Toysdaily 玩具日報

<<He-Man 聯盟>> Page 1 集中相片26/08/2008

原帖由 影武者 於 2-5-2008 03:00 PM 發表

lok12049 兄 : 我唔知呀,你是否想加多個後門完成更完整的堡壘呢?:36:

係呀,我相入面其中一個骷髏頭堡已經有一個~~

回覆 136# 的文章

係喎,真係有後門喎!!  在網都未見過!!
好啦!由今日開始~我會每個figure分開影相,同介紹一下玩法。
Snake Armor HE-MAN

於動畫的後半段的確係以呢套裝甲出場。 而呢個figure亦係同系列之中第一個於手肘位加上關節。
右手既鉤當按掣時會伸出o黎,而劍亦較平時o個把重型,因為把劍可以變型,而入面更有彈一枝。

回覆 139# 的文章

這隻佷好玩的,把劍好大把,似MH2拿大劍果D人!!  
如果有看卡通,我覺得後半他對蛇皇幾好睇!!
如石大春大大想開始玩新He-man,這隻可以選擇,因不是太貴,好彩一魚以下都可買到了!!
原帖由 lok12049 於 3-5-2008 02:14 發表
好啦!由今日開始~我會每個figure分開影相,同介紹一下玩法。

lok12049兄真有心,這樣內容會更豐富...:71:
原帖由 影武者 於 3-5-2008 09:47 AM 發表

lok12049兄真有心,這樣內容會更豐富...:71:

因為知音實在難求!當然更有魄力!!
講開 對Snake Man,我也只是零碎地在 You Tube看過,而且因無字幕,也不大知道故事詳細內容,但當中我見Zodak好好打...我了解他是亦正亦正邪,或是獨立...大家知道嗎?討論下啦....
以下的dvd 是 一區於2008/02已經發售,收錄286分鐘影像,大家知在香港哪裡買到?

回覆 143# 的文章

唔知HMV有冇呢
HE-MAN

保護Eternia的戰士,動畫中的主角,因阿當王子得到骷髏頭堡的神劍而得到力量,轉化而成。

玩具方面有神劍,斧頭同盾牌各一。 腰部內有彈弓(可能係橡筋),可以左右扭時彈回正中間 (扭左Say hihi,扭右Say bye bye~~~),而劍亦可輕微變型。

請骷髏頭堡賜我力量~!!!!
原帖由 lok12049 於 3-5-2008 12:02 發表
HE-MAN

保護Eternia的戰士,動畫中的主角,因阿當王子得到骷髏頭堡的神劍而得到力量,轉化而成。

玩具方面有神劍,斧頭同盾牌各一。 腰部內有彈弓(可能係橡筋),可以左右扭時彈回正中間 (扭左Say hihi,扭右Sa ...

這是新版中最基本的造型...不過稍後有好多角色奇怪地條腰竟然是轉唔到....:76:

回覆 145# 的文章

這件就比較像元祖,不過就出左很多色!!
想問各大大如何貼圖呢??因不太懂,但又想試下同大家分享,我試過貼但"死"(x)圖囉!!
原帖由 石大春 於 2-5-2008 12:12 PM 發表
我都想玩下新he man, 我儲舊he man都差吾多啦, 希望mattel會重出he man公仔, 就算就he man公仔出面好多地方都要過100蚊隻, 唯有等佢再版啦, 儲舊he man巳經百上加斤~~:60: , 搞到我合金都無買啦~~:cool:

100蚊以上其實都值的,當然如果找到一佰蚊以下重更好!!
原帖由 wahwah20 於 1-5-2008 06:15 PM 發表
in2c68兄,

今日用$5x買左城堡-------where ???is castle grayskull?
我想買...謝謝

不用急了,我昨天去見佢番左貨,有五盒左右!!
wahwah20兄這個城堡很好玩的,我都買左&#22175;開盒display!!
原帖由 in2c68 於 3-5-2008 13:03 發表
這件就比較像元祖,不過就出左很多色!!
想問各大大如何貼圖呢??因不太懂,但又想試下同大家分享,我試過貼但"死"(x)圖囉!!

我不是太識,有錯請各大大補充指出,我就把相在 photobucket.com存起,copy IMG Code 在此...還有不要用太大像素的相片,避免load太耐及浪費上網資源...

其實toysdaily也有指示教授睇

努力...<<He-Man 收藏古館>> 等緊你:43: