Toysdaily 玩具日報

樓主: stonekeung01

[新品消息] 2023年6月 METAL BUILD DRAGON SCALE 真三一萬能俠1號

nobita16 發表於 30-1-2023 08:30 PM
呢度大部份ching其實講到尾淨係想要一樣野, 就係件產品平到唔合乎纙輯就係最好, 有燈有鐵全活動全上色大 ...

2022年BANDAI的過千蚊產品無乜邊隻唔插水, 愈貴愈插, 絕對令買家要睇定D
stonekeung01 發表於 2-2-2023 12:31 PM
https://tamashiiweb.com/item/14283/

今次批相顯示出MB一貫魔改風格,可動似乎唔錯,喜歡真三一值得入手。但近排MB一開始價格定得比較高,而且插水幅度都唔細,佢唔係唔值個價,而是最怕突然插得太多(25-35%)。真心想買我認為等現貨2-3星期睇定d個價才入手。

睇呢張相,始終都係覺得胸部嘅形狀怪怪地,好似好牙咋咁,對翼亦暫時都未太習慣到,可能會等現貨睇下實物如何先

隻隻真三一把斧頭條柄,同隻手臂三把刀、點解唔做長d?
睇完圖我覺得個頭可以做大啲,有少少頭細身大既感覺
有無Ching知道邊到有開訂?
https://www.toy-people.com/?p=77780

隻真三一係台北有展出,睇完d相又覺得幾型....
唔知遲d朗豪坊會唔會擺出來呢?
(不過諗諗下笨大當香港人係西客,應該機會好微....)
佢隻手似唔可以打橫水平舉起
fallout8 發表於 2-2-2023 09:28 PM
https://www.toy-people.com/?p=77780

隻真三一係台北有展出,睇完d相又覺得幾型....

餓模人有現場片
https://youtu.be/XA2SEDA2x8c?t=715
睇睇下都幾形, 現貨時納入千五蚊必買系列
睇論壇點解個個想等現or跌價? 我自己就一隻MB都無買過唔知咩問題
老實人 發表於 3-2-2023 01:30 PM
睇論壇點解個個想等現or跌價? 我自己就一隻MB都無買過唔知咩問題

我諗到既原因有:1)覺得件玩具會跌破招股價。2)件玩具係中與唔中之間,等現貨再決定。3)依樣MB獨有,MB作為一件投資工具,唔係你想訂就有得俾你訂,所以焗住等現。
老實人 發表於 3-2-2023 01:30 PM

對番日元價,其實好多定價都係過高,跌價有時同正常價平手。
朗豪坊展出