Toysdaily 玩具日報

[個人收藏] 椒皮的玩具櫃 (2010年更新版)

原帖由 椒皮 於 7-8-2009 10:11 PM 發表

哈~~~~大大你既想法同我一樣~~~我最初買玩具時成日都想儲齊一套, 儲下儲下~~~其實覺得一唔一套唔係咁重要
最緊要買得開心, 又唔會過左自己負擔既底線, 咁買玩具先開心。
其實講玩具量同質素, 係td 大把猛人,  ...

絕對Support! 都係嗰句,大家各有所好,最緊要玩得開心啫。
原帖由 aergkoplmked 於 9-8-2009 08:03 PM 發表
請問個櫃幾錢啊大大

個櫃用左$95xx
個櫃真係好得......
好壯觀:love:   but no 1/6 figure collection?
大大仲有好多空間呢~~~:47:
原帖由 whkvictor 於 11-8-2009 02:06 PM 發表
好壯觀:love:   but no 1/6 figure collection?

HAHA  因為我只愛機械人呢~~~~
原帖由 黑色三連敗 於 11-8-2009 04:02 PM 發表
大大仲有好多空間呢~~~:47:

10 年來唔想搬住.......希望個櫃捱到.....
原帖由 椒皮 於 15-8-2009 03:08 PM 發表

10 年來唔想搬住.......希望個櫃捱到.....
原來你仲打算有下一次既搬屋架:x
我都好想有咁ge空間:handshake:
Still have tons of space!  I can imagine how long it took Dai Dai to unpack all the toys and display them... I am sure this process is part of the enjoyment by itself!
D 公仔儲左幾耐呀?
原帖由 dan007132 於 20-8-2009 12:27 AM 發表
D 公仔儲左幾耐呀?

儲左8年了
代價太大(貴)了:67:

壯觀
It's my dream to have such a display 櫃
You are my man!!
椒皮大大:

小弟非常中意你個櫃, 而小弟正值搬新居, 亦都想整個咁既櫃, 我三年前入伙耍求傢俬公司做飾櫃, 點知做到咁既樣, 見下圖,
http://www.28hse.com/utf8/picture-52435.html
http://www.28hse.com/utf8/picture-52420.html

因而令我 D 六神, 黃金戰士, 大武士, EX等 全部埋於床下座中不見天日(由於無位擺, 膠紙都未槭呀, 陰公)...
小弟個祥高 103" x 89.5 " , 即九尺半高 x 八尺半闊, 可否介紹師傅給我, 謝謝