Toysdaily 玩具日報

查看: 10383|回復: 17

Pics: Hot Toys 12" Predator Allen Dutch 亞諾...repaint....

Enjoy!!!!

Very nice but it will be perfect if you also modified the neck as well. :71:
比起最近好象另一个高手(叫什么‘BBQ’?)的同件作品,还是有差距啊  继续加油哇      个人感觉,呵呵
he looks better:^
奇人奇技顯神通!!

西人透紅的皮膚感覺好得!:71:
:no: Tin大 如果開班授徒, 小弟第一個報名:$
額頭的青根, 皮膚的質感, 眼皮的肉色, 和眼球的紅根, 以為睇緊xx莎爉像館的作品一樣, 無懈可擊! :71:
原帖由 xiaojiji 於 24-5-2009 12:00 AM 發表
比起最近好象另一个高手(叫什么‘BBQ’?)的同件作品,还是有差距啊  继续加油哇      个人感觉,呵呵

個人喜歡Tin的Repaint!:52:
阿諾佢因咩事咁傷心喊到對眼紅哂咁嘅?:34:
須根會唔會太深色?
不過都系master piece:handshake:
神級作品
呢張真人一样!:71: :71:

但有一兩張圖顯得卻深色,係咪頭/身唔同質地反光程度不同令到影相有差異?
原帖由 WalkerMachine 於 24-5-2009 10:46 AM 發表
呢張真人一样!:71: :71:

但有一兩張圖顯得卻深色,係咪頭/身唔同質地反光程度不同令到影相有差異?

上色方法用左好多細紅點....那些紅點在吾同光源有吾用反射效果......有時見到有時見吾到, 同真皮膚光學效果差吾多..
TIN兄請問你為何cut左耳根下的頸部?
系單純為了好睇D還是這樣改頸部可動可以增加?
原帖由 mr.elljay 於 24-5-2009 11:47 PM 發表
TIN兄請問你為何cut左耳根下的頸部?
系單純為了好睇D還是這樣改頸部可動可以增加?

改短同無甘三角....