Toysdaily 玩具日報

樓主: stonekeung01

[新品消息] 2023年6月 METAL BUILD DRAGON SCALE 真三一萬能俠1號

隻真三一玩落,唔係真係咁差架,絕對唔會剩係屍站,而家個價絕對買得過,會唔會年尾再跌就唔知喇……
Hawk 發表於 27-11-2023 02:12 PM
隻真三一玩落,唔係真係咁差架,絕對唔會剩係屍站,而家個價絕對買得過,會唔會年尾再跌就唔知喇…… ...

武器唔計支膠手柄嘅話,係幾好玩,對翼只要小心d把玩都唔錯,係個本體出事姐,可動低確實對一款玩擺pose嘅超級系機械人嚟講係幾大嘅扣分位,之後再外加埋關節唔夠穩陣嘅問題口碑先咁差姐
重點係,遲佢唔係好多出嘅gn arms證明咗bandai唔係做唔到,自己打番自己臉,導致對佢嘅品質更加不滿
米青真三一聖誕大插水,30真三一死狗狗,ccs真三一一生發玲。
fallout8 發表於 2-12-2023 10:17 AM
米青真三一聖誕大插水,30真三一死狗狗,ccs真三一一生發玲。

蒸粉的MB真三一既$1,099幾星期架喇, 就係爭果100蚊賣唔郁

熱狗OO 發表於 2-12-2023 11:11 AM
蒸粉的MB真三一既$1,099幾星期架喇, 就係爭果100蚊賣唔郁

MB有慣性收視,可能米青想清曬30同ccs既真三一先,最後先散MB。
見唔駛5舊當集郵式買咗,哩個造型真係唔容易令人接受……

之前買咗30版既師兄,想問下膊頭近心口嗰2個  ball joint, 究竟可唔可以上下郁呢? 睇落好似得但轉極都轉唔到,玩到好灰……
話口未完,俾我扭斷手了……想買既師兄,膊頭近心口嗰2個ball joint唔好上下扭喇……

Hawk 發表於 2-12-2023 07:10 PM
話口未完,俾我扭斷手了……想買既師兄,膊頭近心口嗰2個ball joint唔好上下扭喇……

...

我買左未開 ...

係咪499入? 你唔好學我夾硬扭個2個位,應該冇問題既,唔駛太擔心,不過嗰2個joint居然唔可以上下郁都真係幾奇……

...

我一出即買但無認真玩過
Hawk 發表於 2-12-2023 07:27 PM
係咪499入? 你唔好學我夾硬扭個2個位,應該冇問題既,唔駛太擔心,不過嗰2個joint居然唔可以上下郁都真 ...

唔係 ... 係一出貨時買 ...
咁2位師兄要小心玩了,我當跌咗5舊……

...

師兄你玩得好暴力吓wor,依隻野咁硬凈都扭斷
我印象中膊頭ball joint只可前後扭,係街試唔到。
依隻三一有個好大既缺點,就係d手勁難裝,要用風筒吹熱隻手先裝得入。