Toysdaily 玩具日報

查看: 23761|回復: 37

[Hot Toys] 改改改改 滿大人 VS 廢鐵人 改改改改

Backup:
http://figurehobbyclub.tw/forum/ ... =1&extra=#pid160181
https://www.facebook.com/hottoys ... 001383413606&type=3

個人而言,論最喜愛英雄排名,為首是BATMAN,之後是IRONMAN,窮光蛋SPIDERMAN最後。 BATMAN就是喜歡他內心夠扭曲同黑暗,似足我…{:1_224:}

IRONMAN 3硬將MANDARIN變做丑角可能礙於片長關係,如果同場上映兩大壞蛋,就像SPIDERMAN 3 有砂人、新綠魔和VENOM一樣走馬看花,浪費了許多細節和對手戲。

本來TRAILER師兄討論到MANDARIN有多利害 (廣東話:屈機); 十指環各特性是什麼; 頸後的CAPTAIN 標誌是否另有所指,但希望愈大,失望愈大。 With great hope, comes great despair.  惟有在12”和PS中尋找打傳說中的夢之對決: 鐵VS人; 科技VS法術。

一些相片補光不足,雜訊較高,當電視特較吧 (要買支環型燈補補光呢~)
“Hi, I’m Mandarin.” :)

“The World is My throne!” (“世界是我的寶座~”)

“Come, my sheep~~~” (“我的喜羊羊過來吧~”)

“Crush America!!!!” (“毁了阿美利堅~”)

“Let me introduce my power!”:*

“My great taste of fashion: camouflage & King’s rope!”

“Great Dragon awakens~~~~~” (Just kidding. Take a look at the level of literacy, still a far way to be a ‘great’ nation~) (大國勃起)

“Marry me, heh?” (嫁我?)

One of the best scenes in the Movie Ironman 3

“IRONMAN IS NOTHING.  TRY MY KUNG FU AND MAGIC FIRST!”

“Be water. My friend.  Be water!” (by Bruce Lee)

“Fire!” “冰火二重天~ 包送上西天~~~~”

“Lightning!” (“電~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ X死你!”)

DRAGON BALL “龜波氣~~~功!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!”

“Punch of Qi-gong!” (“天津飯氣功炮~”)

HUNTER X HUNTER “Paper, Scissors, Stone!” (“包剪揼!”)

“Greetings~”

“Just Dance.  We’ll be Ok.  Just Dance.”

“Knuckle Sandwich with 10 rings~!!!” (“十戒鐵蓮花,打到你開花~)

“Jab Jab…” (“刺拳!”)

“Heavy punch.” (“重拳!”)

“Fight!!!!” (“終於打了…”)

“Block!” (“擋格!”)

“And melt you down!” (“溶左你~ 斷你電~”)

“Freeze you!”

“Victory is mine!”

“I’m old, but still can surprise chicks~ I am Mandarin 007!!!”

Thx for watching~ :love:
其實滿大人頭雕絕對係靚同似,不過電影令佢不受歡迎… 可惜…  睇師兄d相都幾開心,又亀波又氣功炮:34:
拍攝得好生動,好有真實感 ^~^
如果滿大人係堅料既話,熨斗人都幾唔得掂!{:1_229:}
*Ching d P圖好正!
大大玩什么都o甘出色!咩都玩到出神入化!!劲!:71:
我就非常喜歡滿大人,造型一流,不老套,hip hop味濃,大大令佢重生,正!
滿大人雖然响戲入面係丑角一名,
但係佢嘅造形絕對令人唔可以唔入手。
上星期攞咗佢返屋企,攞上手玩咗陣,其實呢隻可以話超值!
造工仔細,褲上面條龍堅型!
接下來,係差Tont Stark潛入 version就暫別HT了!
不過仲要找待鬼條數呢!
我啲花紅就係哎冇曬啦{:1_229:}

Cool shots, great figure.... I wish he is the 'real' Mandarin.
滿大人個造形好正  無因為係丑角而討厭佢
Ching 影得超有心機:71:
勁啊黑夜兄!!!! 支持你!!!
IRONMAN3雖然拍得麻麻哋,但咁樣去處理滿大人呢個角色總好過講佢識法術,如果唔係就會同之前果兩集以科技為主導顕得格格不入
回復 3# 神宗一郎

謝師兄美言~~~~~~~~~~ :35:
如果滿大人係堅料既話,熨斗人都幾唔得掂!
*Ching d P圖好正!
ds_toys 發表於 6-12-2013 09:42 AM

真係超屈機.... 我惗TONY會係套甲入面比佢煮熟左. {:1_231:}
大大玩什么都o甘出色!咩都玩到出神入化!!劲!
沉默是柑 發表於 6-12-2013 09:55 AM

甘兄, 我都係比你啟發, 開始摸倒點樣多圖層再噴色~~~~ {:1_228:}
我就非常喜歡滿大人,造型一流,不老套,hip hop味濃,大大令佢重生,正!
交叉人 發表於 6-12-2013 10:04 AM

其實睇佢個OUTLOOK真係好OK, 一D都無舊卡通個老土味~~~ 重有劇本果D對話真係好型~ 但可惜應該後來被大幅刪改變了依家丑角一名. {:1_229:}