Toysdaily 玩具日報

樓主: gemini61128

Hottoys IRONMAN QC問題 (Vince:請大家集中討論)

原帖由 gemini61128 於 20-1-2009 09:58 PM 發表
唉!我買咗之後回家CHECK發覺有幾個問題唔知大家有冇?

1.肩位有好明顯既水口位:49:

2.左肩好鬆動:unhappy:
3.左手中間位既金色比D紅色蓋咗少少:55:
4.最大問題係佢右腳後面既噴射位向上打開係 ...

1: most ironman figures got similar problems, not necessarily on the shoulder area.
2: mine is on the right.
3: just minor problem
4: ... not an odd case..
件玩具應唔應該攞去換, 自己一向有個準則
如果係壞件,缺件,錯件就一定要換
至於上色差,油出界果d小問題都要換就有d保留:(
今日去令隻野.   但返屋企一玩.    細細力轉隻左手.  斷左       點解易難架.   玩甘多隻12吋.   未試過甘.   灰死左. 但見斷個位有膠水印. 懷疑根本就係斷過    跟住俾人用膠水修好.
原帖由 玩具人傀儡 於 22-1-2009 01:00 AM 發表
今日去令隻野.   但返屋企一玩.    細細力轉隻左手.  斷左       點解易難架.   玩甘多隻12吋.   未試過甘.   灰死左. 但見斷個位有膠水印. 懷疑根本就係斷過    跟住俾人用膠水修好.

咁化學? :49: 真係惡夢...
其實唔需要想太多,覺得件貨有問題,打去2388 4677,搵店員問.
換到就換,佢唔換你先再打算.

上色其實已經算好,但右腳後的可動裝甲,條JOINT係上下裝反左,呢件零件,我一定要求HT更換.
原帖由 合金狂人rvs 於 22-1-2009 01:14 AM 發表

咁化學? :49: 真係惡夢...

買甘多次玩具都未試過.  而家搞到用膠水修好. 左手變左不舉. 家下佢變左不舉奇俠
原帖由 玩具人傀儡 於 22-1-2009 01:25 AM 發表

買甘多次玩具都未試過.  而家搞到用膠水修好. 左手變左不舉. 家下佢變左不舉奇俠
化學成咁囉去換啦:(
原帖由 玩具人傀儡 於 22-1-2009 01:25 AM 發表

:69:  隻奇俠好似好多問題........唔知訂唔訂好第2批好  :30:
HT嘅出品向來係高品質,點解出到ironman會有咁多問題。聽講話因之前發現批貨有問題,HT立即作出修補,所以批貨遲左現世,但都仍舊有咁多缺陷,雖然呢隻野我唔中,但都戥各位brother唔抵,成千銀一隻…唉 …:42::47:弊 !我訂果架batmobile好似都delay左,唔通……:ice:
原帖由 colanhong 於 22-1-2009 01:55 AM 發表
化學成咁囉去換啦:(

甘斷法令去換就一定唔俾我    一定話我唔小心玩爛
原帖由 玩具人傀儡 於 22-1-2009 09:28 AM 發表

大大辜且一試,希望在人間:o
原帖由 玩具人傀儡 於 22-1-2009 09:28 AM 發表

You meant it's the joint between shoulder & arm got broken?? :68:
頭像被屏蔽
[quote]原帖由 WW7 於 22-1-2009 04:19 AM 發表
HT
可能好多人對HT有信心,但小弟上次買隻家駒時,發現隻右手斷了,都要等兩個星期先有得換,今次隻ironman,希望明天可以換到啦

真係爛就梗係要羅去換喇!
一個買一個賣,件事就係o甘簡易.唔好諗多左...
駛咩諗o甘多邊個著邊個唔著?
qc有問題的話,佢地自己都心知肚明law!