Toysdaily 玩具日報

樓主: stonekeung01

[新品消息] 千值練 RIOBOT 超級機械人大戰OG 大贊卡

$3000up走唔甩
我估2k半左右……

之前我好似喺其他post有留過言,我覺得現況最大問題係,佢同鐵機巧一齊出大贊卡,自己打自己,唔知佢哋想點。

一般呢啲情況,玩家面對嘅問題係唔知佢哋會唔會斷line,又或者邊條line出得比較齊。又唔想東一隻西一隻,比例同造型亂七八糟咁樣儲。希望廠方可以嘅話,表達清楚兩邊嘅取向有咩唔同,同埋將來嘅計劃。

個人而言,目前因為只有在Riobot出咗SRX,以鐵機巧往績,SRX未必符合鐵、機、巧嘅條件進出,所以比較希望繼續儲Riobot呢邊。
ToyKnife 發表於 25-11-2023 01:02 AM
之前我好似喺其他post有留過言,我覺得現況最大問題係,佢同鐵機巧一齊出大贊卡,自己打自己,唔知佢哋想點 ...

拿, 今次反轉了, 千值/鐵機有得抄BANDAI, 一定要可動性及可動順暢性要優於BANDAI今年隻HG先叫合格喇下哇? 外型及質感對於鐵機巧就更加唔洗講必須大幅拋離BANDAI的超合金魂版喇要

鐵機一般重手,可動比較底,下下收你2千至3千。
千值輕飄飄,可動高d, 但勝價比底,2千5左右走唔luck.

等ccstoys 出,好似好d, 2千樓下,多野玩,有燈,起馬唔會玩白痴紫外光燈。
陣容黎講,肯定係 Riobot 多過 鉄機巧

Vince 發表於 25-11-2023 12:23 PM
陣容黎講,肯定係 Riobot 多過 鉄機巧

師兄想問下 如圖淨OG黎講算唔算同比例
hong1971 發表於 25-11-2023 05:35 PM
師兄想問下 如圖淨OG黎講算唔算同比例

應該唔岩 我只 check 到 3 隻個 size

SRX 51.2m
DyGenGuar 55m
Soulgain 41.2m

d 2 隻就 check 唔到
Ialdabaoth ??
Compatible Kaiser ??

睇返 千值練 SRX 高過 DyGenGuar 比例已經係錯 ...

What happened to the Flame Toys one?
本來想買,但已砌咗HG,現購買意欲下降大半
千值出品就係貴價嘅象徵, 呢隻小弟估2.5K至3K啦

中過太多次riobot系列初版既伏,已經唔多想買千值練riobot系列,竟然大贊卡唔係出魔改鐵機巧,突然改返riobot....睇黎唔買唔得, 伏就伏啦
hong_crystal 發表於 26-11-2023 09:14 PM
中過太多次riobot系列初版既伏,已經唔多想買千值練riobot系列,竟然大贊卡唔係出魔改鐵機巧,突然改返riob ...

佢唔係「改返」RIOBOT出,係一直都兩邊一齊announce,真係唔知佢想點。
以收集完整性和「較為」忠於SRW嚟講,Riobot條line好啲。
Compatible Kaiser 58.7⋯⋯⋯更高⋯⋯⋯