Toysdaily 玩具日報

樓主: stonekeung01

[分享討論] 超合金魂 GX-71 百獸王 再販

222_222 發表於 6-8-2021 09:40 PM
SORRY 打錯
係@$%), 早一個星期見有得訂忍唔住手比左

Good 呀!有笨大,哪有绝版呢,我都以$ 24魚7條草入了,如相差1佰幾搭元,真係無吔所謂,比起一些抄價入的,已好好多了,,現在人人有得玩,,好嘢
柴灣20座男孩 發表於 7-8-2021 10:14 AM
Good 呀!有笨大,哪有绝版呢,我都以$ 24魚7條草入了,如相差1佰幾搭元,真係無吔所謂,比起一些抄價入 ...

good     呢鑊抄家冚家剷啦!     
柴灣20座男孩 發表於 7-8-2021 10:14 AM
Good 呀!有笨大,哪有绝版呢,我都以$ 24魚7條草入了,如相差1佰幾搭元,真係無吔所謂,比起一些抄價入 ...

比初版仲貴咗三舊
今日終於入手...24魚5草...都有d安慰
呢隻就咁多貨, 另一邊同日再版的超3悟空就即日炒
會唔會百獸變左蟹貨
其實等到現在D人, 都唔會急住買,  話曬都出咗今多年.
222_222 發表於 7-8-2021 10:49 PM
會唔會百獸變左蟹貨

蟹貨又未必, 不過韓仔果隻真係搶左B記唔小客(包括小弟), 如果佢響韓仔果隻開訂之前出貨, 或者我會入B記而放棄韓仔, 可惜佢就係遲左一星期先出貨, 我自己都係, 如果B記跌到插水, 我一定會入番隻睇門口, 話晒都係百獸王, 如果佢係高企或正常價, 我自己不如留錢慢慢等韓仔果隻, 反正都等左咁多年, B記果隻有咩玩都心知肚明, 無晒驚喜, 只係儲開玩開B記, 叫做支持一下, 我自己就係咁諗囉!

我覺我呢度好多師兄既感覺都係同我差唔多...妳睇超獸, 當妳出隻R都只係小小改動就又用同情意結去賣死貨, 結果咪插晒水都有貨賣囉! 有幾多師兄真係會3入, 就算有錢, 又邊有咁多位....
yugi 發表於 7-8-2021 07:40 PM
呢隻就咁多貨, 另一邊同日再版的超3悟空就即日炒

其實隻超3已經再再版,上一次再版都唔駛炒,今次點解會炒起?
韓仔果隻搶客有限,始終體積同價錢都係門欖,
首先我唔信韓仔好多人買;另外,買得起擺得起韓仔o既客之中,又有幾多個之前會冇b記?
係,好似樓上師兄咁,仲仍會有人在,但佔數唔會多。

講影響,我覺得係心理因素比較多,韓仔係俾機會一班人用一隻2021年5K  o既產品去鬧 2016年 2K半  o既B記。
然後兩隻都係冇買~~
222_222 發表於 7-8-2021 10:49 PM
會唔會百獸變左蟹貨

唔會蟹啦,淨係依道都好多師兄入左手,應該需求重係好大,另外見旋拍同日網d價重係炒炒地,同高迪安果次真係一個天一個地。
Garycharm 發表於 8-8-2021 01:06 PM
韓仔果隻搶客有限,始終體積同價錢都係門欖,
首先我唔信韓仔好多人買;另外,買得起擺得起韓仔o既客之中, ...

然後兩隻都係冇買 <= 笑左 ...
百貨應百客 ... 5pro 係比較似動畫造型,合金魂係似舊版超合金造型 ... 其實冇乜衝突。
我自己黎講,我一早已經有 合金魂版,但我都好想買 5pro d 隻。又大隻,又發光,可動又唔差,仲有人仔。真係好多賣點。
fallout8 發表於 8-8-2021 02:25 PM
唔會蟹啦,淨係依道都好多師兄入左手,應該需求重係好大,另外見旋拍同日網d價重係炒炒地,同高迪安果次 ...

高迪安真係死得好慘,明明算係一隻有人氣機械人,多年來亦算係千呼萬喚。
結果俾笨大自己搞成咁!

有店鋪老友同我講,之前售價保持二千頭,真係可以成批貨冇郁過!係冇郁過!
偏偏佢老哥又大大盒,你做老細,見到成棟高迪安放o係間鋪,個感覺真係好恐怖...

Garycharm 發表於 8-8-2021 03:18 PM
高迪安真係死得好慘,明明算係一隻有人氣機械人,多年來亦算係千呼萬喚。
結果俾笨大自己搞成咁!

其實好多ip,係冇想像中咁好賣,只係以前少產品,
點解少產品?因為唔係咁紅囉

我細個都有睇過高狄安,但真係覺得唔好睇,天威好睇啲

太空小五義都小產品,pose + 亦出得好好,但係都賣唔晒
二千幾都唔買百獸王既人?會衝去買五千既韓版百獸王?