Toysdaily 玩具日報

樓主: gemini61128

Hottoys IRONMAN QC問題 (Vince:請大家集中討論)

原帖由 chiman0123 於 5-2-2009 03:31 PM 發表
唔使~~直接殺上去~~
不過如果唔係有d咩動唔到,係上色問題~!!不如唔好換~~:67:
我係左邊上下風阻版開合有問題先換,腳甩色係後面,其實唔係好覺~~
而家個隻仲哀,d色撞到好應,仲覺眼~~:42:
同埋我唔係換件,係成隻換 ...

哦, 唔該哂....:52:
我唔係色水問題:80: ....係俾左兩隻左股關節我......即係錯件.....:70:

咁我聽日都殺上去先.....要攞盒埋同單ma ?

回覆 91# 的文章

咩都唔使~~人同玩具殺上去就ok~~:74:
錯件就一定要換la~~
我今日lunch時間去,無咩人~咁好d~!!!放工時間太多人
不過上色真係:die: 唔多唔少都有d問題,同埋d水口位都勁左:sad:
如果你錯件,上色無問題~!!睇下可唔可以只換件~~
如果可以只換件,我都想換隻左脾,我隻左脾凹左dd
如果可以只換件,請通知聲~~等我換番隻左脾:shiny:
如果唔得就算,費事越換越哀:38:

我反而想問下.....咁多人拎去換.....

換左果d佢地會點處置,執執佢拎返出黎賣?

咁越遲拎的人,咪越大機會奶野?

咁樣仲有人去HT到買野既?
唔要就實唔會la~~我諗可能會拎番廠整掛~~:45:
第2水貨qc都好多問題,都可能係第1水d問題貨整番~~
如果佢係拎番廠整,我覺得可以接受~~:34:
好過m記,問題多多,但又無人理~~
就算enterbay個d有問題都係send番去整~~
今日去拿看了幾隻都是金色有花的問題:55:
(我也不太好意思地看了3~4隻,四眼哥哥也感到有點:80:)  

最後選了這隻...

燈方面沒有問題

炮,一開右手的機關飛了這樣的東西出來:50: (疑似雙面膠紙?)

但崩了少少!不知道能不能換:56:

我朋友就開盒才看到iron頭咀角有明顯的金油起泡問題:55:

原帖由 vivi 於 6-2-2009 01:07 AM 發表
今日去拿看了幾隻都是金色有花的問題:55:
(我也不太好意思地看了3~4隻,四眼哥哥也感到有點:80:)  

最後選了這隻...

燈方面沒有問題

...

但崩頭問題其實隻隻都有,但係明顯同吾係幾明顯的分別 !! 我朋友個隻同你一樣,同hottoys換佢有D晦氣話隻隻都咁 !! 無計 !! :45:

回覆 95# 的文章

個個d人話係水口位,隻隻都有:42:
換左分別唔大~~
原帖由 mr.elljay 於 22-1-2009 11:59 AM 發表

我就試過只女鐵血支矛斷嘅∼拎翻去換,一周後被CALL取回。現場一睇,又系我本來那到斷嘅。又叫我等一周。
一周後再被CALL,現場一睇,兩邊矛頭都有斷後痴翻嘅痕跡。就系這樣一回事了∼

咁最後有冇換過支完整無斷的矛比你?:?
照計廠房一定有士啤零件,換支新的比你應無問題,咁都搞錯?:(

原帖由 chiman0123 於 6-2-2009 09:32 AM 發表
個個d人話係水口位,隻隻都有:42:
換左分別唔大~~

我隻都係崩頭,就當係戰痕咁睇~ :79:
原帖由 royeung 於 6-2-2009 05:27 PM 發表

我隻都係崩頭,就當係戰痕咁睇~ :79:

其實隻隻都係咁,老實講qc算係唔錯,而且有問題佢都可以換
小小水口同上色問題可以接受~~:73:
只係大家覺得ht出就要完美~~
小弟今日問左, 重覆左股關節未有得換住:oh: , 要2月尾先有得換......:ar:
另聽到有人問MK3 有冇得買現貨..個SALES 答現在冇, 但3,4 月有現貨買:64:
借凶星兄圖一用,我想問下呢個小腿錯件HT有得換未架,同係咪即時有得攞架?因為我都中左招......:70:,呢鑊自己真係修理唔到.:80:
原帖由 wahlaiest 於 6-2-2009 11:15 PM 發表
小弟今日問左, 重覆左股關節未有得換住:oh: , 要2月尾先有得換......:ar:
另聽到有人問MK3 有冇得買現貨..個SALES 答現在冇, 但3,4 月有現貨買:64:

吓~無得換住~:47:
原帖由 vanhelsing 於 7-2-2009 01:36 AM 發表
借凶星兄圖一用,我想問下呢個小腿錯件HT有得換未架,同係咪即時有得攞架?因為我都中左招......:70:,呢鑊自己真係修理唔到.:80:
http://us.f6.yahoofs.com/hkblog/owthaBOACRaxenOdlG3mu3Nq_24/blog/2009011812 ...

wahlaiest大大去到都無得換住~~
我諗你打電話去問下好d:36:
原帖由 chiman0123 於 7-2-2009 09:48 AM 發表

wahlaiest大大去到都無得換住~~
我諗你打電話去問下好d:36:

不過我同你換的PARTS 唔同, 你真係打電話問好D:67: