Toysdaily 玩具日報

同電車男去街.........唉

原帖由 鈴奈 於 6-4-2009 07:57 AM 發表

Tasuku ,我有聽Sci-Fi全面睇 ga:shy:
約佢唱k
I think the guy you've met is an extreme case... if all Densha Otoko are like that then it's kinda scary...
最後佢比左P囡對鞋我........對鞋$79......我比了$80佢......佢話找返$1比我....我話不用了.....佢唔理我.....自己找了好耐........才話冇散紙........下次找返$1比我....我話真係唔洗啦.........

我琳起《學警》入面個藥煲:DD
原帖由 Jazzblues 於 6-4-2009 06:18 AM 發表
?t=1238969630

媽~~~好毒呀~~~

是天哥啊~~:handshake: :$ :( :Q :shy:
:34:
會唔會在另一個壇有另一個post叫
"同愛高達的女孩去街...............嘻嘻"呢???

原帖由 鈴奈 於 6-4-2009 07:58 AM 發表
傷害到他 ??? why ???:?

首先佢處理唔到,唔識點樣幫一個(異性)關係定位,明明出嚟交收(幫朋友買嘢都係一樣),佢當同你Dating﹔
佢對你點著有咁大的注意,佢當你係真人版P囡(即係一個佢可以控制嘅、即係佢心目中的那位女性),討厭「黑」色,明顯佢鐘意Sweet 系Lolita,想你去變成符合佢嘅喜好﹔
對你來說佢只係身邊擦過的小流星(甚致是笑話一則),但對佢嚟講你係唯一的肯同佢Dating 又志趣相投嘅女仔,佢可能覺得已經揾到喇。
佢嘅一切反應都係Over 咗(啱啱先識嘅女仔一定會嚇走),佢再投入的話,會變成對你的妄想(想擁有),到時你先同佢講「大家做朋友吖」,佢會接受唔到。
所以快D同佢表明立場,佢有冇成日揾你呢!(以上只係跟據你文字描寫的情況分析、未了解實情)

原帖由 鈴奈 於 6-4-2009 07:57 AM 發表

Tasuku ,我有聽Sci-Fi全面睇 ga:shy:

多謝收聽!
對女性聽眾來說,節目是否太男性向,女性喜歡聽什麼Sci-Fi題材呢?(科幻本身已經唔係女性喜歡嘅題材)

原帖由 yui-ling 於 5-4-2009 10:26 PM 發表
:34:
會唔會在另一個壇有另一個post叫
"同愛高達的女孩去街...............嘻嘻"呢???

應該係"同愛拉打的女孩去街...............嘻嘻":34: :34:
尼個人真係完全吾去尊重人, 別人外表係點, 同佢覺得人地著乜野衫好睇, 根本係兩事, 只不過係出來交收同食飯, 好等閒既事, 好似搞到去相體拍拖甘, 男既一味將自己想法強加係別人身上, 好自私, 尼種人佔有慾太強.........:cool:
呢個帖都幾有趣, 但呢位人兄又真係電車得過份咗,
好似連社會嘅基本常識都冇, 例如同人食飯唔帶夠錢, 又唔知信用卡同EPS嘅分別......
其實我都覺佢對樓主好有意思, 可以難得搵到識ACG嘅女仔,
樓主都係盡早表明立場好, 都係免得果位人兄太過投入.
(因為我從樓主嘅文章見到果位人兄已經投入得有D過份, 同人第一次出街會叫人着咩衫咁得意?)
男仔玩P囡 ????!!!!!
原帖由 tommy@SIC之魂 於 6-4-2009 08:57 AM 發表
最後佢比左P囡對鞋我........對鞋$79......我比了$80佢......佢話找返$1比我....我話不用了.....佢唔理我.....自己找了好耐........才話冇散紙........下次找返$1比我....我話真係唔洗啦.........

我 ...
即係..........呢d 橋係work 架.....唔係老吹:$
樓主下次 借d 依同佢講(msn又好, 電話又好,論壇都好) 你試下咁講: 我 'BF' 見到 淘寶網有 B囡D配件買,你可唔可以幫我, 因我 'BF' 都冇 a/c
原帖由 AIIC 於 5-4-2009 07:44 PM 發表

我都試過第一次集體活動時,有個人唔夠錢問我借:67:

我之前試過係一次九唔搭八嘅朋友集會見識一個四眼仔仲搞笑,
臨到埋單走入厠所遲遲唔出黎, 到有人入去搵佢, 出黎話冇錢,
要搵人借比佢....., 最好笑嘅係之前同D女玩嘅時候, 個四眼仔已經抽晒水,
結果係又唔洗比錢, 又有水抽......真幸福:34:
原帖由 DIG 於 6-4-2009 03:48 PM 發表

我之前試過係一次九唔搭八嘅朋友集會見識一個四眼仔仲搞笑,
臨到埋單走入厠所遲遲唔出黎, 到有人入去搵佢, 出黎話冇錢,
要搵人借比佢....., 最好笑嘅係之前同D女玩嘅時候, 個四眼仔已 ...

呢d 人我會好唔客氣咁叫佢去 櫃員機攞錢!:36:
樓主还在ma?你個fd大有趣了:34: ,佢大概几歲?