Toysdaily 玩具日報

樓主: stonekeung01

[新品消息] 千值練 RIOBOT 超級機械人大戰OG 大贊卡

熱狗OO 發表於 15-1-2024 12:19 PM
我對機戰未必免疫但對大贊卡就免免地, 因為我無玩過一代係有佢....

只知受歡迎及覺得個機設夠中二病得黎 ...

想問特別版是否網上D4先有得定?平時大個幾間是否無得定?

學某師兄話, 2千頭ok唔錯,考慮中。
熱狗OO 發表於 15-1-2024 12:19 PM
我對機戰未必免疫但對大贊卡就免免地, 因為我無玩過一代係有佢....

只知受歡迎及覺得個機設夠中二病得黎 ...

學某師兄話, 2千頭ok唔錯,考慮中。
Hawk 發表於 15-1-2024 12:13 PM
我覺得佢寫得有啲奇怪,照計塊面唔會發光,發光本身係個頭內置,個幾塊面只係有透明眼吧?
我都係覺得嗰大 ...

係寫得衰啦,LED發光"效果",其實只係透光,發光裝置應該係喺個頭部啦。眼部呢種咁細嘅位,希望佢夠光啦....你睇CCS嘅Cybuster and Gunbuster,真係唔夠光。

佢都無再用「初回」特典呢個叫法好耐,所以佢同鉄機巧再版係會繼續有特典。已經無收藏價值,純粹係買玩具同圓夢嘅價值。
馬仔 發表於 15-1-2024 02:07 PM

學某師兄話, 2千頭ok唔錯,考慮中。 ...

得兆萬千值殿同D4網店有特典版訂,其他街鋪冇的
馬仔 發表於 15-1-2024 02:05 PM

學某師兄話, 2千頭ok唔錯,考慮中。 ...

我上次買紅蓮係去旺角兆萬的千值官方店度訂
Hawk 發表於 15-1-2024 02:56 PM
得兆萬千值殿同D4網店有特典版訂,其他街鋪冇的

上次真龍街定都有特典版,但我只定一般版
D700 發表於 15-1-2024 12:15 PM
哩個價。。。。隻FX同黑牛。。。咩事?

跟本亂開價,隻隻開2千
D700 發表於 15-1-2024 04:43 PM
上次真龍街定都有特典版,但我只定一般版

如果街話有特典版訂就自己拎貨時要小心,因為上次真龍係千值殿訂都要即場開盒睇有冇特典,因為佢外盒同普版冇分別,係街鋪訂要留意。  
同埋正常係千值殿應該係最快派貨先既,想玩先要留意,不過水貨例外,同埋買日版香港千值係冇保養的。
This is one of the rare times that Sentinel pours their heart and soul into their product and charges us with a "reasonable" price! If they only do that with all their products... Aside from the legs being a bit long, everything else looks good. I'm just a bit worried about the joints since their Dancouga still gives me nightmares I wonder what will happen to the Flame Toys 大贊卡 then?
Hawk 發表於 15-1-2024 05:11 PM
如果街話有特典版訂就自己拎貨時要小心,因為上次真龍係千值殿訂都要即場開盒睇有冇特典,因為佢外盒同普 ...

近幾次所謂特典明顯係亂黎啦,真龍就 2粒+2個膠片,FX28就得條線,連包裝合都冇就咁放入合算,今次咁大把刀應該唔會好似上二次咁掛,不過街買係遲派過千值殿,同要信得過個D先好訂
HakiRyu 發表於 15-1-2024 05:13 PM
This is one of the rare times that Sentinel pours their heart and soul into their product and charge ...

佢話今次用咗大量齒輪關節同金屬部件增加穩定性喎,另外睇佢今次啲宣傳圖,都覺得佢好重視哩隻大贊卡,賣得好既話真係陸續有其他OG機出

I hope so too, my friend! We can only hope for the best and Sentinel will keep up with the quality... if they are going to charge us with those prices.  發表於 15-1-2024 06:02 PM
Hawk 發表於 15-1-2024 05:20 PM
佢話今次用咗大量齒輪關節同金屬部件增加穩定性喎,另外睇佢今次啲宣傳圖,都覺得佢好重視哩隻大贊卡,賣 ...

大家睇下官網片

https://youtu.be/ekGT7vcOcIM?si=fhR79MeqnT-A_Qhi

雖然全身有好多齒輪關節,但最擔心係手腕仍然用一般ball joint 。如果係咁,可能揸刀揸得耐會一樣不舉!
怕佢扭扭下爆,因為佢唔多用合金。