Toysdaily 玩具日報

查看: 75128|回復: 317

同電車男去街.........唉

上個月我同朋友唱k時朋友介紹左個男仔比我識, 佢話明自己係電車男 ,咁我feel到ge(成晚唱k一首歌冇唱過、"色仔"又唔玩,好似自閉咁)....之後佢拎左我mail ,佢日日send mail比我 ,原來佢又玩P囡、又有玩GUNDAM、又有模型、又有睇DECADE wo,咁之後我話我隻P對鞋唔好睇 ,佢話可以help我去淘宝買 ,咁我話不如到貨後出黎比$$$佢+順便食lunch吹水啦 ,佢話好 ,臨出去前一早佢竟然sd SMS比我話其實佢未同過女仔去街 ,話今日好開心.....我看到都有心理準備ga la....點知結果真係有d.......唉:31:

首先佢成日會問我中意著咩衫呀鞋呀果D ,咁我估佢玩開P囡 ,可能對女仔打扮有興趣 ,咁我咪同佢傾lo ...點知佢傾下傾下說到上次唱k見我打扮好成熟(我果日全黑OL LOOK)...問我去街可唔可以唔返工LOOK....我話好丫....我平時都係求其Tee +褲/裙 + CONS之嘛.....佢話其實我唔高....著高跟鞋幾好睇 ....不如我casual look+對高跟鞋 ...我話都好丫......我自問唔係高ge女仔(我16X cm)...點知出到黎.......原來佢160都冇...結果行o係街度好怪.......cry:31:

之後吃lunch ...我問佢吃什麼......佢話唔知.....叫我決定....我話Pizza Hut好嗎?佢話ok.........點知 ......食到咁上下....佢話佢帶唔夠錢.....問我可否借少少比佢 or 比左P囡對鞋d$$佢先....我話唔洗啦...你幫我去淘宝買P囡對鞋我請你食飯當多謝lo....之後我用VISA埋單...佢話用信用卡唔好架...會洗大架...又話我張VISA黑色ge...都唔似女仔用....係咪借人的....我汗晒....我話信用卡冇得借架.....佢話佢有時會借人張EPS按$$$....我話簽VISA冇得借架.....:31:

最後佢比左P囡對鞋我........對鞋$79......我比了$80佢......佢話找返$1比我....我話不用了.....佢唔理我.....自己找了好耐........才話冇散紙........下次找返$1比我....我話真係唔洗啦.........:30:

返到家佢SMS我......話我可愛(汗)...似日本女仔(汗 x 2) ...著lolita會好cute(汗 x 3) ........問我有冇想過去淘宝買件lolita / maid服著 ....同埋下次著裙對襪唔好有pattern會好D(我果日著左對有pattern ge黑絲襪襯條淺啡裙...可能佢認為我襯得好差啦):47:

我完全唔知點re佢lo ......唉......可能我有問題啦....我真係唔係好識同呢D男仔溝通:63:
冇既 , 當開下眼界囉:( :(

其實都唔使咁大件事 , 身邊都有d打機既朋友 / 睇書既朋友係咁

各有各特別啦 , 相處唔黎咪相處唔黎囉 , 唔使咁出奇:o
原帖由 xopctsang 於 5-4-2009 02:51 PM 發表
冇既 , 當開下眼界囉:( :(

其實都唔使咁大件事 , 身邊都有d打機既朋友 / 睇書既朋友係咁

各有各特別啦 , 相處唔黎咪相處唔黎囉 , 唔使咁出奇:o

唔通打機 / 睇書既朋友就係咁 ?! :47: 我自己都打機 / 睇書 ga wo .......:47:
原帖由 鈴奈 於 5-4-2009 14:54 發表

唔通打機 / 睇書既朋友就係咁 ?! :47: 我自己都打機 / 睇書 ga wo .......:47:

唔係咁既意思 , 姐係話其實身邊既人乜野性格都會有:43:

有d同自己夾d , 有d同自己冇咁夾 , 相處唔黎其實都唔出奇:73:

唔需要因為呢d事搞到有煩惱 , 因為我相信唔係每個人既相處方式都一樣:58:
原帖由 xopctsang 於 5-4-2009 02:58 PM 發表

唔係咁既意思 , 姐係話其實身邊既人乜野性格都會有:43:

有d同自己夾d , 有d同自己冇咁夾 , 相處唔黎其實都唔出奇:73:

唔需要因為呢d事搞到有煩惱 , 因為我相信唔係每個人既相處方式都一樣:58:

冇煩惱 ....係我反思ing係咪我太out姐:31:
貌似變態的多點,竟然這麼留意女子穿的絲襪:time:
原帖由 明月 於 5-4-2009 03:02 PM 發表
貌似變態的多點,竟然這麼留意女子穿的絲襪:time:

仲留意鞋、裙、化妝添......佢贊過我捷毛長ga.....呵呵 :66:
原帖由 鈴奈 於 5-4-2009 02:46 PM 發表
上個月我同朋友唱k時朋友介紹左個男仔比我識, 佢話明自己係電車男 ,咁我feel到ge(成晚唱k一首歌冇唱過、"色仔"又唔玩,好似自閉咁)....之後佢拎左我mail ,佢日日send mail比我 ,原來佢又玩P囡、又有玩GUNDAM、又有模型 ...
最不喜歡說就是別人在我穿套裝時說我成熟的說:oh:
原帖由 明月 於 5-4-2009 15:05 發表
:50::50:

點解呢?因為你唔鐘意成熟的感覺嗎?:73:
原帖由 鈴奈 於 5-4-2009 03:05 PM 發表

仲留意鞋、裙、化妝添......佢贊過我捷毛長ga.....呵呵 :66:
用不用啊:what:
原帖由 明月 於 5-4-2009 03:05 PM 發表
那要說你很幼稚嗎:38::38:
原帖由 鈴奈 於 5-4-2009 15:05 發表

哈 , 觀察入微 , 呢d都算係佢既優點吧:34:

可能因為第一次咁樣同佢出去 , 所以感覺有點怪怪吧:61:
原帖由 Shini 於 5-4-2009 15:07 發表
那要說你很幼稚嗎:38::38:

應該說 : 看看你像什麼~!不倫不類:76::76:
原帖由 明月 於 5-4-2009 03:05 PM 發表

咪係lo !!!!!!!!!!!討厭 !!!!!!!!!!!!明明人地仲未老!!!!!!!!!!!!!!!!!!:no:
原帖由 xopctsang 於 5-4-2009 03:07 PM 發表
:50::50:

點解呢?因為你唔鐘意成熟的感覺嗎?:73:
好像在諷刺我老的說:unhappy: