Toysdaily 玩具日報

[其他] 悼念菲律賓挾持人質事件中死去及受傷的朋友

<<未能證實真正假,望有大大指正>>

what's the FXXK:angry::angry:

SORRY! 經引證後,相片應為假的===
我覺得菲律賓管治得唔興旺係事實  但點解要話人係奴僕國家?需知道「奴僕」本身係有貶意 (當然呢個正係呀陶生既意思)

大家針對邊個有做錯野好d...  唔好一句話哂人地國家既人

中國都有壞份子  有中國人係外國打&#21031;  我都唔希望d人話中國人係賊

我當然明白政府處事同人民生活係分開, 但我講咁多係想指出一個國家o既國格, 大國博奕, 一言一行都反映緊成個國家以至人民o既形象, 尤其係民主國家, 政府由於係人民選出o黎, 所以外界亦會檢視政府o既言行o黎審視整個國家同埋人民, 政府做得好唔好, 真係會決定人民被讚揚定蒙羞, 係今次呢件事上, 大家睇下成個菲律賓政府上至總統下至前線工作人員o既言行, 有邊一處係得體o架? 套用上述一位大大所言, 中央政府一直唔承認六四問題都一直令人垢病, 都係同一個道理

p.s. 反宜頭先睇到有朋友去菲律賓領事館示威時, 出o黎接信o個位菲律賓工作人員反而答得比自己總統得體
希望幸存者以後堅強地生活
what's the FXXK
mkyfk 發表於 24-8-2010 03:47 PM

我有無眼花? 定係photo shop o既杰作??!:50:

回復 353# tysss

我真是答你吾到,still searching........
<如果&#30494;是假的,我會立即移除,以免吾會>
我當然明白政府處事同人民生活係分開, 但我講咁多係想指出一個國家o既國格, 大國博奕, 一言一行都反映緊成個國家以至人民o既形象, 係今次呢件事上, 大家睇下成個菲律賓政府上至總統下至前線工作人員o既言行, 有邊一處係得體o架? 套用上述一位大大所言, 中央政府一直唔承認六四問題都一直令人垢病, 都係同一個道理

p.s. 反宜頭先睇到有朋友去菲律賓領事館示威時, 出o黎接信o個位菲律賓工作人員反而答得比自己總統得體  tysss 發表於 24-8-2010 03:59 PM

梗係啦!依家佢響香港嗎!你估佢唔驚會俾人熔左呀?
回復  tysss

我真是答你吾到,still searching........
mkyfk 發表於 24-8-2010 04:13 PM

大大唔好誤會, 我唔係想質疑你, 宜係我真係唔敢相信班菲律賓警察夠膽處理得咁兒嘻.....:50: (希望d圖係假o架啦......)
invisible guns =.="
回復 97# gumng

我都有同感,咁多個鐘頭都班唔到一條鐵鍊....?

原來他們有風王結界...:50:
最過份係明顯聽到有人笑囉。。火都&#22175;埋

願生者感恩,死者安息。

WE ARE ONE
回復 134# tysss

我知呢句既出處...用得好!
回復 179# 改咩名好?

如來係真,d手術取出來既子彈一定比賓政府收起哂....
小弟有個決定,終身
(1) 不會去賓國旅行
(2) 不會請賓國家傭
以對賓國特蠢部隊的表現以示不滿 (相信都算和平抗議)
純小弟意見,不喜勿插.....