Toysdaily 玩具日報

[分享討論] 歐美劇吹水區-Fringe大結局,多謝各位。(P.36權力遊戲第二季介紹)

點解大家睇完都無咩講? 係咪覺得套野無想像中咁吸引?
原帖由 Mikehk@ 於 3-3-2009 12:52 AM 發表
點解大家睇完都無咩講? 係咪覺得套野無想像中咁吸引?

我係…
迷題唔夠迫力…
我已經好代入…但好似個女主角咁講…真係幾事不關己。

點講呢?hero同4400開頭,真係俾人嘩一聲既感覺。4400我覺得係寫死左個故事…佢如果再寫…
真係變X-men…:44: 無左頭一二輯個種平凡人被迫不平凡既感覺。
呢套F檔案…我覺有得發揮的,好多題目都只是口頭講…未感到壓迫感。
原帖由 原罪 於 3-3-2009 01:16 AM 發表

我係…
迷題唔夠迫力…

點講呢?hero同4400開頭,真係俾人嘩一聲既感覺。4400我覺得係寫死左個故事…佢如果再寫…
真係變X-men…:44: 無左頭一二輯個 ...

我睇埋第2同3集, 開始有d野, 博士係關鍵人物, 黑人上司有景轟, 大企業肥女士亦唔簡單, 間大企業我個人有d幾 "umberlla" 既feel, 同埋女主角要接觸呢d 神秘case 係一種安排同埋 ....... 唔知點形容, 或者可以叫 "程序"!

ps: heros 同 4400 我都無睇過!

原帖由 Mikehk@ 於 3-3-2009 01:26 AM 發表

我睇埋第2同3集, 開始有d野, 博士係關鍵人物, 黑人上司有景轟, 大企業肥女士亦唔簡單, 間大企業我個人有d幾 "umberlla" 既feel, 同埋女主角要接觸呢d 神秘case 係一種安排同埋 ....... 唔知點形容, 或者可以叫 " ...

咁就放心啦:)
原帖由 原罪 於 3-3-2009 01:16 發表

我係…
迷題唔夠迫力…

真係變X-men…:44: 無左頭一二輯個 ...

首先講講小弟係好鍾意睇依o的題材o既野!所以依套野會未睇先加分!!
明珠台未播小弟已經有BT睇!
你當然可以話內容係天馬行空,
但小弟相信十單可能有兩單世界上真有奇事,只係政府先會知!
如果大家唔博故!當故仔咁睇!套野係ok o既!
建議原罪兄繼續睇明珠台版,因為翻譯好o的,而且一星期一集會消化得好o的!!
另外hero!基本上佢只係漫畫o既故仔!睇o下無妨,不過已經開始悶,希望唔好再拖!
4400睇左幾集放棄左...唔知點解睇其他劇都唔會有"任佢吹"o既感覺!依套硬係有!!:78:
原帖由 trumanso 於 4-3-2009 04:33 PM 發表

首先講講小弟係好鍾意睇依o的題材o既野!所以依套野會未睇先加分!!
明珠台未播小弟已經有BT睇!
你當然可以話內容係天馬行空,
但小弟相信十單可能有兩單世界上真有奇事,只係政府先會知!
如果大家唔博故!當故仔咁 ...

睇左第二集:)
有野問有野問:)
1.博士個仔既「病歷」…對後面既劇情重唔重要?
2.第二集結尾…出現左訓係研究設施既三個人…係咩黎架?太快,睇唔清楚?今集既連環殺手既「兄弟」?
原帖由 原罪 於 5-3-2009 12:12 AM 發表

睇左第二集:)
有野問有野問:)
1.博士個仔既「病歷」…對後面既劇情重唔重要?
2.第二集結尾…出現左訓係研究設施既三個人…係咩黎架?太快,睇唔清楚?今集既連環殺手既「兄弟」?

以我記得:
1. "病歷" 未正式公開, 暫時未知有咩影響.
2. 應該係其它既實驗品!
原帖由 Mikehk@ 於 5-3-2009 12:17 AM 發表

以我記得:
1. "病歷" 未正式公開, 暫時未知有咩影響.
2. 應該係其它既實驗品!

thx~:77:

「老豆」果然搶鏡…好多野係佢攪出黎。結果得佢攪得掂。真係好似「科學怪人」博士。
唔知佢幾時正常…更加令變素更多。ok~睇得過。

我想知…明珠係咪cut咁d野?第二集個「孕婦」,膛開個肚後,只見醫護驚嚇表情…無影到見到咩…就出標題畫面…:?
雖然冇我鐘意,而又帶我接觸外國劇既X Files既吸引力,不過難得經過多年,

再有同類題材既劇出現,當然要支持支持~~
原帖由 原罪 於 5-3-2009 12:42 AM 發表

thx~:77:

「老豆」果然搶鏡…好多野係佢攪出黎。結果得佢攪得掂。真係好似「科學怪人」博士。
唔知佢幾時正常…更加令變素更多。ok~睇得過。

我想知…明珠係咪cut咁d野?第二集個「孕婦」,膛開個肚後, ...

我無睇明珠版, 但照你咁講應該無cut 到!
各大大仲有無睇? 點解無人再討論?
原帖由 Mikehk@ 於 6-4-2009 08:10 PM 發表
各大大仲有無睇? 點解無人再討論?

我仲有睇…不過…
好似無咩主線…
可能不自覺將佢同x檔案比…
始終差d…:(
去到14集停左?
原帖由 pingu 於 7-4-2009 01:05 AM 發表
去到14集停左?

完左第一季!
咁好快追完!
呢排我都係追緊 supernatural 多