Toysdaily 玩具日報

<<He-Man 聯盟>> Page 1 集中相片26/08/2008

有興趣可上去睇睇:43:

http://www.he-man.org/

回覆 151# 的文章

I visit this webdite for more than 4 years~~~:45:
Skeletor

骷髏魔,動畫中的核心奸角,領導一班妖魔企圖佔領Eternia。(好似想得到骷髏頭堡的神秘力量。)

玩具方面有一把可一分為二的魔劍和權仗,亦有腰回彈機關,身後有按扭使其手部上下揮動。

Eternia will be mine~~!!!!

skeletor 是我最愛的角色:43: .......
新He Man  動畫也有講...Keldor如何變成 Skeletor....
但把劍放背部的位,我常覺太高及唔夠直...

愛好 He-Man 玩具的真冷門.......:42:

回覆 155# 的文章

Why so touching suddenly?:67:
我地弟兄雖然唔多,但好就好左唔係個個人都識,所以lok 12049兄次次出人物圖時,都希望自己能幫上忙多加解說!!  我相信現在玩he-man 的人不多,但認識佢的一定不少,所以我們要佢地入來看看我們的成果!!  到他們有一天想買he-man 來玩時,而這裏又可以給佢地一D 解說和告訴他們邊道可以找到,咁我地就算成功了!!  lok 12049兄加油呀!!  你那裏有好多隻我都未見過,所以有時不一定忙到你!!

回覆 157# 的文章

冇問題,冇問題,對He-MAn既情感我一直都好想有個地方舒發一下呢。:79:
我尼排都無買he man玩具, 所以無新相放上黎, ebay 一日貴過一日, 隻女魔術師有排都買吾到, 仲有king render, 連水怪, 渣至, 三眼人個d小角色未有~~:49: , 不過有左專區都, 有朋友愛舊款, 有朋友愛新款, 大家一同欣賞, 相差20年的玩具~~:love:
原帖由 石大春 於 7-5-2008 12:55 PM 發表
我尼排都無買he man玩具, 所以無新相放上黎, ebay 一日貴過一日, 隻女魔術師有排都買吾到, 仲有king render, 連水怪, 渣至, 三眼人個d小角色未有~~:49: , 不過有左專區都, 有朋友愛舊款, 有朋友愛新款, 大家一同欣賞 ...
你舊的還欠那D小角色未有??  我之前有買幾隻,但現在只買新版!!  三眼人是否綠色那隻?/ 我有一隻無件,唔係好靚的,如你喜歡可以送給你!!:71:  大家一家人,多上來支持就可以了!!

回覆 160# 的文章

in2c68大大, 好多謝你的支持~~:52: , 三眼人是綠色那隻, 個眼罩可以轉, 其實都吾緊要啦, 要集結所有舊款he man其實係一件相當難的事, 如果將來有機會大家一齊拎d he man公仔出黎展覽, 將吾同款集合一起, 一個人儲真係好~~:70: , 我見過有d he man要幾千蚊隻, 真係死得, 又或者多d人玩尼個專區, 大家可以交換有多款式~~:73:

手上暫有的奸角

遲下儲齊毒蛇黨再貼上來, 還差兩隻就儲齊~~:)
Prince Adam

阿當王子,膽小怕事,因機緣巧合得到神劍和骷髏頭堡力量,化身為HE-MAN誓死保衛Eternia。

玩具方面有神劍和可發射飛彈之權仗,體內亦是彈弓腰。

By the power of Greyskull~~!!!!

Whiplash

蜥蜴人,Caligars族人愛好和平,全族人居於地下一個名為Subtenia的地方。 但最後Whiplash違背了自己的國家,投靠了骷髏魔的陣營,但一方面只是假意奉承骷髏魔。但很快Whiplash就在動畫中消失了,亦沒有太過著墨於他。

玩具方面有一把劍,按腰部的制,尾巴會左右擺動。

Beast Man

獸人,資料不多,只知牠於一個叫Berserker Islands的地方被Keldor (骷髏魔前身) 所救,因而心甘情願成為骷髏魔的僕人。牠正正是四肢發達,頭腦簡單的寫照,一身蠻力,亦能控制Eternia的野獸。

玩具方面,武器是一條鞭子,按身後的制,手部會上下揮鞭。