Toysdaily 玩具日報

查看: 26324|回復: 50

東京之行收獲

:42: 小弟第一次去東京, 但由於大部份時間奉獻俾老婆大人, 所以只有半日時間去秋葉源 & 中野, 所以只係買得咁多:

呢隻o野真係好抵, 只以半價入手! 但俾老婆話我買咸o野而"柄"o左一輪......:68:

呢兩套食玩都好抵, 本來見到dragon ball x one piece set 1 & 2 都係咁抵所以都想買埋, 點知老婆大人話"點解買o左一套龍珠又再買其他咁多套?"而無買到......:55: (佢分唔到有乜唔同......)

呢隻係香港抄到嘔, 但東京道道到有貨, 仲可以散賣添:66:

呢兩隻係中野以好平價錢執到:$

海洋堂專門店新貨(EVA, 天元, 夏祭SONY貓)係平過香港, 奈何我已經放棄o左山口左好耐......:42:

今次最大o既遺憾係無去到台場 (老婆大人要去其他地方), 唯有距遠向佢致敬啦...... :unhappy:

謝謝各位大大觀賞!:64: :64: :64:
都有D收獲呀

雖然冇去到睇1:1 RX-78-2 真係有D可惜
1:1健次朗可以買的嗎?
你屋企家教好嚴........ BIKINI Q版都咸.. 你肯定唔比去淺水灣...慘慘....
好彩大大無話去歌舞妓町...:DD
唔係既話可能唔止丙...:ice:
恭喜曬大大入到好野...:)
不過無去睇1:1 RX-78-2 的確係可惜左D啊...:42:
如果係去日本, 我都寧願太太可以買多d佢想要的衣服多過自己想買多d玩具.

因為, 佢想買個d衣服, 九成係日本先有, or 日本平香港2倍. 我地要買個d玩具, 香港都九成買到. 就算平都唔係太跨張 (當然有時都有可能勁平).

回覆 1# 的文章

VOTOMS:^ ....多謝您的報導...可以報告去過什麼店嗎(除了RADIO会館海洋堂之外...:handshake: )
..........我好明白大大的感受.....買玩具 或 玩具之旅 當然有足夠時間是最好的......
原帖由 暗黑王風雷 於 21-6-2009 06:21 AM 發表
如果係去日本, 我都寧願太太可以買多d佢想要的衣服多過自己想買多d玩具.

因為, 佢想買個d衣服, 九成係日本先有, or 日本平香港2倍. 我地要買個d玩具, 香港都九成買到. 就算平都唔係太跨張 (當然有時都有可能勁平).

老實講...渋谷原宿青山等地時裝款式當然多過香港..不過在香港也有很多價廉物美 既時裝..:he:

半日去老秋+中野真係好趕wor
我上年去老秋都去左2日
最尾張相見到Gundam個背部..............都好過無.:!
頭像被屏蔽
好聽D 叫做"家家有本難諗的經" , 唔好聽講句就.....:42:

1:1高達已成為日本地標, 身為玩具迷的大大具然.... :42:

我女友睇到大大個POST都"鄧"你不值!!~~

yoko 好抵 :71:
:51: 下次同老婆再去睇高達啦 ~