Toysdaily 玩具日報

[分享討論] 歐美劇吹水區-Fringe大結局,多謝各位。(P.36權力遊戲第二季介紹)

原帖由 原罪 於 15-9-2009 02:47 AM 發表

上輯最索…應該係jason個一齊high野個女友。
而男角中,我覺得殭屍eric同男主角都幾型。
eric係邪,就算著運動裝都好得意。
男主角就個樣好古典…唔知點形容,總之少見呢類型,但又唔反感。最型係第二季中既回 ...

書嘅情節同電視嘅都幾唔同架,第二季就好明顯了。
eric同bill兩個人嘅fans勁多,lee兩個角色背后陰謀可看性好高,希望第三季可以拍到出黎。
至于書中所講sookie之所以咁多“唔系人”中意系有原因架:he: ,不過亦真系太多了:2 vamps,1 變型人,之后仲有……:die:
原罪大大講嘅黑人friend指嘅系tara定系lafayette?有殭尸中意佢地,唔覺嘅。
原帖由 passerby 於 15-9-2009 12:51 PM 發表

tara

我講tara,唔係有殭屍鍾意,係劇中佢都好多仔…
但我只覺得佢好煩,女主角一樣。講野「口巾」高把聲。
又多多事幹…超煩。

小說有無中文版架?好想睇呀!:sad:
小說有無提過日本既吸血鬼?佢地開發架隻飲品?

有無講吸血鬼組織架構?

之前陪朋友睇左大熱既吸血新世紀第一集電影…:ice: 悶到呢…
點解會咁多人喜歡既?
lafayette雖然係基…
不過,我覺得人類角色中,最正常係佢。
有目標,努力。
隱隱陣陣,本來應該可以靜靜咁達成目標…

可惜d客仔累事…:DD
原帖由 原罪 於 15-9-2009 03:37 PM 發表
lafayette雖然係基…
不過,我覺得人類角色中,最正常係佢。
有目標,努力。
隱隱陣陣,本來應該可以靜靜咁達成目標…

可惜d客仔累事…:DD

tara中意過唔少人,不過中意佢嘅就得eggs……:78:

第二季中tara的描寫的確唔討好了,不過我覺得佢演技ok,特別系sookie幫佢從牛咁眼變番清醒時個幕。
lafayette個性格好,夠義氣,兼夾講嘢好抵死。

小說我都系睇到第三本咋,剩系知有亞裔嘅吸血鬼,唔知系未日本人……
至于吸血鬼嘅組織架構,之后個季肯定有:DD ,而且仲唔止吸血鬼tim,當然以作者個風格,都系慢慢滲出黎嘅了。
大大可以睇到中文版架,有內地譯本同臺灣譯本:內地版先出到第二本,臺灣版就已經出到第四本了。
原帖由 passerby 於 15-9-2009 03:59 PM 發表

:handshake: 想要台版書名,thx~
passerby大大,如果你喜歡睇離經叛道,血腥暴力得黎又有深度既劇。
請睇睇我早幾頁講過既「雙面法醫Dexter」。

近年最喜歡既劇。:$ 係佢同house~
原帖由 原罪 於 15-9-2009 04:24 PM 發表
passerby大大,如果你喜歡睇離經叛道,血腥暴力得黎又有深度既劇。
請睇睇我早幾頁講過既「雙面法醫Dexter」。

近年最喜歡既劇。:$ 係佢同house~

01 夜訪良辰鎮
02 達拉斯夜未眠
03 亡者俱樂部
04 意外的訪客

true blood s2 睇完,都可以開一部新嘅睇下,呵呵。
[quote]原帖由 passerby 於 15-9-2009 04:37 PM 發表

01 夜訪良辰鎮
02 達拉斯夜未眠
03 亡者俱樂部
04 意外的訪客

true blood s2 睇完,都可以開一部新

thx~:77:
信我~好野黎架!
原帖由 原罪 於 14-9-2009 05:51 PM 發表

終於都有true blood 同好啦:$
你知女皇係現實中「邪神」呢位樂手既女友嗎?

我都有睇true blood, 不過未開始睇第二季, 因為想全輯一齊先dl!
原帖由 Mikehk@ 於 15-9-2009 09:16 PM 發表

我都有睇true blood, 不過未開始睇第二季, 因為想全輯一齊先dl!

sorry~唔知有大大仲想睇,見無咩人覆,係咁講劇情。sorry~:64:
原帖由 原罪 於 16-9-2009 12:51 AM 發表

sorry~唔知有大大仲想睇,見無咩人覆,係咁講劇情。sorry~:64:

唔緊要, 我係知劇情都唔會影響睇果時既心情果D人!
http://www.fox.com/fod/play.php?sh=fringe&ep=1252952361053
正~!:)
又可以開始追劇~!!:43:
原帖由 trumanso 於 16-9-2009 02:24 PM 發表
http://www.fox.com/fod/play.php?sh=fringe&ep=1252952361053
正~!:)
又可以開始追劇~!!:43:

多謝報料。85樓已提過。
p.s.歡迎大家睇過後討論,但避免未睇既人不滿。請各位出post時用反白。謝謝。:64:
原帖由 原罪 於 17-9-2009 09:07 PM 發表

多謝報料。85樓已提過。
p.s.歡迎大家睇過後討論,但避免未睇既人不滿。請各位出post時用反白。謝謝。:64:

出post 用反白, 但一引用就show 晒出黎架喎!
原帖由 Mikehk@ 於 18-9-2009 11:02 PM 發表

出post 用反白, 但一引用就show 晒出黎架喎!

好過無啦…:(