Toysdaily 玩具日報

樓主: stonekeung01

[新品消息] 千值練 RIOBOT 超級機械人大戰OG 大贊卡

熱狗OO 發表於 15-1-2024 11:36 AM
米住, 果三塊著燈眼的面係特典... 又幾識屈喎

套裝內容:本體, 表情配件(通常臉x3, 附LED發光效果臉x3), 參式斬艦刀(通常時), 參式斬艦刀(展開時), 劍魂(內藏磁石式LED控制器), 參式斬艦刀輔助零件x6, 動力飛拳用連接件x2, 專用台座, 測試用鈕扣型電池
*特典:參式斬艦刀(大車輪), 咆哮臉(附LED發光效果)*
特典係再多一塊有燈樣
Hawk 發表於 15-1-2024 11:26 AM
普版算,終於有個磁吸燈頭,唔駛再用燈照……

以千值練來說,多$250有兩樣嘢算ok啦....你睇鐵人28...得條線,重戰機得一粒駕駛倉。我會訂特典版。

我反而最怕佢一年唔夠出Metalic版....
熱狗OO 發表於 15-1-2024 11:36 AM
米住, 果三塊著燈眼的面係特典... 又幾識屈喎

三塊係包括。特典係「單眼」發光那塊面。
More updated

25cm高都幾大隻,賣二千頭又唔貴wor,不過我對機戰有免疫。
訪談說如果賣的不錯的話,dgg 會全部出完。
所以看來雷鳳也很有機會能出呢。
ToyKnife 發表於 15-1-2024 12:02 PM
三塊係包括。特典係「單眼」發光那塊面。

我覺得佢寫得有啲奇怪,照計塊面唔會發光,發光本身係個頭內置,個幾塊面只係有透明眼吧?
我都係覺得嗰大車輪劍同面應該係初回特典或者d4特典免費送嚟引人買,唔應該再另外收錢囉~
Vince 發表於 15-1-2024 11:17 AM
發售日:2024年9月

《普通版》行版官方定價:HK$2,290

哩個價。。。。隻FX同黑牛。。。咩事?
lagann 發表於 15-1-2024 11:49 AM
套裝內容:本體, 表情配件(通常臉x3, 附LED發光效果臉x3), 參式斬艦刀(通常時), 參式斬艦刀(展開時), 劍 ...

下, 特典個咆哮顏同原本的叫顏差別唔大喎

而特典果把刀好似無乜野姐, 咁普通版都好夠喇

Exact7ly  發表於 15-1-2024 12:17 PM
小腿好似太長太粗,唔熟大贊卡機設....

同意,隻腳睇落好q長  發表於 15-1-2024 12:18 PM
fallout8 發表於 15-1-2024 12:12 PM
25cm高都幾大隻,賣二千頭又唔貴wor,不過我對機戰有免疫。

我對機戰未必免疫但對大贊卡就免免地, 因為我無玩過一代係有佢....

只知受歡迎及覺得個機設夠中二病得黎又真係勁夠氣勢;  

但二千咁大隻既千值練真係幾值, 外型及玩性都可觀, 已大幅超越超合金魂; 一定大賣的

而小弟是有點燈控, 十五十六中
熱狗OO 發表於 15-1-2024 12:19 PM
我對機戰未必免疫但對大贊卡就免免地, 因為我無玩過一代係有佢....

只知受歡迎及覺得個機設夠中二病得黎 ...

所以我物話隔離POST既S高達好貴囉, 1/144賣千七蚊BANDAI都好意思, 仲要無燈; 但市場咁Q多中產搶霸我無野講喇

千值練依家都下放身段喇! 我記得千值練隻超獸機神細細隻都過二千, 都痴Q線
熱狗OO 發表於 15-1-2024 12:23 PM
所以我物話隔離POST既S高達好貴囉, 1/144賣千七蚊BANDAI都好意思, 仲要無燈; 但市場咁Q多中產搶霸我無野講 ...

知名度都唔同,你問冇玩玩具個D識高達定哩隻?識笨大定千練值定CCS?哩D好決定件野本身價值,所有定價都係咁  
無刃馬一體都係唔買住~分開出龍捲要睇下幾錢再算~
post 個設定比大家對比一下