Toysdaily 玩具日報

樓主: stonekeung01

[新品消息] 千值練 RIOBOT 超級機械人大戰OG 大贊卡

如果Riobot剩出超級系,而鐵機巧就剩出真實系,咁咪可以食哂OG兩邊啲玩家囉~
Hawk兄令我有點頭緒,鐵機巧的確造型和上色比較真實系。其實鐵機巧會更改原設,且不會用鮮艷的顏色和不走日系風格,感覺走歐美審美觀。例子就好似大家都用同一隻角色,大家都用紅色,但一個出動畫版一個出電影版一樣。

已公佈的鐵機巧「天元突破紅蓮」,雖然好開心終於有合金成品,但設計總覺得怪怪的。希望Riobot會考慮推出吧。
CCS用料同分件數真係天花板級,如果呢條line係CCS手上出一定買爆佢
Edmond22 發表於 27-11-2023 03:07 PM
CCS用料同分件數真係天花板級,如果呢條line係CCS手上出一定買爆佢

CCS可以話係市場上性價比最高。但用料、分件、QC同engineering,應該係鐵機巧略勝一籌。其實CCS大件夾抵食,所以被捧到天花板,但佢QC已經出過好多次問題。

Btw,Cybaster外盒你會見到SRWOG Project官方logo,可以期望佢會繼續出OG line,不過難免會魔改。
ToyKnife 發表於 27-11-2023 07:16 PM
CCS可以話係市場上性價比最高。但用料、分件、QC同engineering,應該係鐵機巧略勝一籌。其實CCS大件夾抵 ...

新古蘭修係好適合玩燈
如千值後面出能變又好樣的穴馬,才回頭追大贊卡。
期待soulgain多一點,雖然我自己有上色模型https://bbs.toysdaily.com/thread-169654-1-1.html
應該差唔多開訂。
自從天威,真三一同超獸經驗後,佢出咩野都提唔起勁,

好怕奶佢野......
馬仔 發表於 13-12-2023 12:15 PM
自從天威,真三一同超獸經驗後,佢出咩野都提唔起勁,

好怕奶佢野......

完全明白。不過最近的真龍同修羅神都唔差。

maybe 等佢公佈更多資料再決定。
ToyKnife 發表於 13-12-2023 01:02 PM
完全明白。不過最近的真龍同修羅神都唔差。

naybe 等佢公佈更多資料再決定。 ...

出到真龍質數就冇死。。。。而家想正價入都揾唔到
D700 發表於 15-12-2023 05:35 PM
出到真龍質數就冇死。。。。而家想正價入都揾唔到

千值練同笨大一樣,佢存在一日都一定會再版。唔想食炒等一下一定有機會。
ToyKnife 發表於 15-12-2023 06:02 PM
千值練同笨大一樣,佢存在一日都一定會再版。唔想食炒等一下一定有機會。 ...

佢一開訂就入左啦,唔係就要食炒
有冇原膠色同可唔可斷腰嘅?
Updated