Toysdaily 玩具日報

樓主: gemini61128

Hottoys IRONMAN QC問題 (Vince:請大家集中討論)

樓主有無玩過神話, 山口, neca 既野?  如無我勸你唔好掂了, 唔係到時開一隻換一隻你就真係有排煩......
[quote]原帖由 DIG 於 21-1-2009 10:22 AM 發表
點解唔爽快講個問題出黎,講d唔講d.
小弟都想立刻去換…但玩具狂熱話未有現貨可以換:unhappy:

我諗我個隻比你地果d仲大鑊......
我個隻......背面燈個開關咪有個cover.....咪用鐵條串住既.....佢個鐵條原全入唔晒......(我check過....另一面個hole都未開...) 之後.....頂住條頸......花晒........

:79: :79: :79:
原帖由 kenny305 於 21-1-2009 10:29 AM 發表
樓主有無玩過神話, 山口, neca 既野?  如無我勸你唔好掂了, 唔係到時開一隻換一隻你就真係有排煩......

嘩, 神話, 山口, neca 同 ironman 一樣要千幾銀一隻0架? :50:
好在我唔好0者.
頭像被屏蔽
8月頭訂IRONMAN 我就未拿得住 !! 到時都要開來睇一睇 !!
講開"QC" 問題題外話 :
我上次買Appleseed TEREUS 重攪笑 !! 當時我朋友叫我拆出來睇,我話信得過hottoys, (因為我係hottoys買過7隻12") ,點知返屋企打開來後,發覺全部鐵線被解開晒,無左一枝槍和一個槍袋,我幾驚打電話去 hottoys 佢吾信我呀 ? 我都覺得D "QC" 吾係差成咁呀 ?? 我問佢點解咁? 佢話可能同事攪錯 !! 好彩最後佢都有換盒俾我 !!
原帖由 Artoo 於 21-1-2009 12:17 PM 發表
有相片嗎?  QC 真令人擔心  :26:

返屋企先得閒post~~:55:
頭像被屏蔽
經歷過換貨嘅經驗之談

開盒前:記住響充足光線(一定要係相當充足,因為心口隔咗三層透明膠入面若隱若現,唔係你就好似我咁high野)check下心口有冇一dat一dat補油(唔係小兒科個隻),d補油唔會出來話你知,所以最好用唔同角度睇表面有冇凹凸不平

開盒後:記住check手臂火箭識唔識得向前轉,因為好多人掛住玩燈揭蓋玩到忘形通常都會忽略呢點睇來唔重要,但事實又係幾緊要嘅武器

大大的經驗值得我們參考,謝謝!:71:

我隻右肩同身的骹位一扭就會爆開......要好小心扭~
但都可以接受到~整體黎講我覺得都冇咩問題~
原帖由 on98alan 於 21-1-2009 10:17 AM 發表

大腿對上盤骨位果兩個關節都係左邊的:cool:

我睇左好多次你張圖都係睇唔出......邊忽??
頭像被屏蔽
剛才取貨回來,經過檢查
沒什麼問題,主要是火箭部分轉向非常難很緊
雖然沒有試過完全轉過來,但能轉到一半也算了
證明問題不是很大,怕會轉爛。個人還能接受
:26:
再看一次,原來右邊小腿
錯件了。。。。。
:56: