Toysdaily 玩具日報

查看: 9967|回復: 13

[玩具報告] 遲來的ED-209,大量毒圖 + 隱藏Gimmick新發現!(死圖已重up復活)

ED-209 NECA版 已經見街一段時間,早幾日因為見到實物同睇完youtube評測中毒太深,
終於忍唔住入手,幸好入手價比初初出仲要平DD,研究完影埋相就同大家share下再放毒!

第一印象,還原度十分高,逼真,超感動:$

大家先欣賞下佢頭部,個網罩紋路勁有質感,個口入面充滿電線同污跡

背後散熱位有灰塵,唔係真係有塵,係上色

上臂D電線、飛彈夾同前臂warning標籤

紅色label真係幾搶眼,令整體冇咁單調

膊頭上面一樣有警告字眼,十個讚

小腿一樣有label同有detail位上色

右手D凌亂嘅電線

左手有更凌亂嘅電線

腿部關節,有伸縮,我中意拉到中間,暗地裡稍增高度

點解要碌地?其實係示範緊膝關節係可以轉嘅,而且係360度
同埋呢幕就係講佢追殺Robocop時發現自己唔識行樓梯又夾硬黎,
搞到自己4腳朝天仲要扮BB喊等人黎幫拖,呢場戲真係夠晒創意!

呢個gimmick唔係反炒,彈夾第一可以向上移動、第二飛彈可以推出,未完

飛彈仲有得推出D

Robocop出場做咩?幫手拆彈囖
呢個gimmick目前我未見過有相同片提過:x

兄弟身高比例完全符合電影設定

而且呢隻ED-209有5個聲效,聽聞係電影入面嘅錄音
大家應該記得佢有句對白係:放低武器,你有15秒時間

重現兄弟相殘場面

佢地苦等多年,終於兄弟團聚喇:$

小弟係Robocop Fans,NECA總算補完左當年做唔到嘅玩具,實現左好多人嘅童年夢想
NECA係小弟最欣賞嘅Figure廠,出親D經典角色呢件件都好鬼有誠意,價錢又平通街
所以果DQC問題呀,膠水跡呀對我黎講已經係好小事,講D野你哋知,入手價3XX咋!

順便回帶NECA進化改良版Robocop Review:
兒時夢想的Robocop
http://toysdaily.com/discuz/thread-193646-1-1.html
鐵甲雙雄
http://toysdaily.com/discuz/thread-194509-1-1.html
Robocop的對手們
http://toysdaily.com/discuz/thread-194056-1-2.html
大大請問你系邊度入手的??可以PM小弟嗎??
我都好想知邊度入手, 我好鍾意佢, 好記得佢碌地竟然有bb喊, 超搞笑
因為已經出左好一段日子,所以要入應該已經入左
唔怕公開講,小弟入手係雞旺2樓轉彎位間專賣NECA同7寸為主嘅鋪
我買果時已經係最後一隻,唔知老板會唔會再返貨
另外宜家市價大約4百中,雞旺東京X同ins幾間都有
個人認為4百頭個價可以接受,過4百5就見仁見智
回復 3# kyostanley
但係5個sound effect入面竟然冇收錄佢碌地呢場,有D可惜
最正係佢射到條友血肉橫飛
還原度好高,正!!:71:
Can't see the photos anymore.... :36:
Bandwidth用爆左{:1_198:}
下個月再見
回復 9# vincent0410

其實bANDWITH係嘜㴝架????
睇唔到:42:

用其它網上載過,得嘛?
我只係睇到隱藏咗....既圖片.
死圖已重新upload,復活重光
其實都知可推出, 但因太實的的而算數了. 謝分享.