Toysdaily 玩具日報

樓主: stonekeung01

[新品消息] 2023年6月 METAL BUILD DRAGON SCALE 真三一萬能俠1號

我就唔建議見到邊樣減價都買
正常過咗氣跌少少都合理,但跌得多又跌得快嘅一定有佢嘅原因
所以特別討厭嗰d一見到平就狗衝,然後為咗避免比人笑佢傻仔就不停吹捧件貨嘅買家

笨大隻真三一我覺得只係訂價過高,而家跌到咁平係超值架,之前話企唔穩應該係未調好腳既關節啫,我1099買覺得真心抵囉
當然你本身唔like隻真三一就冇謂貪平買囉

係香港買玩具最貴唔係個價,最貴係安置佢既地方,貪平買左件唔鐘意既玩具,即係代表少左個位將來去放新買既玩具,見到9XX既真三一我真係好痕,但係真係無位俾到佢.....
Hawk 發表於 19-12-2023 07:26 PM
笨大隻真三一我覺得只係訂價過高,而家跌到咁平係超值架,之前話企唔穩應該係未調好腳既關節啫,我1099買覺 ...

你要我企我都企到, 我知係要就, 但閣下應該同意是會搖搖欲墜果隻企到, 即你放入櫃, 或企邊度都好喇, 如果長擺, 若干日子例如數星期, 可能有不知名共振就會令佢跌倒是不出奇, 對吧?

另說回要就位就即係擺POSE唔爽囉, 現在我長期支架上, 都費事搏了
關節如果微微鬆我都仲有機會搞到(太鬆或齒輪虛位過大就冇辦法)
但最重要係可動太低呢點對我黎講實在太扣分
熱狗OO 發表於 19-12-2023 05:36 PM
你估中, 到蒸品投降, $980

小弟是次惨蝕19元, 是為19才子了。

無理由佢唔會加入3位數行列,佢唔通想對住批野過年咩,到而家為止,我都未想買佢。
hinaoi 發表於 19-12-2023 06:26 PM
我就唔建議見到邊樣減價都買
正常過咗氣跌少少都合理,但跌得多又跌得快嘅一定有佢嘅原因
所以特別討厭嗰d ...

同意師兄觀點,有愛就買,當然都會睇啱價錢先
fallout8 發表於 19-12-2023 08:07 PM
係香港買玩具最貴唔係個價,最貴係安置佢既地方,貪平買左件唔鐘意既玩具,即係代表少左個位將來去放新買既 ...

最貴係安置件玩具嘅地方,呢句好有共鳴!
早啲清貨下年咪可以出隻黑三一囉
馬仔 發表於 19-12-2023 10:35 PM
無理由佢唔會加入3位數行列,佢唔通想對住批野過年咩,到而家為止,我都未想買佢。 ...

同感。我諗佢落到8XX我都無興趣。留位擺Riobot OG series同埋好有機會入Blitzway隻真三一,等多點資料。
ToyKnife 發表於 20-12-2023 02:28 PM
同感。我諗佢落到8XX我都無興趣。留位擺Riobot OG series同埋好有機會入Blitzway隻真三一,等多點資料。 ...

Blitzway 隻真三一都有d興趣,但都應該幾大隻,如果好似ccstoys個size就頂唔順。
馬仔 發表於 20-12-2023 02:42 PM
Blitzway 隻真三一都有d興趣,但都應該幾大隻,如果好似ccstoys個size就頂唔順。 ...

Blitzway隻真三一好大機會同Blitzway帝皇咁上下大隻,即係真係有CCS咁大....
ToyKnife 發表於 20-12-2023 03:13 PM
Blitzway隻真三一好大機會同Blitzway帝皇咁上下大隻,即係真係有CCS咁大....

Blitzway隻真三一可能老翻會早過正版了,同老翻廠cross