Toysdaily 玩具日報

[分享討論] "天下會" 天下 討論區(p.447 新增風雲9"兵器)

原帖由 wahlaiest 於 17-10-2008 09:21 AM 發表
我想問下 大大你地儲gei 係$14 本果d size 家係合訂本?

我合訂本有幾期,其他的都是薄裝
原帖由 聖鬥士JACK 於 17-10-2008 01:05 AM 發表

黃金刀氣∼連天都可斬開!!真係好勁!!

第三部d刀何為勁??可穿越九空無界至係勁:oh:

小劍聖係ok ga,可惜長大後。。。。。:oh:

到依家都唔知九無空界、劍界、十魔是什麼……
原帖由 聖鬥士JACK 於 17-10-2008 01:09 AM 發表

火麟,無雙,英雄三把當今漫畫兵器界design最有一代宗師風範

十分認同,馬榮成設計的神兵都幾配合其擁有者性格

咁多把我都係最鍾意絕世好劍,一把好有古典感覺的劍
雪飲‘冷’
天罪‘狂’
驚寂‘霸’

敗亡都唔錯,不過生不縫時…
原帖由 聖鬥士JACK 於 17-10-2008 01:12 AM 發表

:( 無錯,個老竇係鬼佬的確怪雞左
不過當時講因為係外國嘅劍,所以兩極嘅design先比較特別

個老外係波斯人,所以龍兒有一頭白髮
原帖由 香港人 於 17-10-2008 01:12 AM 發表

:oh: 其實楚楚都幾好架, 只不過最後唔嗲唔口
                                                                            巾...

死係步驚雲懷中,算係咁了…唉

個期畫得好好,D分鏡好正!
原帖由 mp5tony 於 17-10-2008 12:17 AM 發表
最鍾意角色係~風中之神~聶風
冇計,佢係主角,一定有感情的
仁慈的面孔帶上眼罩,手執雪飲刀,風中追風~型
其他還有皇影,小劍聖( 龍兒)
皇影重情重義,講玩劍就看無名,但講玩刀就真係看皇影~黃金刀氣~勁
小劍聖,還是 ...

我以前成日覺得皇影同聶人王好似…
原帖由 香港人 於 17-10-2008 12:39 AM 發表

:! 龍兒出世, 己意味住劍聖會離世, 真係好掂, 但後尾老作一個鬼佬係佢老竇, 真係shxt...
大個左既龍兒成為新一代劍聖, 開頭己話佢好勁, 要求敗, 直至發展到後期, 成個性格都搖擺不定, 無左"聖"既風範...

為了日本妹要生要死,枉為劍聖,叫劍性吧…
原帖由 angelheart 於 17-10-2008 10:35 AM 發表

到依家都唔知九無空界、劍界、十魔是什麼……

其實有冇出齊十魔ka呢,我都真係唔清楚:o
原帖由 mp5tony 於 17-10-2008 01:29 PM 發表

其實有冇出齊十魔ka呢,我都真係唔清楚:o

有冇人有圖可以大家研究一下?
原帖由 mp5tony 於 17-10-2008 12:39 AM 發表

十分認同兵器是副人是主,
正如我覺得無名拿起一把普通的劍都會好有氣勢,可以令把劍變做名劍
想太多兵設,不如想多d人設先la
依家好多兵器太復雜,好冇親切感
簡單的火麟劍和少許復雜的兩極劍,小弟都十分喜歡~

當日無名用頭髮斷驚寂覺得好勁。
但會覺得把刀好廢,唔配成為七武器。

用條草都夠人打呢d高手可能唔會再現…
突然想起十親不認呢個角色!

出場少,但好正!
原帖由 wahlaiest 於 17-10-2008 09:17 AM 發表
呵呵, 咁多位大大都有好多精彩意見....:handshake:
睇黎我要快d 搵番頭兩部出黎溫書先得:$

:50:大大係由第三部先開始睇!!!!!!!
快d 追返1,2部啦,真係好正:71:

原帖由 wahlaiest 於 17-10-2008 09:21 AM 發表
我想問下 大大你地儲gei 係$14 本果d size 家係合訂本?

:34: 我有齊所有薄裝天下,唔洗要合訂本
原帖由 聖鬥士JACK 於 17-10-2008 08:40 PM 發表

:50:大大他由第三部先開始睇!!!!!!!
快d 追返1,2部啦,真係好正:71:

:! 第一部, 認同, 第二部部份好睇...
原帖由 angelheart 於 17-10-2008 10:27 AM 發表
仲有,又係一個出場少但印象深的角色

貴為聶風之母、聶人王之子,她認為聶人王貴為享譽武林南麟北飲的其中一人,應該是過著萬人膜拜的生活,但聶人王竟為了妻兒而甘於退隱江湖,甘於過平凡的生活。所以好不甘 ...

顏盈....我唔太鐘意呢種女人.........
我覺得呢種女人最後一無所有係應該:53:
不過講返內容,由此可見第一部中
角色們,不論女角,和配角馬SIR都寫都好深入
我地D讀者都睇得特別投入