Toysdaily 玩具日報

[新品消息] Carbotix 合金 Voltron / 金剛戰神 / 百獸王

manwest 發表於 15-2-2022 10:12 PM
其實隻5pro 百獸王,係我買咁多百獸王入面最靚!

佢係靚既, 不過真心可以再好D, 佢收得5000, 就緊係要求多一點, 我只係希望佢既獅子形態可以自然坐, 同機械人形態可以好似官圖咁跪得咁輕鬆, 最好就係綠紅獅子都可以有開關燈既開關, 咁我就無野好要求了!

佢合左體, 果個重量咁真係好有手感, 身形我覺得好靚, 可惜我中左SAD, 所以我等佢換好左先再攞番出黎再好好玩一次, 果次一打開真係傻左眼.....心諗唔係下, 玩都未玩隻腳妳識到自己可以響度飄.....
manwest 發表於 15-2-2022 10:03 PM
唔該晒!英俊ching!
賣家話無單!我响5pro FB 問下先!

師兄, 我今日精品覆左, 不過似係精品問題, 因為我之前有SEND晒片同解釋左我果隻百獸有咩事, 主要係黑獅子及藍獅子腳有問題, 佢就無下載到片, 就咁同5PRO講係合體鬆(無言), 所以要我今日再SEND過片同付上解釋.....煩左! 不過起碼係, 間廠有回應, 應該會解決到, 有新既消息我再話妳知, 起碼要搵到方法, 同知道有咩方法去處理, 共勉之!
根本英俊 發表於 16-2-2022 12:04 PM
師兄, 我今日精品覆左, 不過似係精品問題, 因為我之前有SEND晒片同解釋左我果隻百獸有咩事, 主要係黑獅子 ...

C兄 介唔介意 post 條片睇睇有乜問題?

Ps 唔急玩,但等緊攞貨
Vince 發表於 16-2-2022 12:59 PM
C兄 介唔介意 post 條片睇睇有乜問題?

Ps 唔急玩,但等緊攞貨

我唔係好識點放, 我盡力
https://www.youtube.com/watch?v=2GCOR04h_JQ

https://www.youtube.com/shorts/Zn0oVqGUqxY

https://www.youtube.com/shorts/fnWvWQQDrhQ

一次中3樣又真係幾sad...  發表於 16-2-2022 02:37 PM
wwwkcc 發表於 29-1-2022 11:19 PM
其實兩隻都靚,量力耐為就得啦~

多謝Ching咁樣兩幅相方便比較
其實最唔明係,紅綠藍黃獅合體之後整塊嘢遮住四肢,都唔係咩特別技術設計,人哋都做到,偏偏笨大自己就唔咁做…
RX78GP03 發表於 1-2-2022 02:37 PM
我覺得合金魂靚啲喎. 五千蚊係買唔落手

我覺得超合金魂唯一可惜地方係,紅綠藍黃獅合體後冇,就算唔係收埋四肢,都應該要好似呢隻咁諗方法遮住。

幫你 edited 左。其實好 easily。

Vince 發表於 16-2-2022 01:40 PM
幫你 edited 左。其實好 easily。

唔該晒師兄
MasterGen 發表於 2-2-2022 09:34 PM
唔計價錢,淨係睇隻綠獅子既曲線處理,合金魂已經完勝 5pro。獅腳外露對我來講其實唔係問題,而且咁大隻同 ...

超合金魂嗰隻合體後獅腳外露反而係我最接受唔到嘅地方,之前六神合體都做得好好,反而咁多年後嘅呢隻就咁求其。所以當年六神合體一出我即入,但百獸王我反而一直未入手,或者佢出R版我先再考慮。
根本英俊 發表於 16-2-2022 10:41 AM
記得拍片, 我果隻係鬆到自己會跌番落黎既, 上網睇好似話有大貨返左, 妳問下個賣家響邊間買, 走去同佢間鋪 ...

我多謝晒英俊兄你就真!賣家未覆我,如果真係無單,我諗都要上網bid張單返嚟自己同舖搞返掂佢
根本英俊 發表於 16-2-2022 01:01 PM
我唔係好識點放, 我盡力
https://www.youtube.com/watch?v=2GCOR04h_JQ

原來黑獅左右肩紅色蓋咁緊嫁!我兩邊都好鬆,合體又會有個位扣實,我以為我自己果隻鬆係正常添
manwest 發表於 16-2-2022 04:08 PM
原來黑獅左右肩紅色蓋咁緊嫁!我兩邊都好鬆,合體又會有個位扣實,我以為我自己果隻鬆係正常添 ...

其實我都唔知應該鬆定緊,不過我望到佢裡面有彈弓,我估應該係緊,可能要其他師兄解答啦!????????‍♂️
laiken 發表於 16-2-2022 01:46 PM
超合金魂嗰隻合體後獅腳外露反而係我最接受唔到嘅地方,之前六神合體都做得好好,反而咁多年後嘅呢隻就咁 ...

因為六神係創新突破嘅年代,唔知係咪大武士變型設計俾人鬧爆,所以百獸王年代已經係致敬舊合金設計
mushroom 發表於 17-2-2022 10:23 AM
因為六神係創新突破嘅年代,唔知係咪大武士變型設計俾人鬧爆,所以百獸王年代已經係致敬舊合金設計 ...

大武士其實係個設計師諗過左龍,又想美形,但又唔記得老餅玩過舊合金,變形完全同原著重大出入,攪到個變身離曬題,其實用舊方法變又有幾唔好睇,而家重出可能解決到。
叫Lu兄設計應該可以解決所有問題。
馬仔 發表於 17-2-2022 07:45 PM
大武士其實係個設計師諗過左龍,又想美形,但又唔記得老餅玩過舊合金,變形完全同原著重大出入,攪到個變 ...

不如話佢生不逢時, 依家其他廠出果D合金變形都唔會跟足晒原著, 如果佢遲十幾年出已經變左神物