心和愛心吧!

寫得不好, 睇完唔高興唔好意思.
睇埋尼張相......理智同我講..同平民無關...但獸性同我講...我無辦法忍受尼個國家D人係樹打工...仲 ...
dragonman 發表於 24-8-2010 08:09 PM

菲律賓d人根本就係一班弱智民族:53:
小朋友,而家唔係打機..
人命黎架~同埋唔好簡野黎睇,
有兩個菲律賓人用自已去換左兩個人質落車架...
對事 ...
pilo1901 發表於 24-8-2010 09:38 PM

對事, 就係對菲賓廢警極度不滿
唔好冷係成熟理智, 想嘔
回復  newnov

真係咩人都有,睇野唔好咁幼稚,
呢個POST係悼念,唔係報仇,,,
尊重下死者,唔該
pilo1901 發表於 24-8-2010 09:40 PM

你有你悼念, 我有我憤怒, 唔關你事
我唔係尊重死者, 唔該, 佢地唔係偉人唔係烈士, 你就幼稚
我係替佢地覺得不值
菲律賓d人根本就係一班弱智民族
GunLap 發表於 24-8-2010 11:09 PM

無錯, 需要教化, 不過好難好難
一路睇電視嘅News, 覺得好心痛.
希望傷者早日康復, 死者早日安息, 一路好走.
深切悼念.:64::64::64: