Toysdaily 玩具日報

樓主: stonekeung01

[新品消息] 千值練 RIOBOT 超級機械人大戰OG 大贊卡

有咩咁神秘要用咁多個月仲要吱牙膏咁放料呢?
仲有D4特典。
可能廠商覺得呢隻超多人鍾意掛,咪做到#玩家條癮,反而想知佢會出有咩on居特典
老實人 發表於 5-1-2024 12:51 PM
可能廠商覺得呢隻超多人鍾意掛,咪做到#玩家條癮,反而想知佢會出有咩on居特典 ...

最值得期待同興奮嘅特典,我會揀「斗篷」。因為意味有「刃馬一體」

p.s. 最唔希望係.....張口表情parts....
ToyKnife 發表於 5-1-2024 01:42 PM
最值得期待同興奮嘅特典,我會揀「斗篷」。因為意味有「刃馬一體」

p.s. 最唔希望係.....張口 ...

可能只係多對手型...
kennethli 發表於 5-1-2024 02:37 PM
可能只係多對手型...

可能係特大劍parts
其實我覺得龍捲一定出,這pose 就是of用刃馬一體招數後,最後的ending pose
老實人 發表於 5-1-2024 12:51 PM
可能廠商覺得呢隻超多人鍾意掛,咪做到#玩家條癮,反而想知佢會出有咩on居特典 ...

特典。。。可能多 2個表情面但要比多 500
一塊亞加力膠,中間印左由右至左橫切既特效膠版一塊,價值$500
「RIOBOT 超軍神」此次公開上色樣品,同時也提示了在千值練官方通路限定販售版的特典零件。本體部分和先前公開的原型相同,造型採用遊戲原作設定,擁有相比其他 RIOBOT《機戰OG》機體還要更巨大的尺寸,藉由粗壯的四肢比例表現出魄力體態,武裝除了守護者之劍外還將附上比本體更長的招牌武裝「參式斬艦刀」。全機將具備廣大的可動範圍、更加牢固的棘輪關節設計,甚至還有 LED 燈發光機構。背景中提示的特典零件則能看見魄力的「吶喊臉」與「大車輪形態斬艦刀」。

咁搞加埋特典 4K都似
老實人 發表於 5-1-2024 09:23 PM
一塊亞加力膠,中間印左由右至左橫切既特效膠版一塊,價值$500

呢個係bandai 千值練最興都係多隻手型或者面相咁大把

RIOBOT ダイゼンガー
RIOBOT ダイゼンガー(センチネルストア特典付)
アクションフィギュア塗装済完成品
素材:ABS、PVC、POM、DIECAST、MAGNET
サイズ:頭頂高…約250mm、全高…約330mm
セット内容:本体、表情パーツ(通常3種、LED発光対応3種)、参式斬艦刀(通常時)、参式斬艦刀(展開時)、剣魂(マグネット内蔵)、参式斬艦刀各種用サポートパーツx6、ダイナミック・ナックル用アタッチメントx2、専用台座、テスト用ボタン電池
センチネルストア特典:参式斬艦刀(大車輪)、咆哮顔(LED発光対応)
原型・設計:木下貴雄
フィニッシャー:早川洋司(千値練)
発売元:千値練
価格:46,200円(税込)
2024年9月発売予定
https://hobby.dengeki.com/news/2201145/

https://youtu.be/633D3Ow8QFw?si=ZvaGeUOJKikUvPkw

https://youtu.be/ekGT7vcOcIM?si=AravR3EckN96R_2d

https://youtu.be/6LYLOJmwsgg?si=aIFJEBgISKFfoAYp

發售日:2024年9月

《普通版》行版官方定價:HK$2,290
千值殿預訂價:HK$2,000 (街客), HK$1,900 (VIP)
《特典版》行版官方定價:HK$2,390
千值殿預訂價:HK$2,250 (街客), HK$2,150 (VIP)

產品名稱:RIOBOT 大贊卡RIOBOT 大贊卡
材料:ABS, PVC, POM, 合金, 磁石
尺寸:全高約330mm / 頭頂高約250mm
套裝內容:本體, 表情配件(通常臉x3, 附LED發光效果臉x3), 參式斬艦刀(通常時), 參式斬艦刀(展開時), 劍魂(內藏磁石式LED控制器), 參式斬艦刀輔助零件x6, 動力飛拳用連接件x2, 專用台座, 測試用鈕扣型電池
*特典:參式斬艦刀(大車輪), 咆哮臉(附LED發光效果)*
普版算,終於有個磁吸燈頭,唔駛再用燈照……
Vince 發表於 15-1-2024 11:17 AM
發售日:2024年9月

《普通版》行版官方定價:HK$2,290

哇? 咁大件又有燈只2千蚊!? 千值練喎?! 唔貴喎!

俾CCSTOYS迫到埋牆減價呀?  
熱狗OO 發表於 15-1-2024 11:34 AM
哇? 咁大件又有燈只2千蚊!? 千值練喎?! 唔貴喎!

俾CCSTOYS迫到埋牆減價呀?   ...

米住, 果三塊著燈眼的面係特典... 又幾識屈喎