Toysdaily 玩具日報

[新品消息] Carbotix 合金 Voltron / 金剛戰神 / 百獸王

其實兩隻都靚,量力耐為就得啦~

的確兩隻都靚????  發表於 29-1-2022 11:38 PM
wwwkcc 發表於 29-1-2022 11:19 PM

師兄說得對,各自喜好和財力入貨吧!!

自問若用月薪1/3來購買一隻巨大合金百獸王,已經是完全超出自己財政能力範圍之外。

手上早已經有隻合金魂百獸王,已心滿意足了!!
G-man 發表於 30-1-2022 01:42 AM
師兄說得對,各自喜好和財力入貨吧!!

自問若用月薪1/3來購買一隻巨大合金百獸王,已經是完全超出自己財 ...

現在一件有質素嘅玩具,動不動都要4、5千銀實在太瘋狂了
我想問日本城可唔可以買齊D電池?
如果唔得, 邊到可以買齊佢地?
JohnWick 發表於 31-1-2022 09:41 AM
現在一件有質素嘅玩具,動不動都要4、5千銀實在太瘋狂了

其實唔一定四五千既玩具先高質既,好似賣二千幾既合金魂版百獸王都唔失禮,另外其他廠如3zero或ccstoys都有出高性價比既合金玩具。
salaslam 發表於 31-1-2022 11:47 AM
我想問日本城可唔可以買齊D電池?
如果唔得, 邊到可以買齊佢地?

鴨記 深水埗
其實價太誇張的玩具,買回來應該也不捨不得玩,買下去反而壓力會更大。除非有錢就無所謂了。
追風 發表於 1-2-2022 06:24 AM
其實價太誇張的玩具,買回來應該也不捨不得玩,買下去反而壓力會更大。除非有錢就無所謂了。
...

點會,我當時用成萬蚊買咗解體匠機,一返屋企即拆來玩豪無壓力勁開心,最多只係睇淸楚説明書小心啲玩,反而啲因為特價才買的玩具就不想玩,因為只是貪平不是自己鐘意的。

係呀!我用24條魚仔,買到GX 71 再版,已經好好開心了,我覺質素不錯,愛不惜手,另外,這隻要5K,就買不起了,今日是虎年,大年初一,都拿起隻GX 71, 玩了一陣,正呀!

想問兩隻玩落去,大個隻似唔似放大版,感覺除左重之外,有咩大感覺?

我覺得合金魂靚啲喎. 五千蚊係買唔落手
馬仔 發表於 1-2-2022 11:45 AM
想問兩隻玩落去,大個隻似唔似放大版,感覺除左重之外,有咩大感覺?

外觀感覺的確似係放大版,而且兩手的連接位只是迫實不像合金魂可扣住,手部獅頭的著燈位是沒開關的,著燈就要插入條狀電池,相反就拔出少少有點煩5Pro合體後因多了可動位擺pose當然比較型,而最大分別的摭醜板暫時確實有用,但當玩鬆了也會很煩,駕駛艙內人仔是固定不能拿出來,個人覺得這隻如賣4千頭會比較合理!(另外5千多元的玩具居然給我一張比任何一間廠都印得差的貼紙這是最不能接受!)
我都係忍到四千才會買(不跌價就不買了,太貴)
wwwkcc 發表於 1-2-2022 04:01 PM
外觀感覺的確似係放大版,而且兩手的連接位只是迫實不像合金魂可扣住,手部獅頭的著燈位是沒開關的,著燈 ...

手個合體位磨損得咁緊要 ? 好可怕 wor
wwwkcc 發表於 1-2-2022 04:01 PM
外觀感覺的確似係放大版,而且兩手的連接位只是迫實不像合金魂可扣住,手部獅頭的著燈位是沒開關的,著燈 ...

C兄恭喜發財,又入只好野

個貼紙又真係好流喎

我都祝你身體健康,萬毒不侵,呢隻要假以時日先知係咪好嘢...............  發表於 2-2-2022 08:25 AM