Toysdaily 玩具日報

樓主: stonekeung01

[新品消息] 2023年6月 METAL BUILD DRAGON SCALE 真三一萬能俠1號

邊樹?         
Hawk 發表於 17-11-2023 01:46 PM
邊樹?

June之前果個月份
Pok佳睇住前面條炒狗買兩盒後售罄
我之前亂up過聖誕價$XX狗, 佢仲要平$1, 好難唔入。

一千有三一, 何妨!屎忽  發表於 17-11-2023 04:30 PM
咁我俾多1舊上粉網買算,輕輕鬆鬆
熱狗OO 發表於 17-11-2023 02:06 PM
Pok佳睇住前面條炒狗買兩盒後售罄

上7樓唔好去地舖嘛
nela 發表於 17-11-2023 03:25 PM
上7樓唔好去地舖嘛

我不是在MK; ANYWAY已留貨, 放工去取
我都蒸粉買咗等拎,貴1舊

正, 買入心頭好之餘仲體現中產的傲骨  發表於 17-11-2023 05:00 PM
熱狗OO 發表於 17-11-2023 04:24 PM
我不是在MK; ANYWAY已留貨, 放工去取

拒做封塵撚, 今晚即拆即玩後再上嚟dill魯無。
熱狗OO 發表於 17-11-2023 05:28 PM

恭喜熱9兄靚價入手, 我望住屋企座山...果份罪惡感令我放棄....

我的模型係盡量丟盒的  發表於 17-11-2023 09:25 PM
熱狗OO 發表於 17-11-2023 05:28 PM

我諗大家都睇過一眾YOUTUBE架喇, 都知有乜優缺點,

求其簡評: 顏色及質感靚既, 關節就好蠢 (都真係幾蠢下, 唔明點解咁7),
特別想說持斧的手首角度極唔好用, 持斧的裝拆亦不順暢,
我看回之前的官圖是用雙手持斧, 擺POSE條友都唔知試左幾多次, 雙手揸+擺到型POSE+條棍唔彎真心好野

有師兄說一千屍站都值, 呢隻野長期屍站唔到的, 一定跌, 必須用支架
(腳板唔夠大兼用膠造, 腳踝個BALL JOINT關節唔夠力)

998就真係無乜投訴架喇, 2046入手的應該會飲恨到2046
熱狗OO 發表於 17-11-2023 11:18 PM

求其簡評: 顏色及質感靚既, 關節就好蠢 (都真係幾蠢下 ...

所以真心唔明, 隻野起左個版時笨大無人試玩過?完全係設計上有問題。
fallout8 發表於 18-11-2023 12:46 AM
所以真心唔明, 隻野起左個版時笨大無人試玩過?完全係設計上有問題。

越玩特朵MB就越覺得呢條line係新手場,好多根本唔應該係2023犯嘅錯或者垃圾設計
反而robot魂除咗都有軟膠手嘅問題之外,整體設計比MB成熟好多
hinaoi 發表於 18-11-2023 01:48 AM
越玩特朵MB就越覺得呢條line係新手場,好多根本唔應該係2023犯嘅錯或者垃圾設計
反而robot魂除咗都有軟膠 ...

我覺得部份MB都有貼地性差企唔穩問題,個設計師跟本預你隻野一定要上支架,所以而其話佢犯錯不如話佢費事考慮企得穩唔穩。
熱狗OO 發表於 17-11-2023 11:18 PM

求其簡評: 顏色及質感靚既, 關節就好蠢 (都真係幾蠢下 ...

B記成日響用料上減,關節設計用鍋釘,下下咁計到盡,邊到有好野出到,

而家賣呢個賣,可能佢仲執到3百,重來無輸過………..