Toysdaily 玩具日報

[分享討論] JOJO同好黃金體驗之世界(傾劇情,有劇透,慎入!)

原帖由 Quentin 於 13-11-2008 05:58 PM 發表

即是.....有兩套OVA??

係, 呢套係2000年左右時間出, 而打迪奧一部就係十幾年前了(呢套總共有四個敵人, 玩水盲佬, 賭徒, 吞蝕空間vanilla ice同迪奧)...
原帖由 香港人 於 13-11-2008 06:03 PM 發表

係, 呢套係2000年左右時間出, 而打迪奧一部就係十幾年前了(呢套總共有四個敵人, 玩水盲佬, 賭徒, 吞蝕空間vanilla ice同迪奧)...

坊間好似再搵唔到了................之前我看o果套, 都係借上借的.........

原帖由 Quentin 於 13-11-2008 06:06 PM 發表

坊間好似再搵唔到了................之前我看o果套, 都係借上借的.........

:80:  話晒都十幾年前, 真係難入手既~~!!
原帖由 香港人 於 13-11-2008 05:55 PM 發表

:36: 動畫都係ova黎, 未係電影...呢輯係由承太郎有替身能力開始, 途中遇上一班討伐迪奧既同伴為中心, 個尾係接返之前另一套ova, 去到埃及會合伊基, 再次出發~~!!

伊基那套OVA,就是小弟中毒的根源…
詳情得閒再講…:67:
我最鍾意岸邊露伴, 他的天使之門係實際生活幾好用.
原帖由 whitebase 於 13-11-2008 08:20 PM 發表

:p 維基百科~~!!
:he: but應該叫天堂之門...
岸邊露伴係一個出色既角色, 杜王町有好多對疊都由露伴老師上演, 對猜拳小子, 對仗助賭骰仔, 仲有果個孭响背脊既敵人, 都好精彩...
而佢小時候既遭遇, 正正係收拾吉良吉影既關鍵之一...
原帖由 whitebase 於 13-11-2008 08:20 PM 發表

:57: 胭脂王最正,預知幾分鐘之後的人同事,
其實波士都唔須要買白粉,
過到澳門簡直係伸手擺錢,呢個重實際!!
Hall La!!!! Hall La!!!!

原帖由 yui-ling 於 13-11-2008 08:34 PM 發表

:57: 胭脂王最正,預知幾分鐘之後的人同事,
過到澳門簡直係伸手擺錢,呢個重實際!!

:p 小心個荷官係黃金體驗安魂曲, 將要發生既事阻止...再攻擊你, 等你重覆一個動作-----------俾錢~~!!
原帖由 香港人 於 13-11-2008 08:36 PM 發表

:p 小心個荷官係黃金體驗安魂曲, 將要發生既事阻止...再攻擊你, 等你重覆一個動作-----------俾錢~~!!

黃金體驗安魂曲…
究竟實力係咩呢?
我一直以為係帶俾人「體驗」不停的死亡…直到永遠:o
[quote]原帖由 香港人 於 13-11-2008 08:27 PM 發表

岸邊露伴係一個出色既角色, 杜王町有好多對疊都由露伴老師上演, 對猜拳小子, 對仗助賭骰仔, 仲有果個

杜王町真係好多角色好出色:
變左死神既吉良吉影、外星人、岸邊露伴老師、潛力未見底而且為承太郎及讀者帶出祖羅祖班納的康一、接近戰最高戰力之一的虹村憶泰…

雖然東方丈助小弟麻麻…不過第四部引申出替身能力的各種應用,令第五部的戰鬥爽快得多。
第四部絕對不俗。

現在SBR出現在排行榜的「東方則介」會不會有東方丈助影子呢?呢個姓氏…令小弟好在意:67:

原帖由 原罪 於 14-11-2008 12:00 AM 發表

黃金體驗安魂曲…
究竟實力係咩呢?
我一直以為係帶俾人「體驗」不停的死亡…直到永遠:o

:( 我諗中招者要不停體驗d乜野, 係施術者決定都唔定...又或者由安魂曲因應不同情況施行不同體驗...
波士殺左祖羅咁多同伴(布差拉迪死得好悲壯呀~~!!:help: )祖羅一定係以惡制惡...

原帖由 原罪 於 14-11-2008 12:07 AM 發表
[quote]原帖由 香港人 於 13-11-2008 08:27 PM 發表

岸邊露伴係一個出色既角色, 杜王町有好多對疊都由露伴 ...

:( 要你食字真係唔好意思...
原帖由 香港人 於 14-11-2008 12:12 AM 發表

:( 要你食字真係唔好意思...

已重打了…:42:
原帖由 香港人 於 14-11-2008 12:12 AM 發表

:( 我諗中招者要不停體驗d乜野, 係施術者決定都唔定...波士殺左祖羅咁多同伴(布差拉迪死得好悲壯呀~~!!:help: )祖羅一定係以惡制惡...

布差拉迪,絕對係一個設計得非常好的角色。由替身能力到性格都好令人印象深刻!:71:
成個小隊,除左祖羅最記得。
原帖由 原罪 於 14-11-2008 12:15 AM 發表

布差拉迪,絕對係一個設計得非常好的角色。由替身能力到性格都好令人印象深刻!:71:
成個小隊,除左祖羅最記得。

我總覺得, 布差拉迪是主角之一....... 和祖羅是雙主角 :79: