Toysdaily 玩具日報

[分享討論] JOJO同好黃金體驗之世界(傾劇情,有劇透,慎入!)

原帖由 gt3ian 於 15-11-2008 04:03 AM 發表

Miss you JoJo!! :love:

Father, 想人罵 ~~~~~~~~~~~:35:

here is "JOJO同好黃金體驗之世界/Jo Jo A-Go-Go Discussion Club"

hello Father.........XDDD
原帖由 原罪 於 15-11-2008 02:13 AM 發表

打到就打啦…小弟英文唔好…:64:

:64: 我會用 中文
原帖由 JoJoFans 於 15-11-2008 04:02 AM 發表
[quote]原帖由 香港人 於 15-11-2008 03:49 AM 發表

:47: 吃了me D 字!!!

:64: sorry

OVA cd, 我看錯 OVA Vcd...... :66:  sor ar sor ar.. ...

:35: ADVENTURE, 即係由承太郎知道替身能力開始, 遇上鴨都勞, 花京丸, 波納尼夫等同伴, 再進攻埃及迪奧大本營果套...
順便講下少少內容...呢套既敵人有: 花京丸(開頭), 波納尼夫(開頭), 船替身, 尤達婆婆(加左一段變左美女)同佢個仔(兩隻右手果個), 帝皇(手鎗)...
原帖由 香港人 於 15-11-2008 04:25 AM 發表

:35: ADVENTURE, 即係由承太郎知道替身能力開始, 遇上鴨都勞, 花京丸, 波納尼夫等同伴, 再進攻埃及迪奧大本營果套...
順便講下少少內容...呢套既敵人有: 花京丸(開頭), 波納尼夫(開頭), 船替身, 尤達婆婆(加左一段 ...

icic........:71:

我有個壞習慣, 害怕好東西會失去, 會完............

所以我有copy, 但留著不捨得看 :68:

p.s. "少少內容" 都ng好la...... :55:

原帖由 原罪 於 15-11-2008 02:26 AM 發表

好!
講講當日點中毒…:77:
話說,當年小弟初出來工作,有同事帶了一盒jojo ova錄影帶…
咁佢話好睇…我就約埋幾個朋友研究下。

點解用研究…因為本身覺得jojo係奇書,當日都成4,5十本單行本,多過龍珠,但 ...

小弟都獻醜了......講講中毒的經過......
以前看開天下劃集, 都有看見jojo的廣告, 好深印象是"替身銀戰車"....我成日想, 咩嘢係"替身銀戰車"...係咪真係一架車..:no: :no: ....??........但當時機緣未到, 未進有連接觸..........
跟住到96(定97, 唔太記得, 但個POINT唔係年份)年頭, 放SUMMER HOLIDAY返香港做PART-TIME, 完全係無嘢做的PART-TIME工作........其中一個同事建議過隔離租漫畫書......助言起行..........o果個就租了JOJO第一部回來.........大家一路看, 一路無出過聲....看得好入神.........好有勇氣, 好紳士的主角..................咪就o甘"奶"嘢囉........
然後用份人工買JOJO書................看到第三部.....終於解開多年之瞇, "替身銀戰車"唔係車呀..........:shy: :shy: ........

而甘多部當中, 令我最感動的一幕, 係第二部, JOJO的師兄(唔記得他的名.....都係謝皮李嗎)之死.......他的幽波紋氣泡飛到JOJO手上....我都不自覺o地流下男兒淚............:help: :help:

大家多多指教................

原帖由 JoJoFans 於 14-11-2008 08:41 PM 發表

:50:  you are one of my blog friend???!!!!!!!

Yes, but  "CD-ROM" only!!
The new card game will coming this mouth, are you prepare to buy it ??
:77: WAITING YOUR REPORT!!!
尋晚又中毒........希望今晚可以BT 完la:$
原帖由 Quentin 於 15-11-2008 09:45 AM 發表

以前看開天下劃集, 都有看見jojo的廣告, 好深印象是"替身銀戰車"....我成日想, 咩嘢係"替身銀戰車"...係咪真係一架車..:no: :no: ....??........但當時機緣未到, ...

:66: so funny~~!!以後請多多指教呀~~!!
[quote]原帖由 Quentin 於 15-11-2008 09:45 AM 發表

以前看開天下劃集, 都有看見jojo的廣告, 好深印象是"替身銀戰車"....我成日想, 咩

頂~個個都食字…:80: 又要打過…

印象深刻的一幕,就是我之前的題目,迪奧強吻祖納桑女友之後,女友點反應?

就係無言哭泣著,之後用地上的泥水抹嘴。

迪奧d嘍羅仲未知咩事,迪奧就火都黎:*

各位明白那女友的用意嗎?:he: 各位是嘍羅級還是迪奧級呢?
呢個女人真利害,作者就更加利害!:71:

原帖由 JoJoFans 於 15-11-2008 04:55 AM 發表

icic........:71:

我有個壞習慣, 害怕好東西會失去, 會完............

所以我有copy, 但留著不捨得看 :68:

p.s. "少少內容" 都ng好la...... :55:

都是第三部內容,是講承太郎出發的那套ova,是較近年制作的…當時以為會全套第三部重畫:79:
開場那段第一部結局的劇情,那段無對白的op,那段BGM及畫面都好正。如有mp3檔,可以send給小弟嗎?:77:
原帖由 JoJoFans 於 15-11-2008 04:09 AM 發表

:64: 我會用 中文

:64: 多謝~
原帖由 原罪 於 15-11-2008 05:37 PM 發表

都是第三部內容,是講承太郎出發的那套ova,是較近年制作的…當時以為會全套第三部重畫:79:
開場那段第一部結局的劇情,那段無對白的op,那段BGM及畫面都好正。如有mp3檔,可以send給小弟嗎?:77:

我就沒有mp3檔,  試試找找, 或者自己整整 ............XD  (要空閒先試試)
原帖由 yui-ling 於 15-11-2008 09:51 AM 發表

Yes, but  "CD-ROM" only!!
The new card game will coming this mouth, are you prepare to buy it ??
:77: WAITING YOUR REPORT!!!

我習慣買Booster, 你買Starter.............XDDD

420 Yen , 2008年11月29日

1,470 Yen

原帖由 JoJoFans 於 15-11-2008 06:22 PM 發表

我習慣買Booster, 你買Starter.............XDDD

420 Yen , 2008年11月29日

1,470 Yen

http://catalog.bandai.co.jp/neco/itemL/454 ...

彩稿啊:handshake: 是電腦分色?還是荒木老師上色?
好吸引啊…
開左呢個post…會唔會害到自己買多左野呢?:(
原帖由 原罪 於 15-11-2008 06:43 PM 發表

彩稿啊:handshake: 是電腦分色?還是荒木老師上色?
好吸引啊…
開左呢個post…會唔會害到自己買多左野呢?:(

:p 卡就自行判斷買唔買, 但畫集一定要買個喎...