Toysdaily 玩具日報

[新品消息] Carbotix 合金 Voltron / 金剛戰神 / 百獸王

成日都係見到一D只係睇片,同睇相,實物掂都未掂過O既專業玩家,蹼出黎POST一大段冤婦文,
又話貴又話西又小呢樣又插果樣
反而買左果D業餘玩家,玩完多數都係讚隻野,
專業玩家真係心水清D,係勁O既~~

利申先:我係買左玩得好開心O既業餘玩家
本身玩玩具係一種情意結,如果有甘多不滿,甘不如唔好玩,冇乜令自己唔開心,係嚴峻嘅疫情下,有玩具玩已經格外開心!
Le隻百獸王由外盒到玩具都充滿廠方無比嘅誠意!由其係佢嘅地台,十分有驚喜????
討論區就是討論的地方,玩具的好壞都應該可以講,唔理你酸定唔酸。

我認同呢間廠系好有誠意,但,眼高手低,恨鐵不成鋼。

每個人都可以選擇買或不買,非常自由。
放下黑獅相
fTmxM 發表於 13-2-2022 10:19 PM
討論區就是討論的地方,玩具的好壞都應該可以講,唔理你酸定唔酸。

我認同呢間廠系好有誠意,但,眼高手低 ...

O岩呀,專業玩家冇買隻野,掂都未掂過,乜都靠幻想,打多幾隻字係正常,咪當平衡下個心理囉,下麻~?

至於眼高手低定豆雞,除左個價唔低,對你黎講買唔落手,我睇唔出仲有咩嘢係眼高手低~

買左O既消費者玩得開心同滿意就得,係咪?

冇得掂果D咪繼續出D千字幻想專業冤婦文囉~~

又恨鐵不成鋼呢D咁老土O既字句,我就唔回應了,老土到打冷震呀真係
網路照片

lucy0000 發表於 14-2-2022 10:51 AM
O岩呀,專業玩家冇買隻野,掂都未掂過,乜都靠幻想,打多幾隻字係正常,咪當平衡下個心理囉,下麻~?

至於眼高手 ...

如果系事實講事實,系冇問題;如果我的意見,說話,用詞令你認為老土要打冷震,請隨便,咁你一日要打幾多個?

睇唔出有乜野眼高手低?系你能力問題,人講就聽下啦,對住d理據都冇科學d的回應,冇乜野好講啦。

人地講幾句唔ARM聽,就以受害者自居,就話買左的人滿意就得,真係冇所謂架,又唔係我買比你,但,會有人唔滿意蘿,講就系出怨婦文?唔好思想咁小朋友啦。

系呢度好多你呢種人,只能唱好,差就唔想/准人地講。

個幾千蚊玩具,買來唔中意掉都得,明唔明?

喂,我冇留意你的帖文,你應該買左啦?講到你中意的玩具那麼多缺陷,唔好意思,哈哈。
回歸理性討論:-

謝謝上面師兄綠獅斷件圖。其實只野放大左,重左,d關節要加強,唔係話加粗咁簡單,整個結構要改動。擺耐左,玩得多,點都會有斷裂風險。

其實無論任何廠,都有機會犯呢d錯,只是大廠經驗多,犯得會少d。其實廠商都會想消費者了解,例如去d討論區,經銷商,睇下如何改善。

好在有這個帖, 比d在觀望考慮買唔買的師兄多d意見參考。

ps答左先,唔好問我應該點改,我唔識設計,只系玩左好多年玩具經驗的顯淺了解咋。

fTmxM 發表於 15-2-2022 06:53 AM
如果系事實講事實,系冇問題;如果我的意見,說話,用詞令你認為老土要打冷震,請隨便,咁你一 ...

好一個眼角高 但出手低O既冤婦,睇黎你覺得自己有超能力添~~
以受害者自居?有咩,你都冇俾錢,又點受害呢?

係,我都知呢度好多你呢種人,真係太多,邊個唔想,唔准你講野呀?點解你又講左咁多野O既?
係架,果幾千蚊玩具,買來唔中意掉都得~我明呀,係你唔明之嘛~

區區果幾千蚊都冇俾/俾唔起,就已經咁冤婦,全世界欠左你咁,如果你真係有錢買左隻野,我真係唔知點算...
不過唔緊要,你都冇錢買,掂都冇得掂,只有得唔鍾意,淨係可以打字~~冇得掉~

係呀,隻野我買左呀,我一早咪話我玩得好開心囉~你D超能力原來包埋豆雞架?~
原來有人將自己D缺陷,發泄落一件自己買唔起O既玩具上面,人間慘劇,嗚嗚~

fTmxM 發表於 15-2-2022 07:05 AM
回歸理性討論:-

謝謝上面師兄綠獅斷件圖。其實只野放大左,重左,d關節要加強,唔係話加粗咁簡單,整個結 ...

小弟買左 還沒開箱 如果玩之前加D類似WD40 潤滑劑落個關節度 會唔會好D呢
auto629 發表於 15-2-2022 09:32 AM
小弟買左 還沒開箱 如果玩之前加D類似WD40 潤滑劑落個關節度 會唔會好D呢

我果隻關節就好順,合過幾次都冇問題,師兄你開箱頭一兩下輕手D,試下個力度先之後就應該OK

P.S.其實係唔係要問返有買呢隻野O既人~?
條友掂都未掂過隻百獸王,全部都係靠幻想同睇人玩,識鬼答你咩~
lucy0000 發表於 15-2-2022 09:59 AM
我果隻關節就好順,合過幾次都冇問題,師兄你開箱頭一兩下輕手D,試下個力度先之後就應該OK

P.S.其實係唔係 ...

理解閣下感受,真係見唔小這些專業玩家,隻嘢未出就對住隻 3D print sample都可批評一大餐,你話佢身型顏色唔啱自己口味可以,但話佢咁膠關節咁鬆先好笑。仲有千值練,佢確實有幾隻設計有問題,但啲專家一見千值有新產品就話不了易爛,我自己擁有不小於30隻千值產品,只有一隻初版超獸斷手問題,但呢件事就俾啲專家講一世,我諗佢哋連點解斷手個原因都唔清唔楚,鬧得爽就夠。其實玩具設計有問題,你估笨大會小?隻R版超獸和六神斷手斷腳又唔鬧?鬧一世喎!

有些玩家說這隻出得咁大隻百獸王唔夠精細和拿不到個駕駛員出嚟,老實說我又不見得Bandai 出DX合金有幾咁精細,未又係只是夠大隻。
lucy0000 發表於 15-2-2022 09:59 AM

P.S.其實係唔係 ...

妳睇某位師兄都唔似有買, 一直只係識講咩放大咩加粗, 我又見唔到5PRO只係將隻百獸放大同加粗, 某位既講野同回文既方式根本就係搵野黎鬧, 最好妳同佢嘈, 又咩小朋友又盛, 我又睇唔到佢有咩說話方式似係大人! 剩係見到一個未見過世面睇幾張圖再望下個價就罵佢出得差又膠又易爛, 連摸都未摸過上手, 網上面見到張爛既圖就開心到跳出黎, 好似嬴左個世界, 同全部產品都有呢個通病咁, 又唔問下係點發生? 有無售後? 點解決? 我見到佢好明顯係轉個關節果度有問題, 咁間廠肯唔肯換先, 定好似佢口中既大廠咁"不影響把玩"就收妳皮? 大廠有經驗就小問題? 妳睇六神隻R魂? 真骨? 每個產品都有出個問題喎好似!

另外唔係唔罵得, 但起碼妳買左上手玩過, 妳咪可以批評隻野出得幾差囉, 當然妳可以酸話D師兄係水魚幾千蚊買左唔敢出黎話隻野差, 把口生響妳度, 妳覺得發表D小學雞言論然後再以玩左多年經驗既淺談分享扮老實, 呢度大把師兄玩玩具幾十年啦唔該妳!

都係果句, 而家呢度真係多左呢類人, 係咁上帝視角, 係咁發表偉論, 係咁罵D未買過既玩具連摸都未摸過係咁上網睇下人開箱就話出得差, 串D買左既係師兄, 盒野大到無位放唔係俾香港人玩, 再唔係就99蚊不是夢, 等999即入既留言, 玩玩具原來唔係因為鐘意或者係對盒玩具有愛有情義結, 而係因為佢既價錢同妳對佢既愛掛釣, 開心? 定擦存在感?