Toysdaily 玩具日報

樓主: stonekeung01

[新品消息] 2023年6月 METAL BUILD DRAGON SCALE 真三一萬能俠1號

馬仔 發表於 10-1-2023 11:48 AM
隻黑三一好醜怪,個配色太怪雞。

這款真 黑三一 感覺是以動畫的ARC (原創) 再魔改

肯定有HG裂甲

一定有吧.....之後會不會將超級機械人 全部出模型就不知了XD
對翼嘅設計…我睇咗d乜?
hinaoi 發表於 16-1-2023 10:40 AM

隻翼醜到爆,人地魔改佢魔改,佢改得特別醜。

隱約見到三一1號戰機在翼上...可能佢覺得咁樣係design.....

如果實體係咁嘅色可能會買,CCS果隻色太淡很膠似模型多過似超合金,
唔知係係咪間廠上色技術無人哋咁好定係成本問題,佢幾隻鐵魂都係咁啞色無光澤

睇返第一頁D相, 隻飛機可以拆落嚟變返對翼, 純粹玩掛機, 畀你多一個玩法姐, 根本 NO HARM
wiswis 發表於 16-1-2023 09:42 PM
睇返第一頁D相, 隻飛機可以拆落嚟變返對翼, 純粹玩掛機, 畀你多一個玩法姐, 根本 NO HARM  ...

睇番我上個回覆嘅相,確實係有架鷹號痴喺翼背度,不過當時係飛機向後,今次係飛機向前,係可以拆落嚟裝前裝後都得,定只係對翼係前後反轉裝,希望係前者啦
馬仔 發表於 16-1-2023 01:25 PM
隻翼醜到爆,人地魔改佢魔改,佢改得特別醜。

同意,本身已經唔係好靚,怪怪地咁,如果架鷹號拆唔都到落嚟就仲大獲
ToyKnife 發表於 16-1-2023 04:16 PM
隱約見到三一1號戰機在翼上...可能佢覺得咁樣係design.....

係有d不明所以,睇下遲d多d消息會唔會講有得拆落嚟啦

「METAL BUILD DRAGON SCALE 真ゲッター1」
商品企画進行中!
1月下旬の全貌公開に先駆けて、試作品画像を先行公開!!

https://twitter.com/t_features/s ... X_jI_baYYJZCEa-nG-g

學人玩內構,但係用色上.........想點?
stonekeung01 發表於 20-1-2023 10:24 PM
https://twitter.com/t_features/status/1616412763294924804?s=46&t=Q0bjWZfFgU93IhJWRSYpig

隻腳內藏三一三號機....依樣就係內地廠一直學唔到既魔改設計。
若是有內構但冇得著燈就on9了。