Toysdaily 玩具日報

樓主: stonekeung01

[新品消息] BANDAI【境界戰機】模型

bluebloodman 發表於 14-10-2021 05:24 PM
HG 境界戰機 - 很有趣我組合經驗,很有組合一套真實機械人的感覺而並非一套模型,所以活動能力確實可如劇中 ...

其實幾想買隻黎砌不過一見d貼紙位即刻放底諗頭
sniperxp 發表於 17-10-2021 10:00 PM
佢應該係講緊PC軟膠

依家都轉晒KPS+PS甚至KPS+KPS, 的確係冇PC扭得咁舒服, 冇咁耐玩, 扭時又卡住卡住

硬膠關節我有幾盒砌果陣鬆緊度無事, 但隔左幾年最近再拿上手關節已自動變到好鬆中左化骨綿掌咁
Gundam6j 發表於 18-10-2021 07:44 AM
不過其實佢仲有好多機款可以出,我仲等緊.

機會唔高,壽屋真係貴,1/144都2百幾起,一代啲戰術機真係好難有市場
tonytony 發表於 17-10-2021 04:22 PM
完成01, 整體砌完非常失望!

所有關節沒有PVC軟膠,係全盒模形冇PVC膠呀!

先利申:買咗00同01,砌咗00。如果睇返官圖/機設,持槍手同其他手型分色比例差唔多(機設本來就係近手掌嗰段指節係白色)。至於冇軟膠呢點確係有不滿,先唔講其他關節,拳頭ball joint自己砌+睇片都係偏鬆,唔係步槍有下臂(唔知點稱呼嗰段肢體)卡住基本上都係會垂。價格方面個人認為係非戰之罪,動畫靠blu ray賺錢已經唔得(日本好似仲要係youtube免費睇?),基本上係靠賣周邊(多人睇仲可以手遊吸金),新IP冇背景,唔似高達點都會有一定客群,模型貴(多定少就見仁見智啦)可以理解嘅,當係課金支持機人番都可以嘅

HG 1/72 アメインゴースト 幽靈
価格: 3,080円(税10%込)
発売日: 2021年12月
https://bandai-hobby.net/item/4646/

本帖子中包含更多資源

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?註冊

x

眾籌巨型立像限定500個「HG 1/72 MAILeS KENBU 建武 [Special Coating]」

https://bandai-hobby.net/site/kyoukai-senki/event/

stonekeung01 發表於 26-10-2021 12:11 PM
HG 1/72 アメインゴースト
価格: 3,080円(税10%込)
発売日: 2021年12月

奸角型仔過主角機好多~我寧願買奸角機
布拉度 發表於 28-10-2021 09:00 PM
奸角型仔過主角機好多~我寧願買奸角機

奸角返回普通日系懶形大路形式, 反而毫無特色

主角隊伍腳板很功能式但呢架走番爪爪卡通式, 風格不統一
熱狗OO 發表於 28-10-2021 09:31 PM
奸角返回普通日系懶形大路形式, 反而毫無特色

主角隊伍腳板很功能式但呢架走番爪爪卡通式, 風格不統一 ...

大路好過樣衰啦,另外反派機嘅風格唔知點解有一種聖戰士的既視感
我反而覺得隻GHOST似老馬修啲機。

呢個系列機設特色係喺隻腳到,佢換咗爪我都唔鍾意
第四集雙人夾攻又幾好睇,除咗大姐姐無啦啦送頭有啲無謂。

套戲算有心機講人物,主角驚見人死頂唔蒲亦係正常反應,比隔離棚Gundam果邊似返個普通人。

BTW,隻貞觀狙擊mode都幾型,希望都出Full Mechanic版。
WonderJimmy 發表於 1-11-2021 12:59 AM
第四集雙人夾攻又幾好睇,除咗大姐姐無啦啦送頭有啲無謂。

套戲算有心機講人物,主角驚見人死頂唔蒲亦係正 ...

明明一開始姐姐製造機會叫主角有機會就攻擊, 可惜佢信錯主角引開對方注意後主角只一直呆站看她被殺
photo from 海老川兼武 twitter

本帖子中包含更多資源

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?註冊

x
stonekeung01 發表於 4-11-2021 08:32 AM
photo from 海老川兼武 twitter

雖然醜但好有現實風格好夾套卡通, 點都好過隻反派Ghost
呢套動漫又被人告發係玉華喎