Toysdaily 玩具日報

樓主: stonekeung01

[新品消息] 2023年6月 METAL BUILD DRAGON SCALE 真三一萬能俠1號

老實人 發表於 22-6-2023 02:17 PM
定價1500$,而MB黎講應該多人會買,而且又出得幾靚,大量玩家只係等平先出手 ...

3萬3日元連銳,差不多港紙1800元左右,

香港開定20XX左右,已經貴人300左右,

而家跌到1750,都只係跌小小,未到跳樓價,

到1500先講。
熱狗OO 發表於 22-6-2023 09:30 AM
一星期都冇跌超過一成, 不久前跌得最惨烈的麥斯VF29都唔係呢個速度(最終真係999), 唔急就等下, 我見貨量 ...

講起呢個問題 其實佢地入貨價幾多
多店已插至遷陸以下; 年尾濕鳩開倉銀河鐵道價有機。
睇番標題, 呸!一個月都冇插兩成, 你敢訂雪霸?你真係敢?
哩隻唔會999呀? 千五以下我都買架喇
熱狗OO 發表於 28-6-2023 03:32 PM
睇番標題, 呸!一個月都冇插兩成, 你敢訂雪霸?你真係敢?

雪霸係魂限,貨量有限,好難插水。
通販係另一回事,笨大通常會超大貨,目的係想引多d人入坑。
fallout8 發表於 28-6-2023 05:23 PM
通販係另一回事,笨大通常會超大貨,目的係想引多d人入坑。 ...

我想講, Red Dragonics 招股價 $2730。最低期跌到$2100。
sbyk 發表於 28-6-2023 05:58 PM
我想講, Red Dragonics 招股價 $2730。最低期跌到$2100。

紅龍個case好特別,無人會估到yen價係半年內由七算插落六算,另一個問題係背包錯件事件.....
呢隻野跌得真係快,過多二個月會跌到$1300
fallout8 發表於 28-6-2023 06:13 PM
紅龍個case好特別,無人會估到yen價係半年內由七算插落六算,另一個問題係背包錯件事件..... ...

咁即係你講晒囉。紅蓮又係跌。海盜X3又係跌。跌幅無咁大唔代表唔係跌。
sbyk 發表於 28-6-2023 06:56 PM
咁即係你講晒囉。紅蓮又係跌。海盜X3又係跌。跌幅無咁大唔代表唔係跌。

承你貴言,我都想半年後執平貨。
Metal GFF 隻無毛 wing 都係跌到好慘。漲跌全取捨於供求。少人訂,出貨果陣比預期理想就會升。(力天使哩隻賣唔晒既咁)。出佐嚟渣造工無人買就跌。(MGFF 無毛 wing 咁)。係鍾意既有得訂就訂,買完就唔好格價,越格越傷心
綜合以上幾款

紅龍: 抵既, 四支劍單買都千幾, 我覺得係衰出得紅迷太多之故, 咁都係最低2100姐, 依家無晒喇

紅蓮: 個人都喜歡此動畫但不知怎的我對此作的機設完全無興趣, 人是有趣過機好多; 呢隻METAL BUILD貨好少完全無大插過喎

X3: 因為有X2後都決定唔再買海盜系, 無乜留意, 印象中插都係短時間

WING EARLY GFF: 插到千中都唔會買, 翼部一塊過完全無野玩, 不負責任之作! 抵跌, 於我999都未必考慮

真三一: 我主觀上梗係想無限插但理性上估千中都夠架喇, 以METAL BUILD兩款鐵甲萬能俠的最終價都係千一二左右好盡
fallout8 發表於 28-6-2023 05:23 PM
通販係另一回事,笨大通常會超大貨,目的係想引多d人入坑。 ...

其實好睇現貨個質素,受眾多唔多等等
好似隻GN ARMS之前都好多人睇死佢,點知咁驚喜
所以有愛咪入囉,睇水位先入貨,果件玩具基本上只係D人滿足自己購物慾姐

正如你講既紅龍,我無愛,佢插成點,我都無入手
X3我反而有入一,因為對X系列有愛,佢之後點跌都係無理

三一哩只 左大腿虚位好似系通病 可能都系跌原因之一,其他厂都出过 又ccs 又老千 好难唔插