Toysdaily 玩具日報

查看: 12507|回復: 12

溫馨提示, HT聖誕禮物

先分享趣事一則

幾日前HOT TOYS CALL我上去拎VIP聖誕禮物
其實年年都係果D野, 要唔要都無乜所謂
今日上開信和開會, 諗住上多幾層順便拎埋啦

點知個姐姐查完一大輪, 又叫個高級D既過來再查
之後同我講:

"先生唔好意思, 你今年無消費過
只限今年有消費過的會員先有禮物"

"下? 但係你地同事CALL我上黎....."

"我地呢~~係會CALL晒所有VIP上來的,
但只限今年有消費過的會員先有禮物
先生你今年無消費過, 所以唔會有禮物俾你"

我打左個突, 之後好無引咁走左
覺得好似行行下街俾個招牌打中一樣
無啦啦食左一棍

即係個禮物有冇真係無乜所謂, 連係乜我都唔知
但你點解要CALL我上去呢?
係咪因為我唔再支持你地,
所以要叫我上去大大聲"提醒"我今年無買過野呢?

所以溫馨提示一下
即使HT CALL你, 都最好CHECK下今年有冇訂過新貨
事關我今年無訂新野, 但都有拎貨, 原來拎貨唔當係消費
各位請注意啦, 無謂白行一轉~
回復 1# L-U

今年係紅白可動STAND!

佢又只係問我拿ID對名,
回復 1# L-U

禁奇怪!?
唉...咁既管理......咁既制度........
掉轉發生在他們自己身上又點呢?
師兄唔講真係唔知......:@
無消費過就無咗會員應有既福利…真係天大笑話!:@唔通我攞住張學生證成年無搭過地鐵就無咗學生乘車優惠
通常公司都會係大時大節俾D 禮物仔呀優惠等等鼓勵D耐冇幫襯既舊客再消費,
HT 就選擇懲罰哩堆舊客,依家生意真係好做:71:
回復 7# saga2005

不但令客仔難受, 白行一敞外, 更錯失一個重新吸引客仔上店消費的好機會, 錯完再錯, 真正苯中之苯.
咁又真係離譜D,如果離島出來唔得佢死
做CS嘅,得失一個客嘅結果永遠不等於少一個客,而係個個客身邊的人。

咁橋HT呢次得失大有來頭的L-U兄,只係慳得個一百幾十,得不償失。
仲要係L-U 大有拎過貨wor.......{:1_206:}
呀......我都只係一個普通玩家O者.....無乜來頭唔來頭..
雖然都有設計但範疇唔同...
俾我用一般玩家/版友身份吹下水吧~

從來都好尊重同支持HT
甚至覺得HT係香港之光, 產品亦一直保持到水準同誠意

唔開心既係HT越來越大, 就越來越少顧及客人感受
我自己本來都追得好貼的, 自大約係前一兩年搞動漫節限定開始(好似係BEGIN版BATMAN?)
有好多"賣法"都無視左客人既感受
將支持者當成PR工具...好難認同
所以開始買少左

MK-42又係, WALKIN無得訂,
就索性唔訂了
之後就清埋手頭既單就算

可能12"始終都唔係我杯茶吧~~我愛不夠, 不足夠包容一間咁有性格的公司~
:blame::blame::blame:好不知所謂既政策{:1_222:}{:1_222:}{:1_222:}