Toysdaily 玩具日報

[分享討論] 歐美劇吹水區-Fringe大結局,多謝各位。(P.36權力遊戲第二季介紹)

原大大夜晚要開工,賺好多定喇!:he:
turn blood s1睇左幾集頂唔住,可能個字幕版本太差,女主角又肉酸,唔係我杯茶。
fringe s1 最後一集真係好得,peter係咪真係第二個世界來呢?記得有集walter話佢地兩個俾光頭佬向水度救上來,咁係咪即係個湖呢?係咪即係個陣時佢地來回兩個世界呢?:?
不過根據lost法則,玩到咁大,唔知點收.......:no:
原帖由 katoributa 於 10-7-2009 07:58 AM 發表
原大大夜晚要開工,賺好多定喇!:he:
turn blood s1睇左幾集頂唔住,可能個字幕版本太差,女主角又肉酸,唔係我杯茶。
fringe s1 最後一集真係好得,peter係咪真係第二個世界來呢?記得有集walter話佢地兩個俾光 ...

turn blood…
係越睇…個世界觀越大。
開頭只是講世界轉變後既一個小鎮…
(因為turn blood既出現,吸血鬼這些都可以浮面…)

現在,開始將規模逐少擴大。我喜歡這種轉變:67:
女主角…係肉酸:44: 至少唔係我杯茶…
仲覺得佢好煩…
佢個黑人朋友都好煩…

不過其他女角唔錯:35:
不過好樣既都好短命:oh: 點解?
男主角…
型咩?:?
不過,就係覺得佢好適合個角式,好想睇佢點。
第二輯,出現左新既魔幻物種…會發展為成人版哈利波特嗎?
而對這個故事都幾有信心…因為係「六尺風雲」的班底。
佢套六尺風雲…我當日都講唔出有咩好睇…只係知,幾令我不自覺咁追睇落去…
希望呢套都可以寫得好好啦。
不過近年我個人最喜歡,一定係「雙面法醫」。

(p.s.…就是無錢才要夜裡加班啊:oh: )

:no: 我打左篇講雙面法醫既千字文…一按「發表」就無x左呀!
:63: 點解要咁對我!
:angry: 唔打啦!
睇啦!
三季都好睇!我講既!:*
雖然原大大講到好吸引,不過都係誘惑唔到我既........
當初都係因為six feet under既關係,所以睇呢ture blood,不過唔知點解真係投入唔到,可能因為我得到個質素差既版本,搞到無乜心機睇掛?

p.s. six feet under用返英文好,六尺風雲呢個名又俗氣又無想像力。都係鍾意無記譯做身前身後,其實呢套野最初係俾個名吸引去睇。
原帖由 原罪 於 12-7-2009 04:30 AM 發表 :no: 我打左篇講雙面法醫既千字文…一按「發表」就無x左呀!:63: 點解要咁對我!:angry: 唔打啦!睇啦!三季都好睇!我講既!:*
陰公!建議一個方法:
向word process software打左先copy過來,咁就唔會咁啦!
我不嬲都係咁做。:78:
原帖由 katoributa 於 12-7-2009 08:32 AM 發表
雖然原大大講到好吸引,不過都係誘惑唔到我既........
當初都係因為six feet under既關係,所以睇呢ture blood,不過唔知點解真係投入唔到,可能因為我得到個質素差既版本,搞到無乜心機睇掛?

p.s. six feet un ...

其實ture blood真係好講夾唔夾口味…
唔喜歡都正常…
如果第二季佢寫得唔好…我都放棄。
佢現在就開左好多伏線…睇佢點收…

近年最喜歡「雙面法醫」同「醫神」。
原本好喜歡既4400…佢第三季變左x men…:oh:
第四季…我都睇下唔睇下咁…

而好多人喜歡既Hero…其實我覺得意念好抄4400…不過發展得隱陣過佢。如果講突然爆發力。
其實4400我覺得好d…可惜後面有d失控…
香港咁耐都唔入第四季…我都幾擔心。反而hero越來越順…
都係講超能力。會唔會hero都會步入失控呢?
原大大都睇好多洋片喎。:74:
雙面法醫由中間開始睇過一集咁大吧,其實完哂未?定係又會有好多季呢?
醫神真係好正,雖然上次話佢咁都無俾個差佬拉個段搵戲來做,但真係好睇好頂癮。其實一向都唔鍾意睇醫院戲,但呢套例外。
4400第一季之後就無興趣追落去,原來發展成咁,好彩無睇。
Heros第一季真係好得,但第二季好不滿個鬼仔,毫無說服力,不過算啦,條大橋仲好吸引,期待第三季。
報告完畢。:51:

講番Fringe,同朋友傾開,講講下我地亂估第二季劇情:同第一季一模一樣,但係變成發生向另一個世界既故事。walter無左個仔(因為來左第一季世界),變成由原本燒死左個學生代替(向另一個世界佢無燒死)。咦!諗諗下係咪個燒死學生會係往後其中一個核心人物呢?:@

p.s. 無記又做24,唔記得第幾季喇,雖然已經來來去去都係咁,但呢套都係我必睇既。
原帖由 katoributa 於 13-7-2009 10:59 PM 發表
雙面法醫由中間開始睇過一集咁大吧,其實完哂未?定係又會有好多季呢?
醫神真係好正,雖然上次話佢咁都無俾個差佬拉個段搵戲來做,但真係好睇好頂癮。其實一向都唔鍾意睇醫院戲,但呢 ...

醫神…只睇佢對白都正!:$

hero第三季…一定要睇。第二季因編劇既工潮…所以草草完場…
我直情接近無睇…
但第三季先係最重要,解開多個迷團。
而且,好似一次補返俾你咁。
一次過講完一條大橋,再開多條。
結果好似睇完兩季咁。
佢繼續講有第四季又得。見好收又得。個結尾唔錯。

雙面法醫…
我打過啦…:oh:
先聲明,我對連環殺手既題材有個人偏好,所以特別覺得吸引。
個既名題幾得意。
連環殺手,同時又係法証人員。咪玩哂?:he:
所以一直想搵黎睇…不過睇完,覺得嚴重過true blood…
香港應該幾難播,因為「政治不正確」。佢寫到個連環殺手主角好「可愛」,仲好有人情味添…
就算剪哂d血腥同露肉鏡頭…都凶多吉少…:unhappy:

第一季(佢出左三季,每季有13集,每季都好完整。)。連環殺手vs連環殺手。兩條癲佬隔空比鬥…真係非常精彩。結局部份緊湊到不得了。
第二季。抱住睇你點講落去既心態睇…竟然好快就引爆哂第一季留下既伏線…:Q 你地唔諗住有下季架?
如果以系列作黎睇…佢係少有咁樣玩既。所以我自己評分比第一季高。如果單獨抽出黎,就第一季好睇。
但如果成個系列咁講,夠膽咩都一次引爆,真係少見,加分!

第三季。真係睇佢點玩…結果果然好似無咁緊湊…點知今次玩留前鬥後。前面既平淡,完全係要谷個尾。後段非常有劇力。
結局仲好完滿。

當我覺得,唔…:78: 好好…
見好就收…
咦?:@ 預告?
有第四季?
究竟預告會唔會落空呢?
而咁樣玩落去…真係驚驚地…
但佢三季都咁完整地好睇…

如果有第四季消息,唔該通知聲。:64:

原帖由 katoributa 於 13-7-2009 10:59 PM 發表
醫神真係好正,雖然上次話佢咁都無俾個差佬拉個段搵戲來做,但真係好睇好頂癮。其實一向都唔鍾意睇醫院戲,但呢 ...

你同朋友預測既F檔案故事幾正:36:
我都覺會講返個仔。
伏線1)除左個墓地,仲有個老豆講過…佢細過有病…但咩病就無提…會唔會係穿梭兩個世界既負作用呢?
2)平行世界,好似出現左好大件事。係講孖女自爆那集,另一世界亂哂…
會唔會講女主角,打一份工,要做兩個世界既野呢?:DD
3)間公司既老闆究竟攪咩又係一大吸引力。
4)敵對組織有幾多成員,又有咩新花臣又係一大伏線

希望玩得好啦。
講起外國劇,ER 最後一季下個月Pearl就播,

今次速度幾快,離上季最後一集只係相距一個月多~~

on 3 August, and Brother and Sister (II) , on Thursday
after Newsroundup

仲有當然睇埋Las Vegas最後一季(美國收視唔好,爛尾收場.......)
原帖由 莫探員 於 14-7-2009 12:43 AM 發表
講起外國劇,ER 最後一季下個月Pearl就播,

今次速度幾快,離上季最後一集只係相距一個月多~~

on 3 August, and Brother and Sister (II) , on Thursday
after Newsroundup

仲有當然睇埋Las Vegas最後一季(美 ...

ER上次唔係最後一季咩?:?
算啦…除左第一季,其他都無睇。
好似「佐治古尼」專登返黎客串。
紅左都咁飲水思源,真係難得。
原帖由 原罪 於 14-7-2009 12:45 AM 發表

ER上次唔係最後一季咩?:?
算啦…除左第一季,其他都無睇。
好似「佐治古尼」專登返黎客串。
紅左都咁飲水思源,真係難得。

上次只係播Season 14(全十五Season)~~

其實套劇去到Season 9都仲好睇,不過之後開始每況愈下~~
原帖由 莫探員 於 14-7-2009 12:43 AM 發表 講起外國劇,ER 最後一季下個月Pearl就播,今次速度幾快,離上季最後一集只係相距一個月多~~on 3 August, and Brother and Sister (II) , on Thursdayafter Newsroundup仲有當然睇埋Las Vegas最後一季(美 ...
莫大大,你係咪咁多套都有睇架........:50:
原帖由 原罪 於 14-7-2009 12:24 AM 發表 你同朋友預測既F檔案故事幾正:36: 我都覺會講返個仔。伏線1)除左個墓地,仲有個老豆講過…佢細過有病…但咩病就無提…會唔會係穿梭兩個世界既負作用呢?2)平行世界,好似出現左好大件事。係講孖女自爆那集 ...
咦?!雙面法醫?可能誤會左係另一套,等我搵番來睇先。:(
Fringe亞Peter其實係咪7歲個年向個湖到浸死左呢?又,理論上平行世界唔止一個,咁女主角咪將會越來越唔得閒?但又唔使擔心,其他世界都有佢份。
willim bell既最終目的當然係利用外星人科技整架企業號出來啦!:p
正經:孖女個集真係可能會做番另一邊個故仔都未定。:handshake:
原帖由 katoributa 於 14-7-2009 07:14 AM 發表
莫大大,你係咪咁多套都有睇架........:50:

我都只會選擇性睇~~