Toysdaily 玩具日報

樓主: stonekeung01

[新品消息] 2023年6月 METAL BUILD DRAGON SCALE 真三一萬能俠1號

其實唔太接受到ccs既面相同比例…
笨大呢隻反而整得幾靚
講真個個都話ccstoys正,但我反而唔係幾鍾意,佢整體係ok,但個面相真係唔得,係之後岀嘅黑色版就反而唔錯,我都係靜係買左黑色冇買原色,metal build呢隻話超靚又唔係,但話差又唔係,成個身形其實設計得好平衡,metal build呢隻大多數會入手,鍾意真三一嘅我,唔係岀得話太差都會入手,threezero就令計,threezero果隻係成個外觀都唔得,我理得隻野有幾高可動,有幾多金屬,又或者隻野會唔會有燈等等,呢啲完全唔係考慮因素,我第一眼就係睇佢成隻野個外觀得唔得先
Metal Build版成個型態好太多了,我唔玩開成品都有少少痕
tsoi3523 發表於 28-1-2023 08:34 PM
講真個個都話ccstoys正,但我反而唔係幾鍾意,佢整體係ok,但個面相真係唔得,係之後岀嘅黑色版就反而唔錯 ...

完全同意師兄
個樣整得差 話之你有幾多gimmick野都無用
講真依家真三一最還原,其實唔輪到隻metal build,反而係bandai未岀嘅超合金魂版,http://b23.tv/njNDiDK,如果有睇過世界最後之日就知,超合金魂個樣同個身形係做得最還原嘅一隻,雖然好多人話超合金魂又古早味,又不思進取,但人地還原動畫造型嘅功夫係真係有,但依家仲未知超合金魂幾時岀
反而鍾意呢隻多過cctoys個隻,個pv最正係最尾馬龍把聲
Updated

如果講外型最靚仔我覺得係千值,可惜衰唔上色.呢隻都唔錯既,對翼怪啲囉.three zero的無講既價值.cctoys我覺得真係好一般,我睇百度國內人都幾嫌棄呢個品牌,但係呢度啲師兄就好鍾意咁
cctoys 既出現係令我發現原來千幾蚊已經可以玩到有授權,又大隻又有合金,有不錯可動及又有燈既玩具,哩啲之前係冇既,簡單講就係抵食夾大件,性價比高。 至於外形設計同忠唔忠於原著,我自己就偏向見到百家齊放,等消費者自己選擇啦。
CPY_2001 發表於 30-1-2023 05:17 PM
如果講外型最靚仔我覺得係千值,可惜衰唔上色.呢隻都唔錯既,對翼怪啲囉.three zero的無講既價值.cctoys我 ...

千值練果隻我都覺得外型好靚仔,但當初原色岀時我冇訂到,有啲後悔,係之後岀黑色就先立即訂左,之後good smile岀原色嘅模型版,我又立即訂埋
其實咸魚青菜,各有所好,自己覺得邊隻靚就買邊隻。純個人口味:ccstoys>Metal Build=Threezero>老千
tsoi3523 發表於 28-1-2023 08:34 PM
講真個個都話ccstoys正,但我反而唔係幾鍾意,佢整體係ok,但個面相真係唔得,係之後岀嘅黑色版就反而唔錯 ...

呢度大部份ching其實講到尾淨係想要一樣野, 就係件產品平到唔合乎纙輯就係最好, 有燈有鐵全活動全上色大大隻唔使2K果D一定係正野, 貴過兩K就會左挑右剔...
G-man 發表於 20-1-2023 10:47 PM
好醜樣!唔打算會去買!!!

冇人有興趣想知你買唔買, 玩番你D國產野啦
頭像被屏蔽
提示: 該帖被管理員或版主屏蔽
tsoi3523 發表於 30-1-2023 07:12 PM
千值練果隻我都覺得外型好靚仔,但當初原色岀時我冇訂到,有啲後悔,係之後岀黑色就先立即訂左,之後good ...

我兩隻都有,本身黑色冇諗住買,之後去日本旅行見鋪頭show出尼,上咗色既真黑實在正太多,所以先買埋,原色返而收起咗