Toysdaily 玩具日報

[分享討論] "天下會" 天下 討論區(p.447 新增風雲9"兵器)

原帖由 聖鬥士JACK 於 17-10-2008 01:01 AM 發表

:( 皇影原來有咁勁?真係唔太記得。。。。。
諗落又係
無名同破軍不相伯仲,破軍同皇影又不相伯仲:x

係草原一戰(點到即止)
原帖由 mp5tony 於 17-10-2008 12:17 AM 發表
最鍾意角色係~風中之神~聶風
冇計,佢係主角,一定有感情的
仁慈的面孔帶上眼罩,手執雪飲刀,風中追風~型
其他還有皇影,小劍聖( 龍兒)
皇影重情重義,講玩劍就看無名,但講玩刀就真係看皇影~黃金刀氣~勁
小劍聖,還是 ...

黃金刀氣∼連天都可斬開!!真係好勁!!

第三部d刀何為勁??可穿越九空無界至係勁:oh:

小劍聖係ok ga,可惜長大後。。。。。:oh:

原帖由 香港人 於 17-10-2008 12:39 AM 發表

:! 龍兒出世, 己意味住劍聖會離世, 真係好掂, 但後尾老作一個鬼佬係佢老竇, 真係shxt...
大個左既龍兒成為新一代劍聖, 開頭己話佢好勁, 要求敗, 直至發展到後期, 成個性格都搖擺不定, 無左"聖"既風範...

龍兒的高傲自負竟變成優柔寡斷(好似好鍾意用呢個四字詞…),單春你好野!
原帖由 mp5tony 於 17-10-2008 12:39 AM 發表

十分認同兵器是副人是主,
正如我覺得無名拿起一把普通的劍都會好有氣勢,可以令把劍變做名劍
想太多兵設,不如想多d人設先la
依家好多兵器太復雜,好冇親切感
簡單的火麟劍和少許復雜的兩極劍,小弟都十分喜歡~

火麟,無雙,英雄三把當今漫畫兵器界design最有一代宗師風範
原帖由 香港人 於 17-10-2008 12:39 AM 發表

:! 龍兒出世, 己意味住劍聖會離世, 真係好掂, 但後尾老作一個鬼佬係佢老竇, 真係shxt...
大個左既龍兒成為新一代劍聖, 開頭己話佢好勁, 要求敗, 直至發展到後期, 成個性格都搖擺不定, 無左"聖"既風範...

:( 無錯,個老竇係鬼佬的確怪雞左
不過當時講因為係外國嘅劍,所以兩極嘅design先比較特別
原帖由 angelheart 於 17-10-2008 01:02 AM 發表
其實孔慈亦係一個描寫得很好的角色…

孔慈一生善良而可憐,週旋於三個男人之中:
她是秦霜的妻子,卻鍾愛聶風,但卻被步驚雲愛上…
唯一的安慰只是死在聶風的懷中…
她死時引發三師兄弟不同的反應…
泰霜的無 ...

:oh: 其實楚楚都幾好架, 只不過最後唔嗲唔口
                                                                            巾...
原帖由 angelheart 於 17-10-2008 01:02 AM 發表
其實孔慈亦係一個描寫得很好的角色…

孔慈一生善良而可憐,週旋於三個男人之中:
她是秦霜的妻子,卻鍾愛聶風,但卻被步驚雲愛上…
唯一的安慰只是死在聶風的懷中…
她死時引發三師兄弟不同的反應…
泰霜的無 ...

:$ 孔慈∼正
其實當年第二夢都寫得唔錯
開頭好神秘,後來又帶出好多好正嘅故事
如刀王,豬王出現
聶風入魔後,第二夢嘅心情等等
又係唔死累事。。。。。
第二夢活到第三部又如何。。。。。。。。。。:oh:
原帖由 angelheart 於 17-10-2008 01:03 AM 發表

係草原一戰(點到即止)

:time: 真係忘記左,搵日要重溫返先得
原帖由 香港人 於 17-10-2008 01:12 AM 發表

:oh: 其實楚楚都幾好架, 只不過最後唔嗲唔口
                                                                            巾...

步驚雲失憶果個女角都寫得幾好
第三部d女角呢??
笑三笑個孫女啊。。。
破軍個孫女啊。。。
馬sir淨係不停玩謝d角色,不停創新角色。。。。。。
d角色描寫得都唔夠。。。。。。。。。
呵呵, 咁多位大大都有好多精彩意見....:handshake:
睇黎我要快d 搵番頭兩部出黎溫書先得:$
我想問下 大大你地儲gei 係$14 本果d size 家係合訂本?
原帖由 聖鬥士JACK 於 17-10-2008 01:19 AM 發表

:$ 孔慈∼正
其實當年第二夢都寫得唔錯
開頭好神秘,後來又帶出好多好正嘅故事
如刀王,豬王出現
聶風入魔後,第二夢嘅心情等等
又係唔死累事。。。。。
第二夢活到第三部又如何。。。。。。。 ...

第二夢未死咩?
仲有顏盈,又係一個出場少但印象深的角色

貴為聶風之母、聶人王之子,她認為聶人王貴為享譽武林南麟北飲的其中一人,應該是過著萬人膜拜的生活,但聶人王竟為了妻兒而甘於退隱江湖,甘於過平凡的生活。所以好不甘心,結果拋夫棄子而出走。當聶風再見她時已經變成了絕無神之妻,終於達成她的野心。當時她對聶風不是無情,但不能有情,否則她的一切都會失去。不過她的名利都因為傲天和絕無神之死而變得一無所有,其實也不是,因為她還有聶人王和聶風……
原帖由 mushroom 於 17-10-2008 09:43 AM 發表

第二夢未死咩?

仲健在,算係唯一一個到依家都未死的女角(冷胭死了沒有?)
原帖由 聖鬥士JACK 於 17-10-2008 01:27 AM 發表

步驚雲失憶果個女角都寫得幾好
第三部d女角呢??
笑三笑個孫女啊。。。
破軍個孫女啊。。。
馬sir淨係不停玩謝d角色,不停創新角色。。。。。。
d角色描寫得都唔夠。。。。。。。。。

叫紫凝,雙眼已瞎
我覺得步驚雲對紫凝是感情(感激)而已…

第三部D女角完全唔記得名……最後記得的叫白伶(第二部)…