Toysdaily 玩具日報

[分享討論] JOJO同好黃金體驗之世界(傾劇情,有劇透,慎入!)

原帖由 香港人 於 14-11-2008 10:09 PM 發表

:x 我係有呀, 都買左成七入年喇~~!!問下你呢個死士有無~~!!
:shy: 而家SCAN緊圖~~!!

I only a small small fans ar ~!!!!! dont say "死士" la

:79:

:34: 貼住部份先~~!!
原帖由 JoJoFans 於 14-11-2008 10:06 PM 發表

好似得copy!? 你在找??

HK yahoo 有時有臺灣版, 幾平ga, 慢慢找la~
你....你打中文...?!:@:@
原帖由 Shini 於 15-11-2008 12:01 AM 發表
你....你打中文...?!:@:@

copy 中文 only, have not 打 :80:
原帖由 JoJoFans 於 15-11-2008 12:08 AM 發表

copy 中文 only, have not 打 :80:

打到就打啦…小弟英文唔好…:64:
原帖由 香港人 於 14-11-2008 11:35 PM 發表

http://i206.pho ...

我反而想要新ova的bgm…迪奧在船上開場的bgm好正:$
原帖由 香港人 於 14-11-2008 11:35 PM 發表

http://i206.pho ...

好!
講講當日點中毒…:77:
話說,當年小弟初出來工作,有同事帶了一盒jojo ova錄影帶…
咁佢話好睇…我就約埋幾個朋友研究下。

點解用研究…因為本身覺得jojo係奇書,當日都成4,5十本單行本,多過龍珠,但佢公仔當時小弟覺得好肉酸。
係…當年小弟對佢無個企得直既畫法係唔欣賞既…真係有眼無珠,抵打!:53:

咁成班朋友都一直好奇怪,點解公仔咁肉酸,但單行本有咁多…
但無人有勇氣解呢個迷…呢盒帶,就係開端。

大家聚係我屋企,一齊睇。
之後全部人睇到呆左:50: :47:
咩橋黎?咁勁既?

當日唔知咩係替身使者,都睇到目定口呆…突然覺得龍珠呢d只係小兒科,易入口。
jojo呢d就硬野,唔係個個識欣賞。
睇到對DIO一段,直情唔識形容個種震撼:44:
時間停頓?
再掉飛刀?
榨停個心?
聽心跳成分鐘?(雖然畫面無變,有d呃錢…不過真係覺得拍案叫絕)

之後我地成班人點?:38: 三份二人中左毒,立即由第一期睇起啦仲使問。
咁樣…就多左幾個jojo小fans…
原帖由 原罪 於 15-11-2008 02:26 AM 發表

好!
講講當日點中毒…:77:
話說,當年小弟初出來工作,有同事帶了一盒jojo ova錄影帶…
咁佢話好睇…我就約埋幾個朋友研究下。

點解用研究…因為本身覺得jojo係奇書,當日都成4,5十本單行本,多過龍珠,但 ...

:66: 而我呢, 就在十幾年前見到同事枱頭有幾本JOJO, 大約係第四部時期, 被吉良吉影果種強吸引, 之後問果位同事借其他黎睇, 先發現最強既迪奧同承太郎既存在, 事隔一兩年, 又係錄影帶, 當年差不多全公司每個房間都在播JOJO, 呵拉呵拉之聲四起, 咁又再次投入左呢個咁奇妙既世界~~!!
原帖由 原罪 於 15-11-2008 02:14 AM 發表

我反而想要新ova的bgm…迪奧在船上開場的bgm好正:$

:54: 唔知有無出過CD呢???有我都要入手返至得...
原帖由 香港人 於 15-11-2008 02:47 AM 發表

:54: 唔知有無出過CD呢???有我都要入手返至得...

好似有.........

:35:

原帖由 JoJoFans 於 15-11-2008 03:25 AM 發表

好似有.........

:35:

?ib_____D2JreUnde
http://us.f6.yahoofs.com/hkblog/KHKWXiyGLwDykIMNT2w7_1/blog/200801 ...

:64:
:66: 原罪大應該係講之後果套喎~~!!
:67: 之前又話得COPY, 原來禾稈冚珍珠...
[quote]原帖由 香港人 於 15-11-2008 03:49 AM 發表

:47: 吃了me D 字!!!

:64: sorry

OVA cd, 我看錯 OVA Vcd...... :66:  sor ar sor ar........

之後果套, 係指 ??? :35:

原帖由 gt3ian 於 15-11-2008 04:03 AM 發表

Miss you JoJo!! :love:

Father, 想人罵 ~~~~~~~~~~~:35:

here is "JOJO同好黃金體驗之世界/Jo Jo A-Go-Go Discussion Club"

hello Father.........XDDD
原帖由 原罪 於 15-11-2008 02:13 AM 發表

打到就打啦…小弟英文唔好…:64:

:64: 我會用 中文
原帖由 JoJoFans 於 15-11-2008 04:02 AM 發表
[quote]原帖由 香港人 於 15-11-2008 03:49 AM 發表

:47: 吃了me D 字!!!

:64: sorry

OVA cd, 我看錯 OVA Vcd...... :66:  sor ar sor ar.. ...

:35: ADVENTURE, 即係由承太郎知道替身能力開始, 遇上鴨都勞, 花京丸, 波納尼夫等同伴, 再進攻埃及迪奧大本營果套...
順便講下少少內容...呢套既敵人有: 花京丸(開頭), 波納尼夫(開頭), 船替身, 尤達婆婆(加左一段變左美女)同佢個仔(兩隻右手果個), 帝皇(手鎗)...