Toysdaily 玩具日報

[分享討論] JOJO同好黃金體驗之世界(傾劇情,有劇透,慎入!)

jojo死士報到!!
最愛第5部黃金體驗!!:34:
原帖由 Mikehk@ 於 12-11-2008 04:41 PM 發表

post 名我提議 "荒木飛呂彥冒險小隊" or "JoJo Zone"

有呢個post 攪到我又想從頭睇多次!

想從頭睇多次x 2 :unhappy:但己冇keep 漫畫多年....想從頭睇多次個代價好大..:no::no:

第三部 is best :D

最like 伊奇 (:p攪到想養反只boston terrie ....仲1定改名叫伊奇)

also
Pearl Jam
"依附在餐點上,食用後治癒病痛。"

我套書仲晌多倫多.....全套未拎番黎:die:
:unhappy: ....我就對第4部印象最淺.........只看了一次..........
原帖由 Quentin 於 14-11-2008 09:44 AM 發表
:unhappy: ....我就對第4部印象最淺.........只看了一次..........
第四部輕鬆d,可能第三部打得太激,想俾d人抖抖

但係最後對吉良吉影果場真係幾正

唯一係吉良吉影既bite the dust有點兒複雜:(
原帖由 Shini 於 14-11-2008 09:47 AM 發表

要買番先可溫到書.........:unhappy: :unhappy: .........我的存貨得1-3同6部...........

jojo要一路看, 一路要加想像力去了解.........這亦是jojo吸引的地方.........:he:

原帖由 Quentin 於 14-11-2008 10:01 AM 發表

要買番先可溫到書.........:unhappy: :unhappy: .........我的存貨得1-3同6部...........

jojo要一路看, 一路要加想像力去了解.........這亦是jojo吸引的地方.........:he:
我當年漫畫展狠狠地一次過買晒part 1-6

之後捧晒番多倫多

而家仲等緊佢地唔知幾時可以番黎

家下淨係得sbr:die:
原帖由 Shini 於 14-11-2008 10:30 AM 發表
我當年漫畫展狠狠地一次過買晒part 1-6

之後捧晒番多倫多

而家仲等緊佢地唔知幾時可以番黎

家下淨係得sbr:die:

同時天涯鄰落人..............我的存貨在外家..........不是跟身的............:help: :help: ..........09年(重要係下半年, 可能係年尾.....)般左屋後先可同埋其他存貨一同重逢..............
原帖由 Quentin 於 14-11-2008 09:44 AM 發表

:) 基本上Jo Jo每一部都係ARPG(動作角色扮演遊戲),帶領讀者們周圍走,
但第4部只發生在 杜王町 , 令大家覺得環境上冇變化,所以印象會淺d.
情形就同第6部開頭徐倫只可在海豚監獄活動一樣(有困獸鬥的感覺),但一離開之後個故事感覺完全改變!!!

原帖由 yui-ling 於 14-11-2008 11:58 AM 發表

:) 基本上Jo Jo每一部都係ARPG(動作角色扮演遊戲),帶領讀者們周圍走,
但第4部只發生在 杜王町 , 令大家覺得環境上冇變化,所以印象會淺d.
情形就同第6部開頭徐倫只可在海豚監獄活動一樣(有困獸鬥的感覺),但一離 ...
個人黎講我最唔鍾意part 6,覺得麻麻地同野亂亂地龍
:58: Who is 朋子??
徐倫的媽媽/丈助的媽媽嗎???
I FORGET IT!!!!

原帖由 yui-ling 於 14-11-2008 12:52 PM 發表
:58: Who is 朋子??
徐倫的媽媽/丈助的媽媽嗎???

:34: 仗助的媽媽, 承太郎的..."麻麻"~~!!
:50: 其實呢套乜卡呢~~??!!
原帖由 Shini 於 14-11-2008 09:47 AM 發表

:58: 當敵人講出吉良吉影既真相時, btd就會啟動, 殺死知道真相既人, 再時光倒流...
:80: 不過又真係幾麻煩...
原帖由 香港人 於 14-11-2008 12:59 PM 發表

:58: 當敵人講出吉良吉影既真相時, btd就會啟動, 殺死知道真相既人, 再時光倒流...
:80: 不過又真係幾麻煩...
仲要吉良吉影自己本身都無個記憶,唔係都唔輸

真係十分麻煩:cool:
原帖由 Shini 於 14-11-2008 01:11 PM 發表
仲要吉良吉影自己本身都無個記憶,唔係都唔輸

真係十分麻煩:cool:

:80: 但一兩次之後, 佢都記得發生過乜事喎...