Toysdaily 玩具日報

樓主: stonekeung01

[新品消息] BANDAI【境界戰機】模型

就算劇情幾好都好,如果機設唔得玩具最後都係賣唔出,back arrow就係一個好好的例子,劇情非常好但是玩具全部跳樓
熱狗OO 發表於 16-12-2021 11:13 AM
係囉, 魯路修你睇個風格真係覺得日本人好慘, 呢套講就俾人瓜分但看落D景物非常和平

直頭覺得似睇D YOUTU ...

我覺得你係因果倒轉咗,紫羅蘭係有小說做底,有一定客群繼而出動畫吸引新客人買書/入場睇電影版(兩套),因為有一定客群除非真係慘遭動畫化,如果唔係基本上都有得賺。反觀境界戰機係原創IP,除咗有sunrise同海老川幾位設計師負責機設之外可以話係冇既定客群(有幾多真係會見到sunrise/海老川個名就諗都唔諗就磅水?),冇幾多套輕小說/漫畫敢喺冇動畫化加持下出周邊(再大熱嘅作品基本上都係動畫之後再出周邊),冇既定客群下出周邊只係賭一舖,賭嬴>回本有凸,賭輸>分分鐘模型/玩具成本都唔夠冚,只係bandai姑且輸得起,一個唔覺意又爆到第二套魯魯修咁嘅例子出嚟就賺到笑
Dancougaproto 發表於 16-12-2021 11:19 PM
就算劇情幾好都好,如果機設唔得玩具最後都係賣唔出,back arrow就係一個好好的例子,劇情非常好但是玩具全 ...

呢句又真, Back Arrow 真係正, 但佢d裝甲我真係 0 入手興趣...
今日突破到五十蚊盒
transformers 發表於 19-12-2021 05:49 PM
今日突破到五十蚊盒

套野劇情又唔得, 機設又唔得, 女又唔得, 無得救的了
transformers 發表於 19-12-2021 05:49 PM
今日突破到五十蚊盒

上次見現時一樓?  仲有趺到50?
信和70幾入,一以為跌一半已經好平..
HG限定 1/72 AMAIM GHOST Mk-II / 幽靈 Mk-II
HG 1/72 アメインゴーストMk-II

3,300円(税込)   2022年4月発送予定

付属武装:サブアーム / クラッキングケーブル

https://p-bandai.jp/item/item-1000167921/

幾時加夠六隻手
今日突破到五十蚊盒

咁抵玩,終於可以唔肉赤買返堆當雜兵,或者炮灰
今日突破到五十蚊盒

下? 在說主角機嗎? where?

不過50都未必買囉, 模型若50我等R魂一舊算
熱狗OO 發表於 20-12-2021 02:29 PM

我搵唔到50的,但我喺旺角見到$60
熱狗OO 發表於 20-12-2021 02:29 PM

咁我都等一舊算,
現在接近年尾,如果會買模型福袋的ching 不應該現在買境界的模型,話唔定福袋到時四盒都係境界戰機HG
yugi 發表於 19-12-2021 06:28 PM
套野劇情又唔得, 機設又唔得, 女又唔得, 無得救的了

sunrise又一炒車之作, 等機動戰士高達水星之魔女算喇
機設人設還可以,啲劇情頹到咁攪咩L?