Toysdaily 玩具日報

[分享討論] JOJO同好黃金體驗之世界(傾劇情,有劇透,慎入!)

:65: 繼續傾下劇情好無?

原來大家欣賞佢既地方都幾唔同,(除左第三部最收歡迎呢點無咩人反對之外:$ )
我覺得真係幾意想唔到。
原帖由 JoJoFans 於 15-11-2008 09:39 PM 發表

信記地庫 and 3/F 都有機會 ~ :p (以前有D有賣)

:43:

係度講左就難講啦:time:

原帖由 原罪 於 16-11-2008 01:09 AM 發表
:65: 繼續傾下劇情好無?

原來大家欣賞佢既地方都幾唔同,(除左第三部最收歡迎呢點無咩人反對之外:$ )
我覺得真係幾意想唔到。

:34: 第三部一定係最好, 而且亦開左個公式, 首先出場既人物同主角對戰後會成為同伴(當然好多漫畫都係咁, 但jojo一定係果班人去打一個敵人)...
:73: 而替身亦係動漫界一大突破, 荒木飛呂彥為動漫界帶來好多衝激...
其實, 第三部整体好正, 不過中間好多無聊劇情, 我指佢依照塔羅牌而出好多敵人, 但就好多都係好平庸, 仲有d係攪笑, 我諗係為左稍為將緊逼既氣氛緩和, 當下一次既戲肉來臨果刻就會好緊張...
另外, 荒木製造既絕望感好強, 困獸鬥都做得好精彩, 無論房間, 船, 車, 都可以玩到好盡, 亦係表現出替身能力既一大助力...
話時話,用荒木老師個位編輯都好有眼光,當年佢d公仔真係唔靚。
有無睇「巴歐來訪者」?
係比加爾巴更早出現的生體兵器。

畫工真係好另類。

而jojo第一部初期,其實完全睇唔出個故事會發展到咁。如果好似家下,郁d就腰斬…
我地唔會有咁精彩既故事睇。
現在d日本漫畫,人氣跌…就算單行本賣得,要cut就cut痴Q線的。:42:
原帖由 原罪 於 16-11-2008 01:09 AM 發表

係度講左就難講啦:time:

快改reply......:34: (我已改)
原帖由 JoJoFans 於 16-11-2008 04:19 AM 發表

快改reply......:34: (我已改)
大哥我d野呢:handshake:
原帖由 Shini 於 16-11-2008 09:58 AM 發表
大哥我d野呢:handshake:

大老 你唔約我 :what:
:73: 今日終於有時間安靜落嚟睇JoJo第1期
好好睇,開頭用左好幾話嚟交代 JoJo 同迪奧 細個,兩個人嘅性格都寫得好仔細
故事背景都好新鮮
有排睇:$

我想問吓依家第1部到第7部總共出到第幾期??
我上網睇有80本
原帖由 聖鬥士JACK 於 16-11-2008 02:02 PM 發表
:73: 今日終於有時間安靜落嚟睇JoJo第1期
好好睇,開頭用左好幾話嚟交代 JoJo 同迪奧 細個,兩個人嘅性格都寫得好仔細
故事背景都好新鮮
有排睇:$

我想問吓依家第1部到第7部總共出到第 ...

:45: 連埋SBR就黎一百期...
原帖由 香港人 於 16-11-2008 02:43 PM 發表

:45: 連埋SBR就黎一百期...
sbr真係幾正:)
原帖由 JoJoFans 於 16-11-2008 01:35 PM 發表

大老 你唔約我 :what:
我怕醜,驚見到栗頭老師會情不自禁.....:shy: :shy: 偷晒你d玩具
原帖由 Shini 於 16-11-2008 02:56 PM 發表
我怕醜,驚見到栗頭老師會情不自禁.....:shy: :shy: 偷晒你d玩具

:o  禁.............................
[quote]原帖由 聖鬥士JACK 於 16-11-2008 02:02 PM 發表
:73: 今日終於有時間安靜落

大大之前未看過嗎?:58:

歡迎進入jojo的奇妙世界:77:
小弟都想討論....睇晒十幾頁....只係知果幾個出名既中文名....
因為睇開日文版 所以討論唔到....:56:
原帖由 kklantern 於 17-11-2008 02:47 AM 發表
小弟都想討論....睇晒十幾頁....只係知果幾個出名既中文名....
因為睇開日文版 所以討論唔到....:56:

:35: 唔緊要啦, 大家慢慢溝通...
:36: 岩岩先回顧完動畫, dio真係好勁呀...
:die: 但又令我諗起鈴置洋孝(配花京院典明)既離逝...