Toysdaily 玩具日報

[個人收藏] 椒皮的玩具櫃 (2010年更新版)

好正, 我都好想整一個櫃. 不過題外話, 大大屋企有冇小朋友. 始終玻璃門對小朋友會比較危險.....................
wah...ho king ah~~~~~~~~~~~~
太多種類真係好難執架.....
我都執左2星期都未執完.....唉
我仲櫃都冇你咁大tim
原帖由 fat9 於 5-8-2009 03:17 AM 發表
正啊...想問大大你隻金剛飛天鑽系咪大膠?

下面個隻係大膠~~~marmit 出品~~當年第2 批貨時唔洗3魚
呢隻又平又正
原帖由 光X影 於 5-8-2009 05:07 AM 發表
不過有時候執玩具的確係一件幾煩嘅差事...:80:
...

最慘係入盒個時每次都有損傷~~~
今次爛左既野有max gggg:70:
地忍俠同埋隻超力扭旦........:70:
原帖由 暗黑王風雷 於 5-8-2009 12:34 PM 發表
D 收藏好勁好豐富.

種類繁多但又有DISPLAY得有條不有紊.:71:

D盒你係掟哂定全數保留? 如果仲可以KEEP到包裝, 真係想睇下你點可以用盡空間去KEEP 包裝.

大部份係留~~~山口個d要外盒摺起~~黑色個件掉左佢~~配件用袋仔包好
我間屋係村屋~~所有有個大樓梯底放盒
support :71:
原帖由 卡米拿 於 5-8-2009 12:56 PM 發表

同意~ 係好多種類!!
但擺得太求其喇!!
一個字"亂"!!! :cool:

我都知亂~~~一來拆晒盒想休息下~~~late 先放好d
第二...其實玻璃梯級都有個缺點...就係最後個層樓底唔高~~~變左大件個d唔可以放後面
變左有時同一個系列唔可以放埋一齊....唉~
原帖由 zhaoyun 於 5-8-2009 12:57 PM 發表
好正, 我都好想整一個櫃. 不過題外話, 大大屋企有冇小朋友. 始終玻璃門對小朋友會比較危險.....................

有~~~~依家剛剛出左世快2 個月,,,,,我都想緊到時點解決呢個問題

回覆 1# 的文章

椒皮大大...弓起新居入伙!弓起弓起

P.S. 原來您我有d野有7成接近呢....

明白到咩叫 "一山還有一山高":34: :34:
老虎,你係我心目中既英雄:43:
CHING如果光管燒左換咪好麻煩囉?請指教.
原帖由 fairytales109 於 5-8-2009 02:12 PM 發表
CHING如果光管燒左換咪好麻煩囉?請指教.

問得好~~~換光管步驟如下
個櫃主要分為6大格, 假設左上支壞左.....咁就要先將左上格既玩具及層板全部拿開....
扭開d扣, 打開件背板玻璃, 換光管, 再扣上玻璃, 上返d玩具.......:59:
:@ ...ho king ar.....support:^
:71: :71: :71:

樓主的存量強呀 !!!