Toysdaily 玩具日報

樓主: stonekeung01

[新品消息] BANDAI【境界戰機】模型

HG 1/72 AMAIM GHOST 幽靈 官方preview

https://bandaihobby.hatenablog.com/entry/2021/12/07/120000

呢隻黑色敵機個樣真係太行太CHEAP, 完全沒有此劇的特色

此作劇情慢板, 睇定D先了
剛剛果集雖然唔少打鬥場面但完全無感覺反而好似果幾個ai搶晒機械人戲份

HG 1/72 MAILeS REIKI 靈龜 官方preview
HG 1/72 メイレスレイキ
メーカー希望小売価格:2,640円(税10%込)
発売日:2021年12月18日

https://bandaihobby.hatenablog.com/entry/2021/12/13/120000

發售月變更

対象アイテム

<境界戦機>

■2022年2月発売→2022年4月発売へ変更■
境界戦機 新商品A(仮)

■2022年3月発売→2022年5月発売へ変更■
境界戦機 新商品B(仮)

https://bandai-hobby.net/notices/detail/78/
HG 1/72 MAILeS REIKI 靈龜
HG 1/72 メイレスレイキ
価格: 2,640円(税10%込)
発売日: 2021年12月18日
https://bandai-hobby.net/item/4647/

Figure-rise Standard 紫紫部史恩
Figure-rise Standard 紫々部 シオン
価格: 3,630円(税10%込)
発売日: 2021年12月18日
https://bandai-hobby.net/item/4680/

本帖子中包含更多資源

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?註冊

x

Figure-rise Standard 紫紫部史恩

https://bandai-hobby.net/site/figurerise-standard/lineup.html#kk
stonekeung01 發表於 21-7-2021 01:25 PM
HG 1/72 メイレスケンブ 建武
価格: 2,640円(税10%込)
発売日: 2021年10月

今晚見信和和現時點..此機HG跌破一百,甚至50有交易...出現什麼事端會跌那麼多..
stonekeung01 發表於 13-12-2021 02:20 PM
發售月變更

対象アイテム

明顯知道銷售不似預期把未出的拖慢, 及諗住出的唔出了, 拖長個時間俾各玩具店散貨
又登入唔到 發表於 15-12-2021 12:26 AM
今晚見信和和現時點..此機HG跌破一百,甚至50有交易...出現什麼事端會跌那麼多.. ...

套劇唔好睇, 我都好比心機追, 姑且都會睇下去的

D機設我睇到依家都覺得 "太有特色", D機根本唔襯個故事,

個故事大剛勉強過得去, 但背景美術指導超級唔掂, 編劇力弱

說到底卡通好睇就會多人買產品, D人成日話機戰類作品愈來愈少人睇, 其中原因你班編故事的人不行嘛....

不過咁, 好睇過G之復國同Gundam AGE喇 (此兩座臭作界終極大山實在太難擊破)

機設我都唔太反感, 但套劇真係太唔得, 睇咗5集 (女主啱啱出場) 後完全頂唔順就棄番了

最近翻睇 Code Geass, 兩套水平真係差太遠, 尤其境界戰機又話日本俾列強瓜分日本人點慘點慘, 同 Code Geass 個 Area 11 一比個氣氛營造即刻高下立見, 境界戰機由故事到畫風到AI (吉祥物) 俾我感覺都係子供向作品
darkfreedom 發表於 15-12-2021 12:54 PM
機設我都唔太反感, 但套劇真係太唔得, 睇咗5隻 (女主啱啱出場) 後完全頂唔順就棄番了

最近翻睇 Code Geass ...

其實小朋友向唔係問題,故事夠熱血都會多人睇。但套野到左中期就 hea 到爆,行行企企又一集,隻 ghost 打左2集就連影都冇埋。我已接近放棄 …
套野無端端整幾集完全和劇情進展無關的文戲, 打鬥時班AI出場仲多過部機體
其實成套嘢唔掂都唔係問題只要機設靚, 不過可惜係唔掂

班底其實唔差但出嚟古古怪怪, 人設係當年機甲戰記同一人, 雖然以前都一般但都未至於咁慘烈啩? 感情分都好難俾

機設部份有形部一平同海老川坐陣應該無死啦, 點知.....

導演係羽原信義, 佢好似有份設計特裝機兵啲機體, 啲兵仔到今日都係神物, 但佢竟然俾呢啲機設過關? 佢仲曾經因為畫天威蓮娜都叫出過下名, 點知呢套啲女角.....

我只睇咗兩集, 個紫紫部史恩係咪長髮男仔? 係笨大出得差定真係男仔?

好似未見過笨大出高達仔仔