Toysdaily 玩具日報

樓主: stonekeung01

[新品消息] BANDAI【境界戰機】模型

HG 1/72 ジョーハウンド 兵獵犬
価格: 2,640円(税10%込)
発売日: 2022年04月
https://bandai-hobby.net/item/5013/

本帖子中包含更多資源

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?註冊

x
HG 1/72 境界戰線 WEAPON SET
価格: 1,650円(税10%込)
発売日: 2022年04月
https://bandai-hobby.net/item/5014/

本帖子中包含更多資源

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?註冊

x
darkfreedom 發表於 15-12-2021 12:54 PM
機設我都唔太反感, 但套劇真係太唔得, 睇咗5集 (女主啱啱出場) 後完全頂唔順就棄番了

最近翻睇 Code Geass ...

係囉, 魯路修你睇個風格真係覺得日本人好慘, 呢套講就俾人瓜分但看落D景物非常和平

直頭覺得似睇D YOUTUBER介紹日本景點D氣氛咁, 你叫人點投入呢? 就是當睇風景喇, 仲要D背景畫勁唔掂囉!

喂我又真係唔明日本動畫的利益分配方式, 早年果套乜乜春紫羅蘭D畫爆靚架喇, 果套無諗過賣乜產品呀? 人形我都未見過有產品

機械人動畫至少賣模型包底咁都唔放足夠資源? 乜玩法
估唔到呢套卡通咁多模型出, 仲要咁密...其實係咪好受歡迎, 我本人就冇留意
denniskwong 發表於 16-12-2021 11:35 AM
估唔到呢套卡通咁多模型出, 仲要咁密...其實係咪好受歡迎, 我本人就冇留意

當年鐵血的孤兒都係喪出模型。。。。。。
denniskwong 發表於 16-12-2021 11:35 AM

主角機跌到7草拋售,你話呢?
又登入唔到 發表於 16-12-2021 12:18 PM
當年鐵血的孤兒都係喪出模型。。。。。。

高達始終出名, 鐵血我都睇左一季...

講狂出模型, 令我諗起之前有套咩 LBX戰機, 又係一街都模型
eddiem249 發表於 16-12-2021 12:27 PM

咁就唔知了, 冇留意佢D玩具賣成點
去鋪頭多數都係睇高達, RIDER 同龍珠
denniskwong 發表於 16-12-2021 12:33 PM
咁就唔知了, 冇留意佢D玩具賣成點
去鋪頭多數都係睇高達, RIDER 同龍珠

鐵血的孤兒是高達囉。。。。
又登入唔到 發表於 16-12-2021 12:49 PM
鐵血的孤兒是高達囉。。。。

你是否理解錯? 我果段話冇留意, 唔係講緊鐵血
denniskwong 發表於 16-12-2021 02:07 PM
你是否理解錯? 我果段話冇留意, 唔係講緊鐵血

okok......
機體突然之間又 FRAME ARMS 化

其實 30mm 系列已經覺得好似 FRAME ARMS

笨大係咪請咗壽屋設計師加盟, 我勁鍾意輝鎚, 如果可以出多啲唔同形狀機體就最好了
keroro-1972 發表於 16-12-2021 07:30 PM
機體突然之間又 FRAME ARMS 化

其實 30mm 系列已經覺得好似 FRAME ARMS

最怕改個頭和色又話一款不停出,出多了幾款已經有此情況
但這次割價得一款就....

其實由Seed開始,只要是親生仔(自家版權作),Bandai已經會每星期緊貼動畫,出新HG造勢, 行之廿年的做法
eddiem249 發表於 16-12-2021 12:27 PM

除了劇情,其實跌到咁都係樣的問題,原價的境界戰機HG比普通高達模型貴,但係個樣又唔夠高達合乎大眾審美。你想一下一個普通人去行玩具店會不會用比較高的價錢買一隻你覺得不漂亮的玩具?