Toysdaily 玩具日報

查看: 11656|回復: 6

[玩具報告] 2014最型NECA 8寸 Battle Armor 戰甲Predator = 變形金剛 x 高達 x 鐵血戰士

對上一次入NECA已經係舊Robocop 2.0,早排行MK入老變比我發現有新貨到
而且造型武器非常另類,仲要係正常靚價,所以果斷入手!

2014 Battle Armor Predator (自譯:戰甲鐵血)
借網圖一張,眼見就一把刀(我就係中左斬艦刀入手)、一不明武器,冇替換手

面具好有老變(Transformer電影版)味道

將其他Predator嘅戰利品骨鏈掛上身,原始feel返翻晒黎

都係大背包霸氣(變形金剛 Movie 4 L文例外)

刀鞘、裙甲一樣Cyber

係咪好似高達斬艦刀先?

無睇電影,疑似飛行道具

手臂硬直,雙腳健全能屈能伸能單膝跪

潮流興用刀,劈劈劈X你

Battle Armor 戰甲 Predator 咁正,真係要雙手直豎拇指呀!

講返玩具本身缺點唔係冇,不過性價比高就係呢點已經冇得輸
就我認為佢嘅優劣有以下幾點,
先講缺點:
1)因為前臂戰甲條邊頂住,以致手臂硬直,屈曲角度30度都冇
2)裙底ball joint竟然係白人肉色,春光無限,好在比我打劫其他老友D裙甲遮左
3》左手右手都係握劍嘅狀態,擺pose變化同氣勢大打折扣
4)戰甲顏色太深,影相有DD上重下輕嘅感覺
再講優點:
1》Cyber造型非常突出
2)戰甲細節同配色豐富,深得黎有唔同質感(金屬藍,啞光黑,舊化尤其出色)
3)最新一代素體可動性唔錯,可惜股關節較鬆
4)價錢大眾化,色水咁好都係舊零水,有咩損傷都冇咁入肉
包膠完畢
Nice Photo & nice share :71:
Nice photos, 呢隻真係幾型,無儲開p都想入
謝謝樓主分享,好型好正,同好價,買隻黎 同d 拉打/美玩 對戰先 …… {:1_226:}
Vincent!你個包膠好正!我諗果個係飛標
賣點真係支劍,可惜手臂關節可動低 :ice:
舊零水真係抵wo:71: