Toysdaily 玩具日報

樓主: stonekeung01

[新品消息] 2023年6月 METAL BUILD DRAGON SCALE 真三一萬能俠1號

fallout8 發表於 4-2-2023 10:19 AM
講到尾個問題根本就係笨大自己身上,佢自己都攪暈限飢渴式售賣熱門產品,d代理零售商冇佢默許點敢囤貨炒 ...

香港市場太細BANDAI唔會認真, 得7.4百萬人口的城市頂多每次物十零萬人買一件產品, 佢有數據架喇, 我地呢班中國人亞種算老幾? 影響唔到BANDAI生計;

個市場唔洗同大陸比, 台灣市場BANDAI都會認真D計數出幾多貨
熱狗OO 發表於 4-2-2023 11:22 AM
香港市場太細BANDAI唔會認真, 得7.4百萬人口的城市頂多每次物十零萬人買一件產品, 佢有數據架喇, 我地呢班 ...

唔好睇少香港人既消費能力,前排有新聞報導話港人返日本「鄉下」既人均消費係通關後既第一位。
睇完實物係唔錯,都會買,估佢胸部應該係主要賣點,內構好似一層層咁,頭細就接受到,可能最世都係咁
未買過MB希望佢唔會咁化學就得

METAL BUILD係BANDAI現今最高質的一條LINE, 唔會衰得去邊  發表於 6-2-2023 11:51 AM
老實人 發表於 4-2-2023 04:17 PM
睇完實物係唔錯,都會買,估佢胸部應該係主要賣點,內構好似一層層咁,頭細就接受到,可能最世都係咁 ...

胸部有關節的,好多hg都有
其實以呢隻嘅性價比來講,入手價已經抵過好多炒價真骨雕,最重要係可以訂到
wiswis 發表於 4-2-2023 05:20 PM
其實以呢隻嘅性價比來講,入手價已經抵過好多炒價真骨雕,最重要係可以訂到 ...

哇, 33000YEN訂價OVER 2千元仲話性價比高? ....
熱狗OO 發表於 6-2-2023 11:42 AM
哇, 33000YEN訂價OVER 2千元仲話性價比高? ....

呢個大細、塗裝、合金、設計仲有特效件,算係咁啦
熱狗OO 發表於 6-2-2023 11:42 AM

睇同咩比較,同返笨大MB比,正常性價比,HiNu差唔多size大都要三萬幾yen,同3zero/CCS比,性價比極低。
wiswis 發表於 4-2-2023 05:20 PM
其實以呢隻嘅性價比來講,入手價已經抵過好多炒價真骨雕,最重要係可以訂到 ...

真骨雕真係痴晒線,炒價仲要訂唔到
ChinaMade007 發表於 6-2-2023 01:17 PM
真骨雕真係痴晒線,炒價仲要訂唔到

真骨日本果便都抄到好貴,無計!
https://howzatoy.blogspot.com/2023/02/3.html?m=1

睇返五字頭大大既台北展示相,果d綠色位,有d係用綠色透明件,有d係就咁上綠色油算,感覺唔係好一致....
想官方出片講可動係點,佢隻手跟本唔可以打橫舉起
呢隻話曬Metal build, 唔好下下都上色了事,D綠色位好心做曬透明件,唔好當呢隻係Robot魂。
有無Ching知唔知,有無一本畫集係講三一?