Toysdaily 玩具日報

[其他] 悼念菲律賓挾持人質事件中死去及受傷的朋友

願所有傷者早日康服!!
什麼是怒不可遏?  就是當你見到菲律賓總统笑口"噬噬"咁到現場遊覽, 同笑口"噬噬"咁對事件作出敷衍嘅時候.

民族共融並不是一朝一歹可以做到, 而且亦需要雙方的不斷努力. 但我見到的是菲律賓總统帶頭破壞兩地人民的友好. 上樑不正下樑歪........我歧視.....我歧視沒有人性和良知的人.
R.I.P.
R.I.P.
什麼是怒不可遏?  就是當你見到菲律賓總统笑口"噬噬"咁到現場遊覽, 同笑口"噬噬"咁對事件作出敷衍&#2 ...
initialb 發表於 24-8-2010 07:55 PM

睇埋尼張相......理智同我講..同平民無關...但獸性同我講...我無辦法忍受尼個國家D人係樹打工...仲要係打住家工囉.....

這是一幅令人反感的照片。一群學生在災難現場,在巴士前面拍照,部分人還在笑。有這樣質素的總統,便有這樣質素的人民,這樣質素的警隊。恕我一竹篙打一船人。(路透社圖片)
:64:   RIP

拯救人質生命安全不是首要目的嗎?為何不給他復職給他錢?為何要拉他兄弟?為何佢地d警察咁廢沒有任何planning去救人?為何實在太多既錯誤,促使最差既結果.Philip 總統個態度又笑,好輕浮,仲話死左好少人添..話莫斯科歌劇院仲死得多...咁多人死唔見你死!依個國家有D咁既總統同咁既廢柴警察邊有希望丫.佢一定要有過交代比香港人和死傷者家屬,下半旗致哀就想了事冇可能.一定要查清楚.

在這個世代,公義何時才能得到張顯呢?當地政府腐敗同無能本來是不關我們香港人既事,但付出代價既正正是我們,事不關己,己不勞心,是真理嗎?我不知道.但世上實在有太多不公平既事了身邊也有很多,而很多人都覺得係理所當然既事由得它不聞不問,但最終既代價可能就是自己或下一代要付上.願受傷者早日康復,死者早日安息.
睇埋尼張相......理智同我講..同平民無關...但獸性同我講...我無辦法忍受尼個國家D人係樹打工...仲 ...
dragonman 發表於 24-8-2010 08:09 PM

我唔知想講咩........我真係唔知想講咩!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!大佬!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!我阿媽個friend同佢丈夫就咁無辜去咗!!!!!!!!!!!!!!!!!你班X街o係度笑?!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 揾日到你地啦唔該!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
中國人也有很多愛幸災樂禍事不關己的心態...

印尼排華時大班女同胞被輪姦,男同胞被支解,印尼女人見死不救還仇恨華人........
有當時些港人看了相片很過引...
今日還貪平請印傭..........

那麼....當日見印尼華橋遇險笑淫淫的無恥港人是否要鎗斃?

今日還在街見有人把昨日慘劇當時茶餘飯後的吹水娛樂.......

單是針對某些人種何必呢,相中人是可恥,但不代有需要增加仇恨心態.......

如果真有這般血性�民族性,你們還容忍印尼人在港???

反而是否應要為死者向菲律賓政府追討較為實際些呢?
睇埋尼張相......理智同我講..同平民無關...但獸性同我講...我無辦法忍受尼個國家D人係樹打工...仲 ...
dragonman 發表於 24-8-2010 08:09 PM

這幅圖我也引用在我的facebook上,真的很反感
連一些悼念的花或絲帶也沒有
中國人也有很多愛幸災樂禍事不關己的心態...

印尼排華時大班女同胞被輪姦,男同胞被支解,印尼女人見死不 ...
bandead 發表於 24-8-2010 08:35 PM

Seems that there're still some rational guys in TD, or I should say there're too much 憤青?Anyway I won't hv any comment after this one, it won't make any change to the fact, may peace be with them
RIP
RIP

睇佢地班廢物, 男人好似呢 d 菲律賓警察咁, 又蠢又廢,
女人淨係識黎香港做妹仔,
廢柴國家出產埋 d 廢人, 貪污腐敗至極, 搞出個魔警, 全部廢柴不得好死
死左咁多香港人真係好唔抵 ! 佢地做咩都無用, 補救唔到, 鬧衰佢地祖宗十八代 !
比我o係佢送走人質同人傾計時就一槍打 x 爆佢個頭 ! 打機咁打佢
個位人兄冇記錯應該係澳門人....唉,只可以講善惡到頭終有報...
巴武藏 發表於 24-8-2010 09:22

一樣米,百樣人